Voorlopige teamindeling heren 2019-2020

Hierbij presenteert de Heren TC van SSS de voorlopige teamindeling voor het seizoen 2019/2020. De nadruk ligt op het woord voorlopig - meer dan in andere jaren - want er kan in de komende weken nog wel het één en ander veranderen.

De teamindeling voor het jubileumjaar behoeft enige uitleg.

SSS is een vereniging waar ruimte is voor iedereen; het maakt niet uit of je één keer of vier keer in de week wilt trainen. We proberen voor iedereen zo goed mogelijk een plek te vinden. De Heren TC probeert hiermee zoveel mogelijk rekening te houden. Voor het gemak spreken we al enkele jaren van een prestatielijn als een breedtesportlijn.

De prestatielijn bestaat komend seizoen naast Heren 1 uit twee andere herenteams. In de voorlopige indeling gaat het om Heren 2 en Heren 3. Dit neemt natuurlijk niet weg dat de andere teams op hun niveau ook een zo goed mogelijke prestatie willen leveren.

Tegelijkertijd beseft de Heren TC dat er ook iets anders moet ten opzichte van de afgelopen jaren: elk team heeft recht op een trainer én op een volwaardig bezet team. De afgelopen jaren waren er - door verschillende omstandigheden - vaak kleinere teams; daar willen de meeste spelers vanaf en daar wil ook de Heren TC verandering in brengen.

Optie 1 en 2
Als TC hadden wij zodoende twee keuzes. Optie 1 is om een team ertussenuit te halen, oftewel: zeven competitieteams en één team voor heren trim. Optie 2 is om het aantal - acht competitieteams en één heren trimteam - te handhaven.

Beide opties liggen nog steeds op tafel, maar in de voorlopige teamindeling is gekozen voor optie 2. Op dit moment komen er meer spelers bij - door doorstroom uit de jeugd en de terugkeer van een aantal oud-SSS’ers - dan dat er spelers weggaan. We willen graag de boodschap uitbrengen dat voor iedereen - zeker als je een SSS’er bent - plek is bij onze vereniging. Als we een team zouden terugtrekken zouden sommige teams uit veertien (competitie)spelers bestaan.

Tegelijkertijd hebben we als TC één duidelijke voorwaarde gesteld voor alle teams: minimaal tien volwaardige, beschikbare competitiespelers per team. Op dit moment denken wij dat dit haalbaar is met het huidige aantal teams, aangezien er nog een aantal spelers van buitenaf komt meetrainen. Daarnaast houden we met deze optie ook plekken open voor jeugdspelers om mee te trainen (en eventueel mee te spelen) bij seniorenteams.

Het kan zijn dat deze spelers besluiten niet te komen, dat enkele spelers binnen SSS zelf alsnog besluiten te stoppen of doorstromen naar Heren 1. In dat geval kunnen wij als TC besluiten alsnog een herenteam terug te trekken (optie 1); in dat geval gaat het om het eerste klasseteam en zullen we de teams samenvoegen. Sommige spelers gaan dan omhoog, anderen gaan een team omlaag.

Trainers
Wat betreft trainer/coaches zijn wij als Heren TC heel blij met het feit dat dit bijna rond is voor het komende seizoen. Olaf Ratterman, Mark van Roekel, Hans Wagensveld, Rob van Bekkum, Huub Burgering en René Runderkamp hebben aangegeven voor de herenlijn beschikbaar te blijven als trainer en/of coach. Verder heeft Henrieke Hahn de afgelopen maanden Heren 6 gecoacht en zij zal het komende seizoen de trainer/coach van dat team worden.

Vacatures
- Trainer/coach Heren 2 (2e divisie) - twee keer trainen geven en op zaterdag thuiswedstrijden (evt. één keer trainen geven)
- (Trainer/)coach Heren 4 (promotieklasse) of Heren 5 (eerste klasse) 
We zijn als TC met enkele mensen in gesprek, maar tips zijn meer dan welkom.

Trainen
Vanaf maandag 6 mei tot het SSSnerttoernooi op zaterdag 18 mei (opgeven: sssnerttoernooi@sss-barneveld.nl). Teams die langer willen doortrainen, neem contact op met de Heren TC en de zaalplanner (zalen@sss-barneveld.nl).

Er is een afwijkend trainingsschema gemaakt voor de gehele maand mei. In verband met de examens is er beperkte zaalruimte beschikbaar in De Meerwaarde. Verder zullen de trainingstijden van het huidige seizoen zoveel mogelijk aangehouden worden de komende weken.

Bekijk hier het trainingsrooster voor de tijden en de locaties: https://drive.google.com/file/d/1QPJZRQj3IyrxD58NEUNosqnt8r_lYwT0/view?usp=sharing.

Heren 2: maandag (20.30-22.30 uur) en donderdag (20.00-22.200 uur)
Heren 3: dinsdag (19.00-21.00 uur)
Heren 4: dinsdag (20.30-22.30 uur)
Heren 5: maandag (18.30-20.30 uur)
Heren 6: dinsdag (21.00-22.30 uur)
Heren 7: dinsdag (21.30-23.00 uur)
Heren 8: maandag (20.00-21.30 uur)
Heren Trim: maandag (21.00-22.30 uur)

Voor vragen of opmerkingen kun je altijd contact opnemen met: Gepko Hahn (06-41377937), Adriaan Kuiper of Jan Miedema of mailen naar herentc@sss-barneveld.nl.

Klik hier voor de voorlopige indeling.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)