Seizoen verlengd tot en met mei

Vorige week is de competitie herstart met de tweede helft van het seizoen. De Nevobo heeft besloten het seizoen te verlengen tot en met uiterlijk 21 mei en wil op deze manier een poging te wagen het seizoen af te maken

Wedstrijdschem
Nieuw wedstrijdschema

De afgelopen dagen zijn in de periode 18 april tot en met 21 mei door de Nevobo zoveel mogelijk wedstrijden ingepland. Dit is gedaan binnen de zaalbeschikbaarheid die door de verenigingen aan de Nevobo is doorgegeven. 

Het is niet gelukt om alle wedstrijden in te plannen, er staan er nog meerdere zonder datum in het systeem. Sommige verenigingen hebben geen zaalbeschikbaarheid doorgegeven en sommige wedstrijden pasten niet binnen de zaalbeschikbaarheid of het aantal beschikbare speelweken.

Voor deze openstaande wedstrijden is het aan de verenigingen zelf om te kijken of er een geschikte datum gevonden kan worden, dit kan in overleg via het systeem op nevobo.nl ingepland worden. Dit overleg gaat vanuit SSS via het wedstrijdsecreteriaat (Bert Glismeijer - wedstrijden@sss-barneveld.nl) en de zaalplanner (René van der Linden - zalen@sss-barneveld.nl)

Aanpassingen thuisschema t/m 6 februari
Niet iedereen zal misschien tevreden zijn met het nieuwe wedstrijdschema. Hopelijk kan er toch zoveel mogelijk doorgaan. Mocht een team een thuiswedstrijd willen verplaatsen (bijv. omdat meerdere spelers uit het team niet kunnen), dan kan dit zonder toestemming van de tegenstander gedaan worden. 
Deze wijzigingen kunnen alleen per e-mail doorgegeven worden, uiterlijk zondag 6 februari. Zorg ervoor dat één iemand (een coach of aanvoerder) dit doorgeeft aan Bert Glismeijer.

Het gaat alleen om wijzigingen van wedstrijden in of naar de periode tussen 18 april en 21 mei. Alle andere wijzigingen gaan via de normale weg van wijzigingsverzoeken via nevobo.nl. 

Teams die niet willen of kunnen spelen
Door oplopende besmettingen kan het zijn dat je team niet kan spelen en op het laatste moment de wedstrijd moet annuleren. Geef dit zo snel mogelijk door aan Bert Glismeijer (wedstrijden@sss-barneveld.nl). 
Bij last minute afmeldingen (buiten kantoortijden van de Nevobo) bijvoorbeeld op de zaterdag of twee/drie uur voor aanvang van een avondwedstrijd dan dient het afzeggende team zowel de tegenstander als alle officials in te lichten. Mocht dit tot problemen lijden dan kan men het calamiteiten nummer bellen.

Er zijn echter ook teams die nu nog niet willen of kunnen spelen, teams die de maand mei niet willen of kunnen spelen en ook teams die nu al zien dat ze de rest van het seizoen niet meer willen spelen.
Geef als team aan de TC en Bert Glismeijer door als je nu al weet voor een bepaalde periode niet te willen/kunnen spelen. Vervolgens is het aan de vereniging zelf om te bekijken of de wedstrijden in een andere periode wel nog ingepland kunnen worden, dit zal niet in alle gevallen mogelijk zijn.

Poules met niet volledig gespeeld programma
Aan het einde van het seizoen is de verwachting dat er meerdere poules zullen zijn waarbij niet alle wedstrijden gespeeld zijn. Gezien het grote aantal wedstrijden dat sommige teams nu niet hebben kunnen spelen zal het niet overal mogelijk zijn om alles nog op tijd ingehaald te krijgen.

En daarnaast zullen er teams zijn die niet in de mogelijkheid zijn om het seizoen te verlengen, zoals hierboven beschreven. In die poules zal de stand opgemaakt worden op basis van het wedstrijdquotient, zoals dit bij de 1e helft van dit seizoen gedaan is voor de halfjaarscompetities. Hierbij wordt het aantal behaalde wedstrijdpunten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden. Een meer gedetailleerde uitwerking hiervan volgt op een later moment.

Invallen
Voor het restant van seizoen 2021-2022 is het besluit genomen om de invalmogelijkheden te verruimen. Hiermee krijgen verenigingen de mogelijkheid om meer wedstrijden doorgang te laten vinden met gebruik van invallende spelers en wordt de uitval van wedstrijden wegens corona-gerelateerde oorzaken zo klein mogelijk gemaakt.
- Spelers mogen de rest van het seizoen onbeperkt invallen bij een hoger of horizontaal team (zonder zich vast te spelen)
- Bij het laagst-spelende-team mogen per wedstrijd maximaal 3 spelers spelers van het een-na-laagst spelende team uit de vereniging mee laten spelen. Hierbij maakt het niet uit als er meerdere klassen verschil zit tussen de beide teams en per wedstrijd mogen dit verschillende spelers zijn.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)