'Wij zijn nummer drie!'

De jongens A van SSS hebben een fantastische prestatie behaald tijdens de finaleronde van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Strijdlust, sportplezier en steun van meegereisd publiek heeft SSS naar een knappe derde plaats gebracht.

'Wij zijn nummer drie'
Dat werd er gezongen op het veld en op de tribunes van de Hamalandhal in Lichtenvoorde. De jongens A van SSS hadden namelijk de strijd om de derde plaats van Taurus gewonnen en dat mocht gevierd worden. Het is namelijk pas voor de tweede keer in de clubgeschiedenis dat een jeugdteam op het podium van de NOJK is geëindigd. In 2008 eindigden de jongens A - met onder meer Maarten van Garderen, en huidige SSS'ers Martin de Bruin en Daan de Vries - op de tweede plaats. Daarna volgde nog twee keer een vierde plaats.

De fantastische prestatie in Lichtenvoorde komt op naam van Markus Held, Aron Vink, Nick Hebing, Cas Abraham, Ewoud de Jong, Max Cristina, Josia Veenvliet, Wilco Duits, Niek Bakker, Max Nierkes en Mats Vroon. Louter eerstejaars A- of zelfs nog B-spelers, die door Freek Hebing en Willem Held zijn

Zaterdag 12 maart 2016: finaledag.

De dag begon met het openslaan van de Barneveldse Krant, waarin een groot krantenartikel stond: 'Volleybaltalenten SSS dromen van de landstitel'. Het is duidelijk dat er bijzonders kan gaan gebeuren. Een unieke lichting jeugdspelers kan geschiedenis schrijven. Freek zegt: ,,Als alles goed valt, kunnen we bij de beste drie eindigen.¨

Screenshot 2016 03 14 at 00.34.28

Om 9.45 uur klinkt in Lichtenvoorde het eerste fluitsignaal voor SSS. De Barnevelders zijn met een versterkte selectie naar de Hamalandhal gekomen; Josia, Max (Nierkes) en Mats deden de vorige rondes nog met de jongens B mee, maar zijn een welkome versterking bij het achttal dat de vorige rondes zonder nederlaag was doorgekomen.

Het elftal van SSS leek nog niet helemaal wakker te zijn en werd in de eerste set weggeserveerd door Inter Rijswijk. Het betekende pas het eerste setverlies op de hele NOJK voor SSS dat zich daarna herpakte en een knap gelijkspel afdwong.

Inmiddels vond steeds meer Barnevelds publiek de weg naar Lichtenvoorde en met diens steun liet SSS tegen Next Volley Dordrecht zien waar het toe in staat was. Ondanks veel foutservices werd er ruimschoots gewonnen. Dat betekende dat één set tegen Sliedrecht Sport voldoende was om de halve finales te bereiken. Aan die opdracht werd voldaan; SSS liet zien dat het een maatje te groot was en won opnieuw met 2-0.

Sfeer

SSS plaatste zich als nummer twee van de poule voor de halve finale, waarin HLB Van Daal/DS wachtte. Het zou een mooie strijd worden: in het veld als op de tribune. Beide kampen konden op veel publiek rekenen dat ook het nodige (sportieve) lawaai wist te produceren. 

De tegenstander uit Den Dungen was fysiek sterk en een serieuze uitdaging voor onze jongens. In een spannende eerste set liet SSS mooi spel zien, zoals een prachtige doortikbal van Markus en mooie smashes van Wilco. Op 24-23 serveerde Max Cristina onder aanmoedigingen van het publiek het eerste setpunt binnen.

SSS was slechts één set verwijderd van de finale; maar nu was het HLB Van Daal/DS dat aanzette. De tegenstander leverde veel servicedruk, terwijl SSS zelf veel fout serveerde. Onze jongens herpakten zich echter knap na het setverlies en leverden veel strijd in de derde set. In een zenuwslopende slotfase ging de derde set jammer genoeg met 13-15 verloren. HLB Van Daal/DS ging door naar de finale en zou die uiteindelijk met 2-1 van Inter Rijswijk winnen.

Brons

Voor SSS restte de strijd om het brons en de jongens lieten zien daar nog vol voor te gaan. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat SSS een maatje te groot was voor Taurus. Het was extra mooi dat Freek alle spelers in actie liet komen tijdens deze wedstrijd om het brons en dat iedereen zijn steentje bijdroeg bij het binnenhalen van de winst. 

Nadat de eerste set binnen was, werd er richting het einde van de tweede set al een feestje gevierd op de tribune. Dat feest werd voortgezet door de jongens op het veld die met een 2-0 zege de geweldige derde plaats binnenhaalden: wij zijn nummer drie!

JA 3e

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)