Update van het bestuur (22 april)

Het zijn bijzondere en onzekere tijden. Voor de samenleving als geheel, voor onze leden en ook voor ons als club. In dit bericht hopen wij als bestuur enige duidelijkheid te verschaffen over de afloop van het seizoen 2019/2020.

Het bestuur hoopt natuurlijk in de eerste plaats dat onze leden, onze sponsoren en onze supporters deze tijd zo gezond mogelijk door weten te komen. Wij wensen iedereen beterschap die in een moeilijke tijd is gekomen door COVID-19. Of het nu gaat om gezondheidsklachten, verdriet om een naaste of economische negatieve gevolgen: sterkte!

Voor SSS ligt de focus nu eveneens op gezond blijven. Normaal gesproken zouden we in deze periode het huidige seizoen afronden: het afgelopen weekend zouden de laatste duels gespeeld zijn, zouden kampioenen gehuldigd worden en zouden we samen proosten op een prachtig jubileumjaar. Helaas zit dat er niet in. Het bestuur legt nu de focus op dit seizoen zo goed mogelijk afronden en voorbereidingen treffen voor het nieuwe seizoen.

Begroting
Bij het afronden van dit seizoen heeft SSS te maken met een begroting, waarin zowel vaste als variabele kosten staan. De vaste kosten zijn er altijd, ongeacht of er gesport wordt of niet. Voorbeelden zijn de zaalhuur bij De Meerwaarde, verzekeringen en de vrijwilligersvergoedingen.

Er zijn ook variabele kosten die mogelijk wegvallen doordat het seizoen voortijdig is gestopt en er ook niet meer getraind wordt. Dit zijn bijvoorbeeld water- en elektriciteitskosten of eventuele kosten vanuit de Nevobo. Het kan nog niet volledig berekend worden welk bedrag aan variabele kosten wegvalt; dat valt pas na de huidige crisis met zekerheid vast te stellen.

CheerSSS
- De kantine (CheerSSS) is normaal gesproken een belangrijke inkomstenbron van SSS is en dat dit stil is komen te liggen. Een gedeelte van de voorraad - waarvan in de komende periode de houdbaarheidsdatum overschreden zou worden - is naar de voedselbank gebracht.

Contributies
- Het bestuur heeft besloten om de laatste contributies van dit seizoen te innen op de manier zoals dit al gebeurde. Veel leden hebben de volledige contributie al in één of twee termijnen betaald; het gaat gaat in dit geval om contributies die leden per kwartaal of per maand betalen. We rekenen daarbij op jullie solidariteit.
Als de tijd daar is, zal het bestuur bekijken welke kosten er zijn weggevallen en of er een mogelijkheid is om dit te compenseren.

Trainersvergoeding
- Het bestuur heeft besloten om de trainersvergoedingen in de maanden april, mei en juni 2020 niet meer uit te betalen. Wij hopen op het begrip onder de trainers.

Trainingen
Sinds de afgekondigde overheidsmaatregelen op 15 maart zijn alle volleybalwedstrijden, trainingen en bijeenkomsten afgelast. De competitie is inmiddels gestopt en de deuren van Sportcentrum De Meerwaarde zijn gesloten.
Conform de overheidsmaatregelen zijn er in ieder geval tot en met 19 mei geen trainingen. Er zijn versoepelingen ontstaan voor minderjarigen, maar deze lijken vooralsnog over buiten sporten te gaan. We houden als bestuur de mogelijkheden in de gaten en berichten hierover zodra er meer duidelijkheid is. Vooralsnog blijven de deuren van De Meerwaarde gesloten.

Jubileumjaar
Op 10 april 2020 was het exact zestig jaar geleden dat SSS werd opgericht. De activiteitencommissie had dit seizoen voorbereid met tal van toffe activiteiten, waarvan een aantal al succesvol gevierd is. Er stonden ook nog activiteiten gepland, zoals de de pubquiz, een loterij, het verenigingsweekend en het SSSnerttoernooi XL. Helaas kunnen deze festiviteiten niet doorgaan in de huidige situatie. Dat is ontzettend balen. We willen als bestuur de activiteitencommissie bedanken voor het organiseren van de festiviteiten van het jubileumseizoen.

Het bestuur heeft besloten om vooralsnog geannuleerde activiteiten niet door te schuiven naar het volgende seizoen. Als de tijd daar is, wordt volgend seizoen rustig bekeken welke mooie activiteiten we buiten het volleyballen om weer met elkaar beleven.
Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken wanneer het mogelijk is om een SSStartdag op te zetten en de jubileumloterij door te schuiven, aangezien voor laatstgenoemde activiteit tal van mooie prijzen al ter beschikking waren gesteld vanuit de Barneveldse ondernemers.

Lief & leed
Naast de financiële zaken is het belangrijk dat we ook als vereniging naar elkaar om blijven kijken. Normaal gesproken spreken we elkaar in de wandelgangen van De Meerwaarde, op de velden of in CheerSSS. Wij blijven als bestuur graag op de hoogte van 'lief & leed'-gebeurtenissen.

Blijf gezond en let een beetje op elkaar.

Met sportieve groet,

Het bestuur van SSS

Dik van de Pol - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)