Financieel bericht van het bestuur (3 februari)

Helaas blijft de lockdown voortduren en er is helaas ook nog geen perspectief wanneer we weer kunnen volleyballen in De Meerwaarde. Daarom heeft het bestuur besloten om de leden - voor zover dat mogelijk is - duidelijkheid te geven over de financiële afhandeling van het seizoen 2020/2021 en welke compensatie het aan de leden wil geven. 

Het bestuur hoopt natuurlijk in de eerste plaats dat onze leden, onze sponsoren en onze supporters deze tijd zo gezond mogelijk door weten te komen. Wij wensen iedereen beterschap die in een moeilijke tijd is gekomen door COVID-19 en hopen dat we elkaar als verenigingen kunnen blijven steunen.

We hopen ook dat we elkaar dit seizoen nog mogen treffen in De Meerwaarde. Dat we op z’n minst weer kunnen trainen, misschien zelfs een drankje mogen doen in CheerSSS of zelfs een toernooi op de club kunnen organiseren. Dat is nu nog toekomstmuziek. Gelukkig kunnen we nog wel naar Bielderman Koetsier/SSS Heren 1 kijken via SSS TV.

Compensatie contributie 2021/2022
Ondertussen blijft de begroting draaien. Het bestuur van SSS heeft besloten om hier duidelijkheid in te scheppen met twee besluiten die voor alle leden gelden:
1) alle contributies over het seizoen 2020/2021 blijft SSS innen;
2) alle betalende leden krijgen een compensatie in/voor het seizoen 2021/2022.
Hieronder wordt uitgelegd waarom dit besloten is.

Ten eerste maakt SSS nog steeds uitgaven die betaald moeten worden, zoals kosten voor de Nevobo, de zaalhuur en andere vaste lasten. Voor een deel van deze uitgaven zal SSS mogelijk een restitutie ontvangen, maar dat is op dit moment nog onzeker. 

Dat is ook het tweede punt; er is momenteel geen perspectief over wanneer de lockdown stopt en we weer kunnen volleyballen. Pas aan het einde van het seizoen kunnen we met bijvoorbeeld De Meerwaarde om de tafel gaan over de gebruikte en ongebruikte uren van het zaalhuurcontract en weten we pas wat we qua teruggave van de Nevobo kunnen verwachten over het gehele seizoen.
Het bestuur heeft wel besloten om tot nader bericht geen trainersgelden uit te betalen. Dit is gecommuniceerd met de trainers en hier is begripvol op gereageerd. Meerdere trainers hadden zelf al aangegeven van hun vergoeding af te zien.

Ten derde vormen de contributies de grootste inkomstenbron voor SSS. De tweede inkomstenpost is de kantine CheerSSS, maar de kantine is sinds de sluiting in maart slechts vier weken open geweest (in de maand september), zij het in beperkte vorm.

Het vierde en laatste punt is dat het enorme administratieve klus zou zijn om aan nu contributies te stoppen, aangezien het per lid verschilt in hoeveel termijnen de contributie betaald wordt (of zelfs al volledig betaald is). De ledenadministratie en het penningmeesterschap worden professioneel bijgehouden, maar het blijft vrijwilligerswerk.

De enige manier waarop we duidelijkheid kunnen geven is om nu de contributies te blijven innen en over het seizoen 2021/2022 alle contributies te verlagen. Wat de hoogte van die korting wordt, kan pas aan het einde van het seizoen berekend worden als de balans opgemaakt kan worden. 

Mocht u een vraag of opmerking hebben over het innen van de contributies, neem dan vooral contact op met de penningmeester (Sandra Otse): penningmeester@sss-barneveld.nl 

Wilt u meer weten over de specificatie van de begroting, klik dan hier.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)