Vanaf 28 november: geen amateursport na 17.00 uur

Vanaf aanstaande zondag (28 november) mag er van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald worden in de Topdivisie en lager. Dit is vrijdagavond bekendgemaakt op de persconferentie van het demissionaire kabinet. De maatregel duurt voorlopig drie weken en geldt voor de hele Nederlandse amateursport. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek. Lees hieronder het bericht van de Nevobo.

Het demissionaire kabinet voert de sluiting van 17.00 uur tot 05.00 uur niet alleen in voor de amateursport, maar ook voor andere sectoren zoals restaurants en cafés, 'niet-essentiële' winkels, bioscopen en theaters, musea, pretparken en sportscholen. De scholen kunnen openblijven.

Doel van de maatregelen is om de snelle toename van de aantallen coronabesmettingen en ziekenhuisopnames af te remmen.

Gevolgen kabinetsbesluit in kaart brengen en verenigingen zo goed mogelijk informeren
“We begrijpen dat er iets moet gebeuren om de cijfers naar beneden te krijgen”, reageert algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo. “De breuklijn van 17.00 uur is voor onze verenigingen echter erg lastig omdat het door onze jeugd- en seniorencompetities heen loopt. We gaan nu in kaart brengen wat hiervan de consequenties zijn en begin volgende week onze verenigingen hier zo goed mogelijk over informeren.”

Wat de gevolgen zijn voor de amateurcompetities maakt de Nevobo begin volgende week bekendgemaakt.

Gevolgen voor SSS
Het bestuur en coronateam van SSS gaan de komende dagen overleggen wat de gevolgen voor SSS zijn. Met uitzondering van de CMV trainen alle teams na 17.00 uur; deze trainingen kunnen in ieder geval niet doorgaan. Het is vooral de vraag of er nog competitie gespeeld gaat worden op zaterdag of dat deze dag juist mogelijkheden biedt voor teams om toch nog met elkaar te kunnen trainen. Dat zal de komende dagen duidelijk worden. Hierover wordt dan ook gecommuniceerd.

Voorzitter Gepko Hahn werd gisteravond bij Radio 1 Langs de Lijn en Omstreken (klik hier, vanaf 1:37:09) gevraagd naar een reactie op de besluitvorming. ,,We hebben begrip dat er maatregelen genomen moeten worden, maar het is ontzettend balen en het zal een negatieve invloed hebben op de fitheid van mensen. We zijn een volleybalvereniging. Heel veel mensen kiezen bewust voor een vereniging en een teamsport, om met elkaar fit te blijven. Dat valt nu helaas weg.''

Daarnaast kon Gepko vertellen hoe goed het verenigingsgevoel bij SSS is: ,,Gelukkig is het verenigingsgevoel bij SSS groot. Rondom de maatregelen - zoals met het checken van de QR-code - dachten we als bestuur soms even hoe we het voor elkaar zouden krijgen, maar heel veel mensen zijn bereid ons hierbij te helpen en alle momenten dat het nodig is om te checken, hebben we iemand bij de deur zitten. Veel mensen zeggen over de besluiten: het is heel erg balen, maar we hebben het te accepteren en we gaan weer door. Toen konden we ondanks alle maatregelen nog wel volleyballen en in de kantine zitten, dat is nu niet meer het geval. Ik hoop dat dat het verenigingsgevoel niet aantast.''

Heren 1
Simplex SSS Heren 1 valt onder de topsportregeling van de Rijksoverheid, waardoor dit eredivisieteam in ieder geval mag blijven trainen en wedstrijden spelen. Deze wedstrijden zullen uiteraard live uitgezonden worden op Volleybal.nl (met interviews na afloop op SSS TV).

Inloggen (mobiel)