Moedig SSS Jongens A aan bij NOJK-finale in Wijchen

Zaterdag 30 maart speelt de Jongens A van Bielderman Koetsier/SSS de finaleronde van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Het Barneveldse team behoort bij de beste acht teams van Nederland, maar hoopt in Wijchen een medaille te pakken. ,,Een podiumplek zou heel lekker zijn’’, aldus Jordy van de Pol.

NOJK
De NOJK is het grootste jeugdtoernooi van Nederland. Clubs nemen deel met teams die zo sterk mogelijk worden samengesteld binnen een leeftijdscategorie. SSS heeft zes spelers in de Jongens A-selectie opgenomen die normaal gesproken in het tweede of derde herenteam van SSS - in de nationale competities - hun speelminuten maken.

Met deze sterke en ervaren selectie bereikte SSS relatief eenvoudig de finaleronde. De voorronde in Nieuwleusen was een eenvoudig te nemen horde; in de halve finaleronde voor eigen publiek werd alleen verloren van Sudosa-Desto. Na herstel in de kruisfinales tegen Taurus plaatste de Jongens A van Bielderman Koetsier/SSS zich voor het eerst sinds 2018 weer voor de finaleronde, waar de beste acht teams van Nederland in actie komen.

Hard gewerkt
Met het bereiken van de finaleronde is het doel voor de Jongens A al behaald, vindt Jordy van de Pol ,,Ik vind het echt een hele goede prestatie dat we het tot de beste acht van Nederland hebben geschopt. Ik denk dan ook echt dat we het hebben verdiend, omdat we er hard voor hebben gewerkt.”

De 18-jarige Barnevelder kijkt uit naar het spelen van de finaledag ,,Als echte SSS’er is dit natuurlijk één van de beste dingen die kan overkomen in mijn laatste jaar waar ik nog binnen de jeugdleeftijd val’’, ook al speelt Van de Pol wekelijks in de senioren bij Heren 3. ,,Ik was nog nooit zo ver gekomen bij de NOJK, maar doordat SSS een stukje is gegroeid was het nu mogelijk om een goed team in elkaar te zetten. Verder vind ik het vet dat ik mijn eigen club weer na zoveel jaren mag laten zien op de finale van het NOJK.”

Van de Pol refereert aan het feit dat het team niet alleen uit Barnevelders bestaat. SSS heeft een grote aantrekkingskracht op talenten uit de regio vanwege de sterke herenlijn, met drie teams in de bovenste vier niveaus van Nederland. Hierdoor bestaat de Jongens A-selectie - onder leiding van Robert Pleizier en Bram Berger - ook uit talenten uit Veenendaal, Amersfoort en Cuijk.

Programma
SSS speelt de finaleronde van de NOJK in Sportcentrum De Arcus te Wijchen. In de poule speelt SSS tegen ZVH (9.45 uur), Olhaco (13.00 uur) en VV Zaanstad (15.00 uur). De beste twee uit de poule gaan door om voor de medailles te strijden in de halve finales.

,,Ik denk dat we zaterdag echt een kans hebben om hoog te eindigen’’, aldus Van de Pol. ,,We hebben een gunstige poule. Dus het gaat echt van ons eigen niveau moeten komen. We kunnen niet rustig aan doen zaterdag. Ons doel is natuurlijk zo hoog mogelijk, maar een podiumplek zou wel heel lekker zijn.’’

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)