Meisjes B1 is niet voorspelbaar

Hijgend en puffend komt hij bij de sporthal aan. Het was hard trappen tegen de wind in, terwijl het weerbericht gisteren nog een rustige dag voorspelde. Vleer kan er maar niet aan wennen; het weer is en blijft onvoorspelbaar. Gelukkig is dat bij volleybal meestal niet het geval.

 

Vanmiddag speelt het eerste meisje-B team van SSS haar wedstrijd tegen Favorita meisjes-B1 uit Dinxperlo. De Barneveldse meiden staan op de laatste plaats van de competitie, terwijl de meiden van Favorita hun naam eer aan doen en stevig op de eerste plaats staan met slechts 2 verloren sets. Vleer weet het precies; dit is zo'n wedstrijd die goed te voorspellen is. Toch is en blijft hij een echte supporter die zijn team nooit zal laten vallen. Nooit! Hij zit dan ook vandaag weer met ratel en kladblok op de beste plaats van de tribune en wacht op het eerste fluitsignaal.

 

Binnen enkele ogenblikken staat het team van SSS met 0-3 achter, maar toch ziet Vleer dat de meiden vol zelfvertrouwen aan het spelen zijn. Heel langzaam begint het spel, net als de beloofde rustige dag, te veranderen in een zuidwesterstorm. Het spel gaat gelijk op en Vleer is zo enthousiast dat hij zijn buurman een spontane klap op z'n rug geeft, met als gevolg dat het kunstgebit van de arme man over de grond klettert. Geschrokken raapt hij snel het vreemd uitziende object van de grond, veegt het even met zijn zakdoek af en geeft het terug met een oprecht excuus. Vleer gaat snel zitten en bedenkt zich dat hij zojuist zijn neus nog had gesnoten. Stoïcijns als een spelverdeelster die zojuist een aanvalsfout heeft gemaakt waarover de scheidsrechter nog aan het nadenken is, kijkt hij voor zich uit.

 

In deze eerste set ziet zowel vriend als vijand een wedstrijd die eigenlijk in de topklasse thuishoort. Volleybal op hoog niveau met als resultaat winst voor SSS. Het wordt 25-23. “Ongelooflijk, onvoorspelbaar...” mompelt Vleer en straalt van oor tot oor.

 

De tweede set lijken de meiden uit Dinxperlo volledig geknakt. Weggeblazen als door de storm. De meiden uit Barneveld staan steeds zo'n 10 punten voor en dan weet Vleer dat het nu alleen nog maar een kwestie van tijd is. De set wordt dan ook vol overmacht gewonnen door SSS. De teller schrijft maar liefst een score van 25-15 op het formulier.

 

De derde en vierde set zien de meiden van SSS geen kans meer om het niveau van de eerste twee sets te evenaren. In de derde set wordt het nog wel even 22-23, maar dan wint de spanning het toch van het gezonde verstand. De derde set gaat verloren met 22-25 en ook de vierde set gaat verloren met 19-25. Er komt dus een bonus set.

 

Helaas zien de Barneveldse meiden ook nu geen kans meer om grip te krijgen op het spel van Favorita. Er wordt gevochten voor elke bal, maar bij alle meiden is de energie helemaal op. De vijfde set eindigt in 5-15 en Vleer ziet dat alle meiden “total loss”, maar toch tevreden over de grond rollen. Zo hoort het ook, knokken tot je niet meer kan. Vleer heeft samen met het publiek genoten van het spel en de inzet van beide teams.

 

In de kantine trof Vleer een blije coach. “Fantastisch wat de meiden vandaag hebben laten zien.” “Niemand had verwacht dat we zoveel weerstand zouden bieden aan de nummer één.” “De coach van Favorita vertelde mij na afloop dat ze er na de tweede set vanuit ging dat wij met 4-0 zouden winnen, maar volleybal is en blijft nou eenmaal onvoorspelbaar.” “Misschien moeten we de komende tijd ook maar wat harder gaan werken aan de conditie...” zegt de coach met een knipoog naar Vleer.

 

Zaterdag 8 maart is de volgende thuiswedstrijd. Om 12.30 uur zal dan tegen het team van Devolco uit Deventer worden gespeeld.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)