Competitie wordt hervat; versoepelingen kantine en publiek

Vanaf woensdag 26 januari mogen er weer wedstrijden gespeeld worden! Onder voorwaarden zijn ook toeschouwers welkom en is de kantine geopend. Lees hieronder hoe we bij SSS met de maatregelen (en versoepelingen) omgaan.

Op de persconferentie is bekend gemaakt dat iedereen vanaf 26 januari (5.00 uur) binnen en buiten mag sporten. Dat betekent trainen en wedstrijden spelen, ook na 22.00 uur. De maatregelen gelden in ieder geval tot 8 maart. Over drie weken is er een ‘weegmoment’.

Om wedstrijden te spelen, om te genieten in de kantine en om als toeschouwer op de tribune te zitten, zijn er nog steeds maatregelen. Onderaan staat de uitgebreide versie. De korte versie is:

 • Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht (tenzij je zit of sport)
 • Vanaf 18 jaar heb je een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs nodig (enkele uitzonderingen daargelaten)
 • Vanaf 18 jaar is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden (tenzij je sport)

Trainingen en wedstrijden
Zowel trainingen als competitiewedstrijden mogen ná 22.00 uur plaatsvinden. Sinds vorige week zijn de teams van SSS weer in training volgens het trainingsschema. Dat schema blijft leidend.

De Nevobo hervat de competitie direct, zodat er nog zoveel mogelijk wedstrijden gespeeld kunnen worden. Let op: de bond heeft veel wedstrijden opnieuw ingepland tijdens deze tweede competitiehelft. 

Ondanks de versoepeling van de quarantaineregels en invalbepalingen zal het nog steeds niet altijd lukken om voldoende spelers/speelsters op de been te krijgen. In die gevallen zal de Nevobo daar uiteraard soepel mee omgaan. Meer informatie volgt later

Kantine CheerSSS
De kantine mag tot 22.00 uur open zijn. SSS kiest er voorlopig voor om de kantine alleen op donderdagavond en zaterdag te openen. 

In de kantine is een vaste zitplaats verplicht en moet er 1,5 meter afstand gehouden worden tot elkaar. Bij verplaatsing is een mondkapje verplicht; eenmaal plaatsgenomen, mag het mondkapje af. Een CTB is verplicht; deze moet bij de ingang van De Meerwaarde getoond worden.

Publiek
Toeschouwers zijn ook weer welkom op de tribunes, tot 22.00 uur. Het is verplicht om te zitten op de tribune en 1,5 meter afstand te houden. Bij verplaatsing is een mondkapje verplicht. Een CTB is verplicht; deze moet bij de ingang van De Meerwaarde getoond worden.

Over toeschouwers bij wedstrijden van Heren 1 zal later gecommuniceerd worden.

We zijn een volleybalvereniging, waarbij het belangrijk is dat we elkaar de ruimte geven op de tribune, in de kantine en in de zaal. Volg aanwijzingen van vrijwilligers (zoals zaalleiding, coronateam en barpersoneel) op en help elkaar 

=========================

Coronamaatregelen

CoronaToegangsBewijs

 • Vanaf 18 jaar moet iedereen een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs (en ID-bewijs) laten zien bij de ingang van De Meerwaarde voor de volgende activiteiten:
  • sportbeoefening (training en wedstrijd);
  • toeschouwer;
  • andere bezoekers die gebruik willen maken van de sporthal, tribune en/of kantine CheerSSS.
 • Uitzondering 1) Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen CTB hoeven te tonen als zij in hun rol actief zijn.
  Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. 
 • Uitzondering 2) Voor professionele sporters - Heren 1 (incl. staf) - is alleen een uitzondering met betrekking tot de sportbeoefening (eigen trainingen en wedstrijd).

Mondkapjes

 • In ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht (behalve tijdens het sporten);

Afstand houden

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar:
  • iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  • kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  • jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
 • De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening.

 

=========================

Controle CoronaToegangsBewijs bij de ingang
Bij de ingang van De Meerwaarde zullen bezoekers volgens bovenstaande richtlijnen gecontroleerd worden op een CoronaToegangsBewijs (inclusief ID-bewijs).

 • De vereniging heeft hulp nodig om deze controle te bemensen. Hiervoor willen we bij voorkeur twee controleurs tegelijkertijd aanwezig hebben:
  • Meld je aan bij het coronateam (via coronateam@sss-barneveld.nl of persoonlijk bij Gepko, Yvonne, Mirella of Paul) of geef je op via dit formulier.
   In dit schema kan je zien waar al vrijwilligers ingepland zijn en waar we nog mensen nodig hebben.
   Het blok tussen de rode lijnen is het blok dat seniorenteams trainen en we in ieder geval moeten controleren (zie ook de tijden hieronder).
  • Indien gewenst, staat er een vergoeding tegenover deze taak: dat zijn vrijwilligerspunten of een (klein) geldbedrag.
 • Lees hier meer informatie over hoe de controle in zijn werk gaat.

Rooster

Nevobo: gevolgen lockdown voor competities

Alle binnensportlockdowns zijn tot en met vrijdag 14 januari gesloten (met een uitzondering voor topsport). Deze lockdown zorgt ervoor dat er geen trainingen en wedstrijden kunnen plaatsvinden. Lees hieronder hoe de Nevobo het vervolg van het seizoen 2021/2022 ziet.

Volleybaldirect Open (NOJK)
De voorronde van de Volleybaldirect Open stond gepland op 8 januari en wordt veprlaatst naar 26 februari 2022, de datum waarop oorspronkelijk de halve finale gepland stond. De halve finale wordt naar zaterdag 16 april verplaatst en de finale zal nu op 21 mei plaatsvinden.
Het Nationaal Gesloten Jeugd Kampioenschap (NGJK) wordt om die reden verschoven naar 4 juni. Dit alles onder voorbehoud dat accommodaties en vrijwilligers beschikbaar zijn. Hierover wordt nog contact gezocht met de organiserende verenigingen.

NK Beach Indoor
Ook het NK Beach Indoor in Aalsmeer - gepland op 7 en 8 januari - wordt verplaatst. Dit toernooi wordt nu op zaterdag 23 april en zondag 24 april gespeeld.

Herstart competitie vanaf 17 januari 2022
De Nevobo bereidt zich voor op een herstart van de competitie in de week van 17 t/m 23 januari. De volleybalbond beseft dat meerdere teams niet of slechts beperkt in de gelegenheid zijn geweest om in de tussentijd te trainen. Er zal daarom coulant worden omgegaan met het afmelden en verplaatsen van wedstrijden die in deze speelweek van 17 t/m 23 januari ingepland staan. Daar staat tegenover dat er ook teams zijn die in deze periode wel door hebben kunnen trainen en graag weer met de competitie van start gaan. Die ruimte wil de Nevobo dan ook bieden.

Alle wedstrijden in de Topdivisie en lager t/m zondag 16 januari zijn uit het programma gehaald en op uitgesteld gezet.

Geen PD-wedstrijden dit seizoen
De prioriteit ligt bij het uit kunnen spelen van de competitie. Hiervoor wordt ruimte gecreëerd door de reserveweek die na speelronde 22 in het programma stond en de week waarin de PD-wedstrijden ingepland stonden volledig vrij te maken om competitie te spelen. Dit zijn de weken van 11 t/m 16 en 18 t/m 23 april.

Bovenstaande geldt voor zowel de jaarcompetitie als de halfjaarscompetitie.

De mogelijkheid om PD-wedstrijden te kunnen spelen komt hiermee te vervallen. Promotie en degradatie wordt bepaald zonder PD-wedstrijden te spelen. De exacte uitwerking hiervan zal binnenkort worden gecommuniceerd.

Voor de enkele wedstrijd om het amateurkampioenschap van Nederland tussen de beide nummers 1 uit de Topdivisies wordt nog een geschikt moment gezocht.

Ook de mogelijkheid tot zij-instroom in de 3e divisie en promotieklasse richting volgend seizoen komt hiermee te vervallen omdat er niet kan worden deelgenomen aan PD-wedstrijden.

Zoals gezegd bereidt de Nevobo zich voor op een herstart van de competitie vanaf 17 januari. Begin januari beoordeelt het kabinet of de coronamaatregelen verlengd of versoepeld kunnen worden. Indien nodig zal hier vervolgens weer op geanticipeerd worden.

SSSporten in december bij SSS

SSS vindt het belangrijk dat haar leden fit blijven. Daarom creëert de club een aanbod voor de maand december. Zie hieronder de belangrijkste informatie. Het is nog niet helemaal ingevuld; houd daarom de berichtgeving in de teamapps, op deze website en via de mail in de gaten.

Binnen- en buitensportlocaties zijn tot en met zaterdag 18 december gesloten tussen 17.00 en 5.00 uur. Hierdoor vervalt het doordeweekse trainingsschema voor alle teams (CMV, jeugd en senioren). Daarnaast heeft de Nevobo bekend gemaakt de competitie in 2021 stil te leggen (lees hier).
Aangezien de school De Meerwaarde elke dag vanaf (ca.) 8.15 uur tot 16.15 uur gebruik maakt van de sporthal, is er ook in de middag weinig/geen ruimte om te sporten.

Houd je aan de algemene basisregels om onderstaand aanbod mogelijk te maken.
Advies: doe een zelftest voordat je naar De Meerwaarde komt om in groepsverband te sporten.

Aanbod in december
SSS creëert het volgende aanbod (tot en met zaterdag 18 december):
1) trainingsruimte (op zaterdag of doordeweeks voor 8.00 uur);
2) toernooien en clinics (op zaterdag).

We hebben de trainers gevraagd wanneer teams gebruik willen maken van de zaal. Er is veel animo voor de zaterdag, waardoor dit een puzzel wordt. Tot nu toe is er slechts één team dat ‘s ochtends doordeweeks (voor 8.00 uur) wil trainen. Dit blijft altijd een optie; meld je bij René van der Linden (zalen@sss-barneveld.nl) als je dat wilt of voor andere zaalverzoeken.
Let op: dit is nog geen aanbod voor de kerstvakantie, omdat de huidige maatregelen tot en met 18 december lopen.

Vrijdag 3 december
SSSinterklaas SSSpeurtocht
Voor wie: CMV
Hoe laat: 16.00-16.45 uur
Waar: bij De Meerwaarde verzamelen; speurtocht is buiten (of bij slecht weer is er een activiteit in de hal).
Ter info: ouders brengen en halen de kinderen buiten.

Zaterdag 4 december
ABC-jeugdtoernooi
Voor wie: ABC-jeugd
Hoe laat: ca. 10.00-12.00 uur
Ter info: opgeven via dit Google Form

Trainingen senioren en ABC-jeugd
Voor wie: diverse ABC-jeugd en seniorenteams
Hoe laat: zie trainingsschema (wordt gecommuniceerd via trainers)
Ter info: kantine is gesloten
Maatregelen: QR-code verplicht (18+ jaar); als er niet gesport wordt mondkapje (13+ jaar) en 1,5 meter afstand (18+ jaar)

Zaterdag 11 december
CMV-clinic (door H1 en D1)
Voor wie: CMV
Hoe laat: 9.30-10.45 uur
Ter info: opgeven via Google Form

Trainingen senioren en ABC-jeugd
Voor wie: ABC-jeugd en seniorenteams
Hoe laat: zie trainingsschema
Ter info: kantine is gesloten
Maatregelen: QR-code verplicht (18+ jaar); als er niet gesport wordt mondkapje (13+ jaar) en 1,5 meter afstand (18+ jaar)

Livestream Simplex SSS H1
Draisma Dynamo H1 - Simplex SSS H1
19.00 uur - Apeldoorn
Ter info: publiek is niet toegestaan
Livestream via Volleybal.nl 

Zaterdag 18 december
SSSpeeltuin
Voor wie: 3-5 jarige (volleybalSSSpeeltuin)
Hoe laat: 9.30-10.15 uur

Activiteit voor CMV en C-jeugd (onder voorbehoud)
Voor wie: CMV en C-jeugd
Hoe laat: ochtend (tijd nog niet bekend)
Ter info: deze activiteit is nog onder voorbehoud

WinterSSSnerttoernooi
Voor wie: AB-jeugd en senioren
Hoe laat: 11.00-16.30 uur
Ter info: individuele opgave via Google Form (wordt nog gecommuniceerd - houd de website en sociale media in de gaten)

Livestream Simplex SSS H1
Simplex SSS H1 - Amysoft Lycurgus H1
19.30 uur - Groningen
Ter info: publiek is niet toegestaan
Livestream via Volleybal.nl 

Maatregelen
Gezondheidsmaatregelen

 • Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • Schud geen handen;
 • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

Algemene maatregelen

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar:
  • iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  • kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  • jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
 • De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening;

 • In ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht (behalve tijdens het sporten);
 • Vanaf 18 jaar moet iedereen een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs (en ID-bewijs) laten zien bij de ingang van De Meerwaarde voor de volgende activiteiten:
  • sporten (trainingen en wedstrijden)
  • gebruik maken van faciliteiten, zoals kleedkamers en de kantine.
 • Uitzonderingen op deze maatregelen:
  Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen CTB hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, barmedewerkers, etc.
  Dit geldt alleen als zij in die rol actief zijn, zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met het coronateam: coronateam@sss-barneveld.nl

Topdivisie en lager: geen wedstrijden meer in 2021

De resterende competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2021 voor de Topdivisie en lager worden uitgesteld. Dit geldt voor zowel de senioren- en de jeugdcompetities als de wedstrijden uit het regionale bekertoernooi. Ook de achtste finales van het nationale bekertoernooi gaan aankomend weekend niet door. Dit heeft de Nevobo vandaag besloten n.a.v. de nieuwekabinetsmaatregelen die sinds zondag gelden.

Afgelopen vrijdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat er van zondag 28 november tot 19 december van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald mag worden. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek. Doel van de maatregelen is om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en de ziekenhuisopnames af te remmen.

Nevobo-algemeen directeur Guido Davio reageert: ,,We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen heel belangrijk is om in deze tijd te blijven sporten en bewegen. Vanzelfsprekend zijn we niet blij met dit besluit, maar we willen door de wedstrijden eruit te halen verenigingen de ruimte geven om op die momenten leden de zekerheid te bieden van trainingsaanbod waardoor zoveel mogelijk mensen kunnen blijven volleyballen en onderdeel blijven van de vereniging. We gaan nu aan de slag om ons voor te bereiden op het tweede deel van de competitie.”

De Nevobo heeft sinds vrijdagavond onderzoek gedaan naar de verschillende scenario’s en heeft contact gezocht met verenigingen om te inventariseren wat hun wensen zijn. De clubs waarmee contact is gezocht vertegenwoordigen in totaal circa 7000 leden. Lees hier de bevindingen van het onderzoek.

Conclusie Nevobo
Op basis van deze inventarisatie is de Nevobo tot de conclusie gekomen dat de wedstrijden die voor de aankomende drie weken op het programma staan worden uitgesteld. Wat dit betekent voor de halfjaarcompetities, werd eerder al gecommuniceerd in dit bericht. Dit betekent dat er dit kalenderjaar in principe geen wedstrijden meer worden gespeeld.

Nationale en regionale bekercompetitie
Op zaterdag 4 december stonden de achtste finales van het nationale bekertoernooi op het programma (driekampen). Hieraan zouden behalve de Eredivisieteams ook teams uit de Topdivisie, 1e divisie en 2e divisie deelnemen. De niet-Eredivisieteams die nog actief zijn in het bekertoernooi zouden zich zeer beperkt tot niet kunnen voorbereiden op de achtste finales. De Nevobo gaat daarom op zoek naar alternatieven voor het nationale bekertoernooi. Ook voor de regionale bekertoernooien wordt gekeken naar alternatieven.

SSS
Voor SSS betekent dat dat Simplex SSS Heren 1 nog wel in actie mag komen om te trainen en wedstrijden te spelen. Deze wedstrijden worden live uitgezonden op Volleybal.nl (met reacties na afloop op SSS TV). 

Aangezien doordeweeks trainen niet mogelijk is, onderzoekt het bestuur de komende dagen hoe we op zaterdag een trainingsaanbod kunnen creëren. Dit zal z.s.m. gecommuniceerd worden. Ideeën of vrijwilligers zijn altijd welkom.

Vanaf 28 november: geen amateursport na 17.00 uur

Vanaf aanstaande zondag (28 november) mag er van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald worden in de Topdivisie en lager. Dit is vrijdagavond bekendgemaakt op de persconferentie van het demissionaire kabinet. De maatregel duurt voorlopig drie weken en geldt voor de hele Nederlandse amateursport. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek. Lees hieronder het bericht van de Nevobo.

Het demissionaire kabinet voert de sluiting van 17.00 uur tot 05.00 uur niet alleen in voor de amateursport, maar ook voor andere sectoren zoals restaurants en cafés, 'niet-essentiële' winkels, bioscopen en theaters, musea, pretparken en sportscholen. De scholen kunnen openblijven.

Doel van de maatregelen is om de snelle toename van de aantallen coronabesmettingen en ziekenhuisopnames af te remmen.

Gevolgen kabinetsbesluit in kaart brengen en verenigingen zo goed mogelijk informeren
“We begrijpen dat er iets moet gebeuren om de cijfers naar beneden te krijgen”, reageert algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo. “De breuklijn van 17.00 uur is voor onze verenigingen echter erg lastig omdat het door onze jeugd- en seniorencompetities heen loopt. We gaan nu in kaart brengen wat hiervan de consequenties zijn en begin volgende week onze verenigingen hier zo goed mogelijk over informeren.”

Wat de gevolgen zijn voor de amateurcompetities maakt de Nevobo begin volgende week bekendgemaakt.

Gevolgen voor SSS
Het bestuur en coronateam van SSS gaan de komende dagen overleggen wat de gevolgen voor SSS zijn. Met uitzondering van de CMV trainen alle teams na 17.00 uur; deze trainingen kunnen in ieder geval niet doorgaan. Het is vooral de vraag of er nog competitie gespeeld gaat worden op zaterdag of dat deze dag juist mogelijkheden biedt voor teams om toch nog met elkaar te kunnen trainen. Dat zal de komende dagen duidelijk worden. Hierover wordt dan ook gecommuniceerd.

Voorzitter Gepko Hahn werd gisteravond bij Radio 1 Langs de Lijn en Omstreken (klik hier, vanaf 1:37:09) gevraagd naar een reactie op de besluitvorming. ,,We hebben begrip dat er maatregelen genomen moeten worden, maar het is ontzettend balen en het zal een negatieve invloed hebben op de fitheid van mensen. We zijn een volleybalvereniging. Heel veel mensen kiezen bewust voor een vereniging en een teamsport, om met elkaar fit te blijven. Dat valt nu helaas weg.''

Daarnaast kon Gepko vertellen hoe goed het verenigingsgevoel bij SSS is: ,,Gelukkig is het verenigingsgevoel bij SSS groot. Rondom de maatregelen - zoals met het checken van de QR-code - dachten we als bestuur soms even hoe we het voor elkaar zouden krijgen, maar heel veel mensen zijn bereid ons hierbij te helpen en alle momenten dat het nodig is om te checken, hebben we iemand bij de deur zitten. Veel mensen zeggen over de besluiten: het is heel erg balen, maar we hebben het te accepteren en we gaan weer door. Toen konden we ondanks alle maatregelen nog wel volleyballen en in de kantine zitten, dat is nu niet meer het geval. Ik hoop dat dat het verenigingsgevoel niet aantast.''

Heren 1
Simplex SSS Heren 1 valt onder de topsportregeling van de Rijksoverheid, waardoor dit eredivisieteam in ieder geval mag blijven trainen en wedstrijden spelen. Deze wedstrijden zullen uiteraard live uitgezonden worden op Volleybal.nl (met interviews na afloop op SSS TV).

CoronaToegangsBewijs controleren bij SSS

Sinds 6 november is Sportcentrum De Meerwaarde (inclusief CheerSSS) voor iedereen vanaf 18 jaar alleen nog toegankelijk met een CoronaToegangsBewijs (CTB). Dit geldt voor sporters en publiek. Voor het checken van de QR-code zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Lees hieronder meer info hoe je ons kan helpen.

Bij de ingang van De Meerwaarde zullen bezoekers volgens richtlijnen van de Rijksoverheid gecontroleerd worden op een goedgekeurde QR-code bij het CoronaToegangsBewijs (inclusief ID-bewijs).

 • Vanaf 18 jaar moet iedereen een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs (en ID-bewijs) laten zien bij de ingang van De Meerwaarde voor de volgende activiteiten:
  • sporten (trainingen en wedstrijden)
  • gebruik maken van faciliteiten, zoals kleedkamers en de kantine.
 • Uitzonderingen op deze maatregelen:
  • Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen CTB hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.
   Dit geldt alleen als zij in die rol actief zijn, zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
   • De noodzakelijke rij-ouders bij uitwedstrijden zijn welkom in de sporthal of op de tribune. Op die plekken zijn zij niet CTB-plichtig, maar worden gevraagd 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Wanneer zij in de kantine plaats willen nemen, moeten zij wel een CTB laten zien.
  • Voor professionele sporters - Heren 1 (incl. staf) - is alleen een uitzondering met betrekking tot de sportbeoefening (eigen trainingen, wedstrijd en video-analyse).
 • Ouders die jeugd/CMV-spelers komen brengen voor een training (of wedstrijd), vragen we om bij de ingang afscheid te nemen zodat er geen opstopping ontstaat bij de ingang. 

Hulp gezocht
De vereniging heeft hulp nodig om deze controle te bemensen. Hiervoor willen we bij voorkeur twee controleurs tegelijkertijd aanwezig hebben bij de ingang van De Meerwaarde:

- Meld je aan bij het coronateam (via coronateam@sss-barneveld.nl of persoonlijk bij Gepko, Yvonne, Mirella of Paul) of geef je op via dit formulier.
- We hebben iedereen hard nodig. Of je een half uur of twee uur (of langer) wil zitten, maakt niet uit. Noem de dag en welk blok je wil zitten. Dat hoeft ook zeker niet wekelijks; geef vooral aan wanneer je zou kunnen.
- Zie hieronder voor het rooster met het trainingsrooster en de momenten waarop in ieder geval (twee) controleurs bij de ingang nodig zijn. In dit schema staat wanneer we nog mensen nodig hebben.
- Indien gewenst, staat er een vergoeding tegenover deze taak: dat zijn vrijwilligerspunten of een (klein) geldbedrag.

Rooster
Rooster

Hoe controleer je mensen op hun CTB?

 • Download de CoronaCheck Scanner van de Rijksoverheid: https://coronacheck.nl/nl/scanner/ 
  Dit is de enige wettelijk toegestane app. 
 • Vraag de bezoeker naar een QR-code in de CoronaCheck-app of op papier.
  Een toerist kan een QR-code in een buitenlandse app of op papier laten zien.
 • Scan de QR-code met de camera van je telefoon.
 • Controleer bij bezoekers vanaf 14 jaar altijd of de gegevens op jouw scherm hetzelfde zijn als die op het identiteitsbewijs van de bezoeker. Zo weet je zeker dat de QR-code van de bezoeker is.
  • Let op: Soms vallen er gegevens weg. Dat gebeurt om de privacy van de bezoeker te beschermen. Je ziet dan een streepje (-) staan. Controleer in dat geval alleen de gegevens die je wel ziet.
 • Check? Bij een groen vinkje mag de bezoeker naar binnen en is de controle klaar. Zonder groen scherm mag de bezoeker niet toegelaten worden.
 • Vragen: lees hier meer informatie: https://coronacheck.nl/nl/scanner/zo-werkt-scannen

Tips voor het scannen bij SSS:

 • Plaats tussen de ingang van De Meerwaarde en de ingang naar de kantine een ballenkar en zet aan het einde daarvan een tafel met stoelen.

Ballenkarconstructie

Bij vragen of opmerkingen rondom het CoronaToegangsBewijs, neem contact op met het coronateam.

Start seizoen 2021/2022

We mogen weer volleyballen met elkaar! Vanaf vandaag (maandag 16 augustus) gaan enkele teams weer de zaal. Dat is de start van het seizoen 2021/2022. Vanaf maandag 30 augustus zullen alle teams in training gaan. Lees hier een overzicht van de belangrijkste info.

Corona
Gelukkig is er weer ontzettend veel mogelijk. We mogen weer volleyballen (zonder afstand te houden tot elkaar), we mogen elkaar ontmoeten in CheerSSS en we mogen vanaf september weer competitie spelen. Dat is allemaal ontzettend fijn. Toch zijn er nog enkele maatregelen waar we met elkaar rekening mee moeten houden. Klik hier voor een overzicht van alle protocollen.

Trainen
We hoeven tijdens het trainen (en tijdens wedstrijden) geen afstand tot elkaar te houden. Lees hier waar we nog wel op moeten letten met elkaar.

CheerSSS
Ook CheerSSS is weer open en dat is ontzettend fijn. De belangrijkste maatregelen zijn dat een vaste zitplaats verplicht is én dat je 1,5 meter afstand houdt tot anderen. Lees hier hoe we dit voor elkaar krijgen met elkaar.

Wedstrijden
Het is mogelijk om oefenwedstrijden te spelen. In september zal de competitie ook van start gaan. Tot nader bericht is het niet mogelijk voor publiek (thuis en uit) om te komen kijken in De Meerwaarde. We hopen dat hier snel verandering in kan komen. 

Trainingsrooster
Alle teams zullen vanaf maandag 30 augustus starten met trainen. Enkele teams beginnen al eerder. Wil je weten of jouw team eerder start? Neem dan contact op met je trainer en/of TC. 
Bekijk hier het trainingsrooster. Let op: er kunnen nog enkele wijzigingen doorgevoerd worden voor 30 augustus.

Barrooster
De barcommissie heeft het barrooster online gezet voor de eerste seizoenshelft.
Bekijk hier wanneer jouw team aan de beurt is; zorg voor voldoende bezetting.

Teamindeling.
Tijdens de zomervakantie hebben de TC's nog hard doorgewerkt om de teams zo goed mogelijk ingedeeld te krijgen. Bekijk hier de indeling die voor jou belangrijk is:
- Jeugd
- Dames
- Heren

SSS en coronamaatregelen per 19 mei

Vanaf woensdag 19 mei zijn er weer enkele versoepelingen binnen de coronamaatregelen. Hierdoor is er ook meer mogelijk om te sporten. Lees hier hoe wij als SSS invulling geven aan de versoepelingen.

Coronamaatregelen
Er zijn versoepelingen voor zowel de buitensport als de binnensport. Lees hier het volledige bericht van de Nevobo.

Buitensport

 • Waar eerder volwassenen van 27 jaar en ouder in groepen van maximaal 4 personen mochten trainen, wordt dit verruimd naar 30 personen. Wel blijft de 1,5 meter afstandsregel voor deze groep van kracht.
 • Buitensporten in groepsverband hoeft niet meer verplicht op een sportaccomodatie, maar mag overal.
 • Voor de buitensport wijzigt er voor de jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar niets. Zij mogen in groepsverband blijven trainen, zonder de 1,5 meter afstandsregel.

Binnensport
Algemeen

 • Er geldt een maximum aantal van maximaal 30 personen in een ruimte, inclusief trainers, exclusief personeel van de accommodatie.
 • Kleedkamers, douches en kantines blijven gesloten. Toilet mag wel opengesteld worden.
 • Buiten het sporten om geldt de 1,5 meter afstandsregel voor een ieder ouder dan 18 jaar.
 • Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht.
 • Iedereen van 13 jaar of ouder draagt binnen een mondkapje. Deze mag gedurende het sporten af.

Tot en met 17 jaar

 • Er mag in groepsverband gewoon getraind worden, zonder de 1,5 meter afstandsregel.
 • Er mogen wedstrijden gespeeld worden, maar alleen met teams van de eigen vereniging.
 • Er geldt dispensatie voor jeugdspelers van 18 jaar en ouder als zij in de A-jeugd spelen.*

*Gemeentes kunnen hiervoor afwijkende en strengere richtlijnen hanteren. De richtlijn van de gemeente weegt zwaarder dan de geschreven regels vanuit de Nevobo. 

18 jaar en ouder

 • Er mag gesport worden in groepjes van maximaal 2 personen per veldhelft, exclusief de trainer. Dit houdt in dat er 4 volwassenen (18+ jaar) mogen trainen op een veld. Echter mag er niet gemengd worden en blijven de groepjes van 2 gedurende de training op hun eigen helft. Dit staat niet in het landelijk protocol verantwoord sporten vermeld, maar is tussen de sportbonden en NOC*NSF kortgesloten. 
 • Zij houden continu 1,5 meter afstand tot elkaar, tijdens en buiten het sporten om.

Welke invulling geeft SSS aan de maatregelen?
De versoepelingen maken het mogelijk om - onder voorwaarden - weer binnen te volleyballen. Aangezien het Sportcentrum De Meerwaarde de komende anderhalve week bezet is vanwege examens, zal er tot en met 29 mei ook alleen buiten getraind worden. Vanaf maandag 31 mei zal in eerste instantie alleen de jeugd binnen gaan trainen.

Senioren
De senioren blijven tot nadere bericht alleen buiten trainen. Hiervoor blijft het gras- en beachvolleybalveld bij ODIK beschikbaar. Aangezien de volwassenen van 27 jaar en ouder in grotere groepen mogen trainen (met 1,5 meter afstand) zullen teams minder velden nodig hebben. 

Hierdoor is er op sommige avonden meer ruimte om te volleyballen. Mocht jouw team interesse hebben om (meer) te trainen, zoek dan even contact met Gepko Hahn om dit vast te leggen. Daarnaast is het terrein - in overleg - ook op zaterdag beschikbaar. 

Lees hier hoe het graSSSvolleybal of beachvolleybal bij ODIK geregeld is.

Hoewel er mogelijkheden zijn om binnen te sporten, zijn die voor het zaalvolleybal beperkt. We willen als SSS uitzoeken hoe we hier toch vorm aan kunnen geven.

Jeugd
De jeugd van SSS blijven tot en met 29 mei ook buiten trainen: de ABC-jeugd traint bij ODIK (Sportpark Oosterbos) en de CMV-jeugd traint op vrijdagmiddag op het kunstgrasveld achter De Meerwaarde.

Vanaf maandag 31 mei zullen de jeugdleden voor drie weken binnen gaan trainen in De Meerwaarde. Op 18 juni wil de Jeugd TC het seizoen officieel afsluiten. Over de exacte invulling - qua trainingsrooster - volgt voor zowel ABC-jeugd als CMV-jeugd later info via de mail. 

Lees hier een bericht van het jeugdbestuur over de invulling van de laatste weken en nieuws over de teamindeling.

GraSSSvolleybal bij ODIK

We gaan het gras op! Als SSS mogen we te gast zijn op Sportpark Oosterbos bij ODIK, waar we de komende tijd gebruik kunnen maken van een groot grasveld (en één beachvolleybalveld) om te volleyballen. Lees in dit bericht hoe we dat organiseren.

Update per 19 mei 2021.

Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten in grotere teams sporten of wedstrijden spelen met teams van hun eigen club. Jongvolwassenen van 18 tot en met 26 jaar mogen dat ook, maar alleen buiten op sportaccommodaties. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten met maximaal 30 mensen in groepsverband sporten. Voorwaarde is wel dat zij 1,5 meter afstand houden.

Om dit mogelijk te maken gaan we trainen bij ODIK. Hier is een groot grasveld beschikbaar waar vijf of zes volleybalvelden op te zetten zijn. Hier is een trainingsschema voor gemaakt na inventarisatie bij de teams.
Er is ook ruimte voor één beachvolleybalveld. Dit veld is niet ingeroosterd: maak onderling met de teams afspraken om te rouleren als je hier gebruik van wil maken.
De CMV blijft tot nader bericht op de vrijdagen gewoon achter De Meerwaarde sporten. 

Gebruik Sportpark Oosterbos:

 • We zijn te gast bij ODIK. Laten we ons als goede gasten gedragen. Houd bij het komen en gaan rekening met elkaar (en afstand tot elkaar als je 18 jaar of ouder bent).
 • De kantine en kleedkamers zijn dicht. Spelers kleden zich thuis om en douchen thuis.
 • Zorg ervoor dat je thuis naar het toilet bent geweest. Voor (jonge) kinderen is er een toilet open, maar we zijn zo terughoudend mogelijk in het gebruik hiervan.
 • Ouders/verzorgers komen niet op het sportpark, tenzij dit noodzakelijk is (bijvoorbeeld i.v.m. ondersteuning van een kind) én hier met SSS afspraken over zijn gemaakt.

Materialen
We mogen de materiaalhokken van ODIK gebruiken. Hier liggen zes sets met netten (linkerberging) en twee kliko’s met ballen - één kliko met Gala-ballen en één kliko met Smashballen (rechterberging).

 • Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de opbouw van hun veld (lees hieronder de instructie).
 • Teams die als laatste op de dag trainen, ruimen zelf hun veld op.
  Let op: zorg ervoor dat alle onderdelen van één set in de juiste tas terechtkomen. De spullen zijn geleend van verschillende personen.
 • Gebruik volleyballen die in de kliko’s liggen of nemen eigen ballen mee.
  Er zijn ca. 15 Gala-ballen. Houd rekening met elkaar om dit eerlijk te verdelen. We gaan ervanuit dat veel teams vooral wedstrijden willen spelen.
  Let op: gebruik geen andere volleyballen van SSS die je nog thuis hebt liggen.
 • Maak de ballen aan het einde van de training schoon en leg deze daarna weer in de kliko.

Schema
Bekijk hier het schema.

 • Een training duurt maximaal 1,5 uur. Dit is inclusief opbouw/afruimen.
 • Er is altijd een trainer aanwezig, die zelf niet deelneemt aan de oefeningen.
 • Sommige seniorenteams zijn bij elkaar gevoegd, omdat dit beter uitkomt vanwege de grens van 27 jaar: om in groepsverband zonder afstand (tot en met 26 jaar) of maximaal vier personen met 1,5 meter afstand (vanaf 27 jaar) te trainen.
 • Er wordt in vaste groepen getraind. De trainer maakt voorafgaand aan de training bekend wat de groepen zijn. Spelers mogen niet rouleren tussen groepen op een training.
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor je training naar het sportpark en ga na de training direct naar huis.

Op dinsdag en donderdag (en zaterdag) is ODIK ook aanwezig op het terrein. Op maandag en woensdag niet.
Bij vragen of opmerkingen, mail coronateam@sss-barneveld.nl of zoek contact met Paul Boshuis en/of Gepko Hahn.

Zie hieronder foto's om te bekijken waar het materiaal van SSS bij ODIK ligt.

Berging links: netten
Berging rechts: ballen

Screenshot 2021 04 13 at 23.57.21

Kliko met Gala-ballen

Screenshot 2021 04 13 at 23.56.43

Kliko met Smashballen

Screenshot 2021 04 13 at 23.56.56

Plek met zes sets netten

Screenshot 2021 04 14 at 00.00.22

Instructie opbouw veld
(er zitten twee hamers bij de tassen)

Leg eerst de lijnen neer
Zet vast met haringen

Screenshot 2021 04 14 at 00.02.36

Zet de palen in elkaar
Gebruik evt. opzetstukken

Screenshot 2021 04 14 at 00.03.15

Hang het net op en zet de
palen vast met scheerlijnen 

Screenshot 2021 04 14 at 00.03.30

Sommige netten kan je
op hoogte spannen

Screenshot 2021 04 14 at 00.04.27

2x set Funtec
(van SSS)

Screenshot 2021 04 14 at 00.09.33

1x set in Smashbaltas
(in hoogte verstelbaar)

Screenshot 2021 04 14 at 00.09.54

1x set in gele tas + lijnen in
rugzak 
(zelfde set als in Smashtas)

Screenshot 2021 04 14 at 00.10.06

1x set in Copayatas


Screenshot 2021 04 14 at 00.13.29

Ruim na afloop alles op en stop het in de juiste tas!

Sportregels verruimd, binnensport nog niet mogelijk

Vanaf 3 maart is het ook voor jongvolwassenen van 18 tot en met 26 jaar toegestaan om in teamverband buiten te sporten. Dat is tot nu toe alleen mogelijk voor jongeren tot 18 jaar. Lees hier wat dit betekent, ook voor SSS.

Het kabinet heeft dinsdag ter bestrijding van het coronavirus de strenge lockdown verlengd tot en met 15 maart, maar heeft daarbij wel enkele versoepelingen ingesteld. Voor de sport betekent dit dat jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar vanaf 3 maart op sportaccommodaties weer buiten mogen sporten met meer dan twee personen. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club.

De andere regels zoals die al voor de sport golden, blijven intact: sporten in een binnenruimte is niet toegestaan en buiten kan dus alleen onder voorwaarden gesport worden, waarbij voor topsporters en jongeren uitzonderingen gelden.

Wat betekent dit voor SSS?
Vooropgesteld stimuleert SSS iedereen om - binnen de maatregelen - beweging te blijven, of dat nu licht intensief bewegen of sporten is. Daarnaast willen we als vereniging onze leden ook helpen om in beweging te blijven. We zullen gaan bekijken wat er mogelijk is nu de regels verruimd zijn. Ideeën en hulp zijn altijd welkom om in beweging te blijven. Mail je ideeën naar coronateam@sss-barneveld.nl.

Daarnaast wordt de bootcamp op zaterdagen voor de ABC-jeugd verlengd. De afgelopen drie zaterdagen werd er volop gesport op het veld achter De Meerwaarde, onder leiding van spelers van Heren 1. Dat zal de komende zaterdagen ook het geval zijn. Geef je hier op voor de bootcamp (en neem een introducé mee).

Lockdown verlengd: geen P/D seizoen 2020-2021

De huidige maatregelen blijven tot in ieder geval 10 februari van kracht waardoor het helaas onmogelijk blijkt om de huidige competitie uit te spelen. Daarom heeft de Nevobo besloten dat er dit seizoen geen promotie of degradatie plaatsvindt.

De Nevobo had drie scenario's klaarliggen voor een herstart van de competitie, waarvan twee scenario's al niet meer mogelijk waren. Door de verlenging van de lockdown is ook het scenario om een halve competitie uit te spelen niet meer haalbaar. De Nevobo besluit daarom dat er geen promotie of degradatie plaatsvindt na dit seizoen.

Zodra de mogelijkheden er zijn om weer te spelen, zal de Nevobo wel wedstrijden willen organiseren. Daarnaast gaat de focus op het volgende seizoen.

Lees hier de tekst van de Nevobo.

Huidige maatregelen 
De huidige maatregelen blijven tot in ieder geval 10 februari van kracht. Om te voldoen aan alle richtlijnen vanuit de overheid heeft de Nevobo een pagina met hulpmiddelen en verwijzingen ingericht. Raadpleeg de pagina Organisatie indoor volleybal voor alle hulpmiddelen, zoals het protocol verantwoord sporten, de FAQ NOC*NSF, FAQ Indoor volleybal en verschillende spel- en oefenvormen voor 4 personen. 

Geen volleybal tot 20 januari

De laatste trainingen van het jaar 2020 zitten erop. De komende vijf weken zal er niet gevolleybald worden in De Meerwaarde. Het kabinet heeft een harde lockdown afgekondigd die - ten minste - tot en met 19 januari zal duren. Wel blijft onderzocht worden welke verruiming voor de Eredivisie mogelijk is.

Per dinsdag 15 december is een harde lockdown van kracht Nederland. Dit houdt voor als SSS in dat alle trainingen stil komen te liggen, aangezien binennsporten door amateursporters tot 20 januari niet toegestaan is. 

Naar aanleiding van deze maatregelen zal de Nevobo opnieuw kijken naar de scenario’s voor de herstart van de breedtesportcompetities.

Verruiming Eredivisie
Wel is bekendgemaakt dat de versoepeling van de topsportcompetities in stand blijft. Dit houdt in dat de Eredivisievolleybal per 17 december weer onder strikte voorwaarden kan beginnen met ‘gewoon’ trainen en zich kunnen voorbereiden op het spelen wedstrijden. Op dit moment wordt in samenwerking met Nevobo, andere sportbonden en NOC*NSF gewerkt aan deze voorwaarden. De Nevobo verwacht binnenkort te communiceren over deze voorwaarden om te trainen en de herstart van de competitie in januari.

Volgende persconferentie
Op dinsdag 12 januari 2021 vindt er een nieuwe persconferentie plaats. Naar aanleiding van deze persconferentie communiceert de Nevobo zo snel mogelijk over de nieuwe ontwikkelingen.

SSS
Als bestuur zullen we ons de komende tijd weer over deze zaken buigen. We zullen ook de financiële situatie bespreken nu voor een langere periode duidelijk is wat de gevolgen zijn. Tegelijkertijd blijft het onzeker hoelang de periode zonder wedstrijden en zonder (normale) trainingen blijft duren.

Vooropgesteld hopen we dat iedereen gezond blijft, een beetje op elkaar let en zichzelf fit weet te houden. Mochten er nog mooie ideeën zijn hiervoor, laat het ons als bestuur weten: voorzitter@sss-barneveld.nl.

 • 1
 • 2

Inloggen (mobiel)