Laatste nieuws

Start competitie: geen publiek, wel SSS TV en ...
Corona nieuws
De competitie gaat van start voor het seizoen 2020/2021. Hartstikke mooi dat er weer gespeeld kan worden om de overwinning. Iedere vereniging heeft ...
Lees meer
Wijzigingen wedstrijden
Wedstrijdsecretariaat
Wim Wijnveen stopt na meer dan 30 jaar (!) als wedstrijdsecretaris bij SSS. Vanaf het seizoen 2020/2021 wordt Wim opgevolgd door Bert ...
Lees meer
OefenwedSSStrijden: programma & protocol
Corona
De komende weken spelen alle teams van SSS oefenwedstrijden in aanloop naar de start van de competitie. Helaas is een SSStartdag dit seizoen niet ...
Lees meer
Beach clinic groot succes!
Jeugdbestuur
Dinsdag 25 augustus waren de kersverse Nederlands kampioenen Beachvolleybal Jasper Bouter en Ruben Penninga van Beachvolley bij SSS voor een ...
Lees meer
Protocol: CheerSSS (kantine, tribune en ...
Corona protocollen
In onderstaand protocol wordt uitgelegd wat de maatregelen zijn om gebruik te kunnen maken van CheerSSS, wat er van je verwacht wordt met bardiensten ...
Lees meer
Starten met trainen & coronamaatregelen
Corona
We mogen (bijna) weer volleyballen in De Meerwaarde. Wat ontzettend fijn dat we binnenkort weer mogen trainen, wedstrijden spelen en in de kantine ...
Lees meer

Start competitie: geen publiek, wel SSS TV en maatregelen

De competitie gaat van start voor het seizoen 2020/2021. Hartstikke mooi dat er weer gespeeld kan worden om de overwinning. Iedere vereniging heeft zijn eigen protocollen opgesteld. Check de website van een vereniging voordat je een uitwedstrijd speelt. Verder is het belangrijk dat er geen publiek toegestaan is in De Meerwaarde, maar dat je wel na afloop als SSS'er een drankje kan doen in CheerSSS.

Het goede nieuws is dat er weer gevolleybald kan worden, dat er weer gefloten wordt door scheidsrechters en dat SSS'ers elkaar kunnen ontmoeten in CheerSSS. Het mindere nieuws is, dat nog niet alles normaal is. We zullen er samen voor moeten zorgen dat heel veel wel kan, door ons aan de protocollen te houden en elkaar aan te spreken als dat nodig is.

Uitspelende teams
Het zal drukker worden in De Meerwaarde nu er meer teams - inclusief tegenstanders - rondlopen in de sporthal. Het is belangrijk dat de coronaverantwoordelijke van ieder team de tegenstander ontvangt en uitlegt wat de belangrijkste maatregelen zijn: looproutes, gebruik kleedkamers en douches, niet plaatsnemen in CheerSSS en geen publiek meenemen. Vertel het team ook op welk veld er gespeeld kan worden. Alles staat hier beschreven voor tegenstanders: protocol tegenstanders 

SSS-teams
SSS'ers, geef het juiste voorbeeld aan onze bezoekers en zorg ervoor dat zij zich welkom en veilig voelen in De Meerwaarde. Jullie kunnen zelf maximaal één uur voor aanvang van de wedstrijd verzamelen in CheerSSS (of op de tribune). Ga pas naar het veld als de wedstrijd is afgelopen, want de tegenstanders wachten al in de gangen en anders wordt het hier erg druk.
Verder is het belangrijk dat jullie geen publiek uitnodigen voor de wedstrijd. We hebben alle zitplaatsen in CheerSSS en op de tribune echt nodig voor SSS'ers die net getraind of zelf net gespeeld hebben. Gelukkig worden er ook meerdere wedstrijden uitgezonden op SSS TV.

Protocollen
SSS-protocollen.
Bij deze maatregelen zorgt de leeftijd voor maatwerk. Er zijn drie categorieën: tot en met 12 jaar (alle CMV-leden); 13 tot 18 jaar (jeugdleden); vanaf 18 jaar (senioren). De hygiënemaatregelen gelden voor iedereen; de afstandsregel brengt afwijkingen met zich mee.
Protocol trainingen (zaal, kleedkamers en looproute)
- Protocol CheerSSS (kantine, tribune en looproute)
- Protocol oefenwedstrijden
- Protocol wedstrijden
- Protocol tegenstanders

Nevobo-protocollen
- Arbitrageprotocol
- Protocol indoor volleybal

Voor vragen of opmerkingen, stuur een mail naar coronateam@sss-barneveld.nl.

Stap 3 Basisregels voor iedereen 1

0
0
0
s2smodern

Update: SSS, volleybal en corona per 1 juli

Per 1 juli zijn de beperkingen voor sporten, zowel in de zaal als buiten, voor alle leeftijdsgroepen opgeheven. Maar waar moet je nog wel rekening mee houden? Hoe gaat SSS hiermee om? Wanneer mogen we De Meerwaarde weer in? Lees een update in dit bericht.

De versoepeling is goed nieuws voor sportend Nederland. Per 1 juli krijgen we de kans om zonder fysieke beperkingen in het veld te genieten van volleybal, zowel in de zaal als buiten. De 1,5 meter afstandsregel blijft van kracht, maar voor de sportsector is tijdens het sporten een uitzondering gemaakt om in de sport- en spelsituaties waar het niet mogelijk is de 1,5 meter tijdelijk of zo kort mogelijk los te laten. Kortom, we mogen weer ‘gewoon’ spelen!

Belangrijke voorzorgsmaatregelen
Hieronder wordt verder uitgelegd wat er allemaal mogelijk is qua volleybal en hoe we hier als SSS mee om zullen gaan, maar deze voorzorgsmaatregelen blijven vooropstaan:

 • Voor het volleyballen gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis, als: 
  • ...je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • ...iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • ...een familielid in de afgelopen twee weken positief getest is op corona.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Wel of geen 1,5 meter?
Welke versoepelingen zijn er wat betreft het sporten?

 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
 • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
 • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Wat betekent dit voor SSS?
Normaal gesproken zouden de trainingen inmiddels ook al stil liggen en zouden we ons in augustus weer opmaken voor het nieuwe seizoen. Dat is ook nu de planning voor SSS. We kunnen tot aan de schoolvakantie (vrijdag 17 juli) ook niet in Sportcentrum De Meerwaarde sporten, omdat de sporthal door de school in gebruik wordt genomen. Gedurende de zomervakantie blijven de deuren eveneens gesloten.

In augustus starten de trainingen weer; waarover jullie via jullie trainers en via de nieuwskanalen van SSS meer te horen zullen krijgen. Het bestuur is ondertussen in overleg met De Meerwaarde wat betreft de juiste hygiëne- en ventilatiemaatregelen. Daarnaast zullen we de sportaccomodatie én de kantine CheerSSS inrichten om vanaf augustus op de juiste manier gebruik van te kunnen maken.  

SSS moedigt iedereen uiteraard aan om - inachtneming de voorzorgsmaatregelen en hygiëneregels - weer te gaan volleyballen. Helaas is Sportpark Oosterbos - m.u.v. van het jeugdtoernooi - voorlopig eveneens gesloten. Gelukkig zijn er tal van grasvelden in de gemeente Barneveld om hiermee aan de slag te gaan; bijvoorbeeld op de Koewei of het grasveld bij de schaatsbaan.

Protocol 1 juli

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bert Glismeijer
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Henk-Jan Ebbers
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl
T
elefoon: 06-12079483

Heren TC:
Gepko Hahn
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)