Mooie ervaringen bij voorronde NOJK

Helaas zijn de Meisjes A, Meisjes B, Meisjes C en Jongens B er niet in geslaagd de halve finales van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen te bereiken. Desondanks hebben deze jeugdteams in aanloop naar en tijdens de voorronde grote stappen gezet. Lees hier hun ervaringen.

Bij de NOJK staat - als enige moment in het seizoen - niet het opleiden en ontwikkelen van een jeugdlid centraal, maar gaat het om de prestatie. Het is een mooie en leuke kans om in aanraking te komen met de meer prestatiegerichte kant van sport, waar het om winnen draait.
Helaas zijn de vier SSS-teams die in actie kwamen uitgeschakeld in de voorronde; maar het prestatiegerichte proces was een goede ervaring om eens mee te maken. SSS heeft met de Jongens A nog één team in het toernooi; deze ploeg was vrij tijdens de voorronde.

Meisjes A
Net niet... De Meisjes A speelde ontzettend goed voor eigen publiek, werd knap tweede in de poulefase en mocht in de kruisfinale strijden voor een plek in de halve finale. De ploeg van Arnold Top verloor hierin nipt met 1-2, waarbij de laatste set met 16-18 verloren ging. Helaas net geen plaats in de volgende ronde.

Desondanks kijkt coach Top trots naar zijn meiden: ,,Balen dat we net niet door zijn, maar we liepen met opgeheven hoofd van het veld! Het was een hele leuke en leerzame dag en ik mag wel zeggen dat ik trots ben op de dames!'' Lees hier het hele verslag van de Meisjes A.

Meisjes B
Voor de Meisjes B was de NOJK een leerzame ervaring; als eerstejaars B trof het team vooral meiden die al in de A of zelfs al in de senioren spelen. De speelsters groeiden met iedere wedstrijd en sloten de dag positief af met een gelijkspel.

Coach Menno Kooistra genoot ook van de ontwikkeling die zijn team doormaakte op de dag zelf in Nieuwleusen: ,,SSS blonk deze dag uit in degelijkheid voortkomend uit een goede organisatie en echt hecht TEAMwork. Door taaiheid moest de tegenstander zelf haar punten maken, soms tot wel 4 pogingen aan toe. Als het al lukte… De meiden hebben deze dag voor henzelf een nieuw niveau als standaard neergelegd.'' Lees hier het hele verslag van de Meisjes B.

Meisjes C
,,Het was een super leuke en leerzame dag voor de meiden'', vertelt coach Rick van Ginkel over zijn team die in De Meerwaarde in actie kwam en met zijn ploeg de NOJK serieus benaderde.

,,'s Ochtends zijn we de dag begonnen om met zijn allen te ontbijten, waarna we om 9:45 uur begonnen met volleyballen. De eerste wedstrijd waren we erg sterk begonnen en na een 1-0 achterstand was er een 1-1 als eindstand. De twee wedstrijden hierna waren een super goed leermoment. Deze teams waren gewoon veel sterker en verder in hun ontwikkeling. Al bij al was het een geslaagde dag en hebben de meiden een leerzame ervaring gehad.''

Jongens B
De Jongens B benaderden de NOJK als een serieus toernooi en leefden hier met extra trainingen naartoe. Mede dankzij Robert Pleizier werden de jongens zich er bewust van wat erbij komt kijken als je serieus met je sport wil omgaan én tegelijkertijd hoe je veel plezier houdt in het spel.

Helaas eindigt het toernooi in de voorronde met twee nederlagen en één gelijkspel, maar coach Hugo van Garderen ziet dat zijn jeugdspelers mooie stappen hebben gezet: ,,Ik ben ontzettend trots op de manier hoe deze jongens met volleybal en SSS bezig zijn, het enthousiasme wat ze meebrengen maakt het dan ook meer dan lovend om hen te mogen trainen. Ik kijk uit naar meer, en volgend jaar staan deze kerels hun mannetje en ik denk dat ze hoge ogen gaan gooien.'' Lees hier meer over de NOJK van de Jongens B.

Dik van de Pol - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)