Kwalificatietoernooi 2015 jeugd (2)

De kwalificatietoernooien zitten er weer op. Gelukkig maar. Dit zijn echt de meest bizarre toernooien die onder de hoede van de Nevobo worden georganiseerd. Plaatsing in de 1e  klasse of hoofdklasse moet in onze regio worden afgedwongen in zo’n toernooi. We moeten direct vol aan de bak in de nieuwe samenstellingen terwijl er nauwelijks tijd is om te trainen tussen vakanties, tentamenweken en schoolexcursies. Niet prettig vinden wij.

Hoe ziet zo’n toernooi eruit? Je gaat met vaak meer dan 40 (!) teams een toernooi in, na een dag spelen volgens een ingewikkeld schema met poule wedstrijden, tussenronden  en kruiswedstrijden gaan winnaars door naar de hoofdklasse, de groep daaronder naar de 1e klasse of soms 2e klasse. 

Onze teams mochten dit jaar naar Apeldoorn, Zutphen, Lelystad, Ootmarsum en jawel ook in Barneveld was een toernooi.  De accommodaties zijn prima, een toernooi organiseren van een dergelijk omvang vraagt echter wel kennis van zake. Dat is ons tweede bezwaar. De toernooien waar onze teams waren verliepen allemaal chaotische een uitloop op het wedstrijdschema van 1 tot 1,5 uur was heel normaal! 
Uitzondering: het toernooi in Barneveld. Onze eigen wedstrijdleiding beheerst dit wel heel goed, hier alles goed geregeld en slechts een kleine uitloop op het schema, hulde!!
 
De SSS coaches was vooraf op het hart gedrukt de teams zo hoog mogelijk te plaatsen. Dan krijg je goede tegenstanders in de competitie, daar wordt je een betere volleyballer van. Dus helaas niet al te sociaal wisselen deze keer. De spelers en speelsters die niet  of nauwelijks hebben gespeeld, maak je geen zorgen, dat komt in de competitie echt wel goed, dan speelt iedereen.
 
Na een dag van veel wachten, heel veel wachten en af en toe volleybal kon de balans op worden gemaakt.  En die viel erg positief uit!! Met gepaste trots kunnen we melden dat de meisjesteams A1, B1 én C1 in de hoofdklasse gaan uitkomen. Datzelfde geldt voor de jongensteams B1 en B2.
Meisjes B2 en jongens C1 hadden een leerzame dag en mogen uitkomen in respectievelijk de 2e en 1e klasse.
MA1 wacht     MC1 wacht 2
 
MB1 wacht 2
 
MC1 geplaatst 2    
 
MA1 geplaatst
 
Alle coaches en trainers heel erg bedankt voor jullie betrokkenheid en inzet! 
Het jeugdbestuur wenst iedereen een fijne vakantie en we zien jullie in augustus graag weer terug.
 
Nog even een paar data: 
-Vanaf maandag 24 augustus 2015 starten de trainingen (schema volgt later)
-Zaterdag 12 en 19 september 2015, oefenprogramma jeugd (we proberen voor alle teams een tegenstander vast te leggen) 
 

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)