TrotSSS: Jongens A tweede, Jongens B vijfde van Nederland!

De Jongens A van SSS hebben bij de finaleronde van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen hun beste prestatie ooit geëvenaard. De talentvolle jongens eindigden op de tweede plaats. De Jongens B rondden een mooi toernooi af met een knappe vijfde plek. SSS eindigt hierdoor op de negende plaats in het eindklassement voor verenigingen.

Klik hier voor foto's van Bert Glismeijer en hier voor foto's van Ronald Hoogendoorn.

Lees hier het verslag in de Barneveldse Krant.

Jongens A
Voor de Jongens A vond de finaledag in Apeldoorn plaats. SSS was één van de favorieten voor de titel en wilde net als vorig jaar in ieder geval weer op het podium eindigen.

In de poulefase waren SSS en Sliedrecht Sport aan elkaar gewaagd; de andere twee teams waren duidelijk een maatje te klein. SV Dynamo Apeldoorn en Lycurgus werden dan ook met 2-0 verslagen. Het was mooi om te zien hoe de jongens als een team de plek in de kruisfinales veilig stelden: zowel de basis- als de wisselspelers waren belangrijk.

Groen tegen groen. SSS tegen Alterno. Dat was de strijd in de halve finales en het werd een zware strijd. Bij SSS waren Max Cristina en Nick Hebing immers niet helemaal fit, maar SSS knokte zich na een 0-1 achterstand terug in de wedstrijd en met aanmoedigingen van het fanatieke publiek ontspon zich een zenuwslopend slot in de derde set. SSS liet als eerste na de wedstrijd te beslissen, vervolgens kreeg Alterno enkele matchpoints. Het was uiteindelijk aanvoerder Markus Held die het winnende punt op 19-18 binnensloeg. Finale!

Voor de tweede keer in de geschiedenis stond er team van SSS in de finale van de NOJK. In 2008 was de vorige keer, toen moesten de Jongens A hun meerdere erkennen in Sliedrecht Sport. Acht jaar later was de tegenstander opnieuw Sliedrecht Sport. De tegenstander maakte weinig fouten en scoorde makkelijk, waardoor de eerste set voor SSS verloren ging.

In de tweede set kwamen de Barnevelders terug in de wedstrijd en werd tot grote vreugde van de spelers, de coaches en het publiek een beslissende set afgedwongen. Hierin nam Sliedrecht Sport direct een 0-5 voorsprong, maar SSS bleef voor ieder punt vechten en kwam zelfs op een 9-8 voorsprong. Daarna was een nieuwe serviceserie van Sliedrecht Sport echter te machtig voor SSS en moest SSS zijn meerdere erkennen in Sliedrecht Sport.

De teleurstelling was na het verlies van de finale natuurlijk groot, maar het team mag – zoals de vereniging is - trots zijn op dit geweldige resultaat. Het beste resultaat ooit van SSS.

Foto. Staan (v.l.n.r.): Marcel Bakker, Josia Veenvliet, Niek Bakker, Jeroen Wieringa, Markus Held, Wilco Duits, Max Cristina, Freek Hebing.
Zittend (v.l.n.r.): Max Nierkes, Arjan van Laar, Aron Vink, Nick Hebing, Ewoud de Jong.

IMG 9701

Jongens B
Voor de Jongens B was de finaleronde al een overwinning op zich. De ploeg van Arjen Boonstoppel had met zich zelfs met overmacht voor de laatste acht geplaatst door de halve finales ongeslagen door te komen.

Met een krappe maar op elkaar ingespeelde selectie van zeven jongens reisde het team naar Doetinchem af. Daar wachtte een pittige poule met Inter Rijswijk, Sliedrecht Sport en VVH.

SSS speelde knap gelijk tegen Sliedrecht Sport, de titelverdediger bij de Jongens B, en mocht vervolgens nog hopen op een plaats in de kruisfinale na setwinst tegen VVH. SSS kon het hoge niveau niet vasthouden tegen de Harderwijkers, van wie in de competitie twee keer verloren werd.

SSS had nog een kleine kans op doorgang, maar dan moest het stunten tegen het sterke Inter Rijswijk. Laatstgenoemde bleek ook een maatje te groot te zijn en mocht het uiteindelijk in de finale opnemen tegen Sliedrecht Sport. Deze ploeg won verrassend genoeg de finale. De Jongens B van SSS eindigden op de vijfde plaats, met slechts één nederlaag in het hele toernooi en een gelijkspel tegen de uiteindelijke landskampioen. Een hele knappe prestatie; de één-na-beste prestatie ooit van een SSS Jongens B-team.

Foto. Staand (v.l.n.r.): Arjen Boonstoppel, Ruben Stam, Delano Merfol, Bram Berger.
Zittend (v.l.n.r.): Joshua Pool, Mats Vroon, Tim Boonstoppel, Jelle de Boer.

IMG 9505

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)