4 teams door op NOJK 2017

Zaterdag 7 januari 2017 - Het was een vreemde voorronde van het NOJK 2017. Code oranje, waarschuwingen om vooral de weg niet op te gaan. Gaan we wel of niet op pad naar Ootmarsum (JC), Woerden (MB) en Veenendaal (JB)? Voor de MA en JA was het een makkelijke keuze, gewoon glibberen op de fiets naar De Meerwaarde en lekker in Barneveld de voorronde afwerken. Bij het gezamenlijk ontbijt (familie Van Harten nog bedankt voor de eieren) werd er meer over het weer gesproken dan over volleybal.

De Nevobo laste niets af dus was daar de eigen verantwoording van de clubs. Als SSS hebben we in overleg met ouders en coaches alle teams laten gaan. Zo dacht niet iedereen er over, waar voor uiteraard alle begrip. De voorronden verloren daardoor af en toe wel een beetje hun glans. Met name de jongens teams hadden hier mee te maken. Bij de jongens A was slechts één team van hun poule aanwezig, dat waren zijzelf. Laat de jongens A nu net het enige team zijn bij SSS waarvan de plaatsing voor de halve finale vooraf eigenlijk al een "zekerheidje" was. Plaatsing was nu helemaal een uitgemaakte zaak.

Meisjes A, versterkt met 4 meiden uit D1 moesten wel vol aan de bak maar haalden hun niveau in de 1e wedstrijd niet (1-1). Dat werd in de 2e wedstrijd goedgemaakt met een 2-0 winst op de buren van VCV Veenendaal. In verband met 2 afwezige teams in hun poule was dat voldoende voor directe plaatsing in de halve finale. We moeten toch wel een aantal jaren terug in de SSS historie wanneer dat voor het laatst was gebeurd. Dus tevredenheid alom bij de dames en hun coaches..

Meisjes B hadden het moeilijk in Woerden. Geen afgemelde teams daar maar een volledig programma. Onze meiden speelden bij vlagen prima maar moesten toch hun meerderen erkennen, 1 winstpartij was te weinig.
De zwaarste reis was voor de jongens C, naar Ootmarsum. Eén winst- en één verliespartij waren voldoende om de kruisfinale te bereiken. Die werd gewonnen. De verre reis dus niet voor niets gemaakt want de halve finales zijn bereikt!

Jongens B hadden niet de zwaarste reis (Veenendaal) maar wel één van de zwaarste programma's. Met een 1-1 uitslag tegen Prima Donna Huizen was de halve finale bereikt en was de uitslag tegen Inter Rijswijk niet meer van belang. Uitstekend gepresteerd door de mannen en hun coach.

Niemand weet hoe was verlopen als de voorrondes zouden zijn gespeeld bij normale weersomstandigheden. Maar dat doet niets af van de prestatie van onze teams en we kijken met 4 teams naar de halve finales terug op een prima voorronde!

Tenslotte nog een dankwoord aan de zaalleiding in De Meerwaarde, kantine vrijwilligers, ouders en andere betrokkenen. Met een speciaal dankwoord voor alle coaches die niet alleen tijdens de voorronde maar ook de afgelopen weken druk zijn geweest om de teams klaar te stomen voor deze dag!!
SSSuper bedankt allemaal!!!.......en tot 18 februari 2017 bij de halve finales NOJK!

Foto: Meisjes A tijdens hun voorbereiding in Heino.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)