Meisjes A net niet door bij NOJK

Net niet... Afgelopen zaterdag slaagde de Meisjes A van SSS er net niet in om zich te plaatsen voor de halve finales van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Lees hieronder het verslag van coach Arnold Top over de sportieve en spannende volleybaldag in De Meerwaarde.

Toen we de vraag kregen of we met de meiden de NOJK wilde spelen, was het niet direct een volmondig 'ja' omdat er in de competitie helaas nog niet al te veel gewonnen werd. Maar met de versterking van Lynn (Dames 2) en Celine (Dames 1) was er meer hoop om strijdvaardig voor de dag te komen en zijn we er vol voor gegaan.

Samen met Albert-Jan hebben we twee aangepaste trainingen gemaakt en hebben we gelijk onze plannen voor de tweede helft van de competitie doorgedrukt om met een libero te gaan spelen. De meiden pakten het goed op en na de tweede training hebben we een basis gemaakt waar we wat mee konden. Met een instelling dat we niks te verliezen hadden, vingen we de zaterdag aan en stonden we in een poule van vijf teams voor vier zware wedstrijden.

Dat er niks te verliezen, viel was na de eerste wedstrijd al een illusie want dat was wel degelijk aan de hand: Prima Donna Kaas was een maatje te groot voor de dames en we gingen met 2-0 onderuit zonder boven de vijftien punten uit te komen. Het was een lichte teleurstelling bij de dames en de verwachting dat we de hele dag klop zouden krijgen speelde in de gedachten bij de meesten. Maar een troost was dat de rest van de teams nog harder onderuit gingen tegen deze ploeg uit Huizen.

Na het inslaan van de tweede pot tegen TweeVV zag ik echter kansen en heb de dames op weten te peppen om alles in de strijd te gooien om deze dan toch te winnen. Een klinkende overwinning met zeer goed en verzorgd volleybal. En met als gevolg dat ze na de 2-0 winst de lach weer op het gezicht kregen. Het kan dus wel! Om de krachten voor de volgende wedstrijden een beetje te verdelen heb ik de middenaanvalsters en diagonalen doorgewisseld en dat betaalde zich ook uit in de derde wedstrijd. Een taaie pot tegen VVH, maar met setstanden van 25-23 en 25-22 wisten we ze toch op de knieën te krijgen en waren we zowaar in een hele goede positie om richting de kruisfinale te komen.

Met nog geen vijf minuten rust tussen de twee wedstrijden moesten we nog 1 set pakken tegen Zwolle. Voor ons de makkelijkste wedstrijd op papier en zo wonnen we ook de eerste set met wat ruimere cijfers, de tweede set deed er niet meer toe en heb ik de meeste dames die veel gespeeld hadden rust gegeven en de andere speeltijd juist speeltijd. De set ging verloren, maar het werd goed en fanatiek opgepakt door de dames die in het veld stonden.

Onverwacht stonden we in de kruisfinale tegen Set up '69. Dat was al een bovenverwacht resultaat! Omdat we maar 1 spelverdeelster hebben, heb ik haar zoveel mogelijk rust gegeven voor die laatste maar zo belangrijke wedstrijd. Pp haar tandvlees maar beter dan ooit wist ze alles op een mooie manier te verdelen en was zij een van de uitblinkers in de eerste set die onze kant opviel.

In de tweede set liepen we achter de feiten aan en maakte de scheids (die overigens verder een prima wedstrijd floot) op cruciale punten een paar fouten (in ons nadeel) en wist Set-Up deze set naar zich toe te trekken ondanks een goede tweede helft van de set. Dan maar helemaal tot het gaatje in de derde en beslissende set. Nou die kwam er ... 5-1 voor en niks aan het handje totdat Scherpenzeel wakker werd en er een strijd losbarstte: nek aan nek naar de 15, fouten over en weer maar ook fantastische aanvallen van de meiden. Helaas met 16-18 verloren! Balen maar met opgeheven hoofd van het veld!!! Een hele leuke en leerzame dag en mag wel zeggen trots op de dames !!!