Voorbeschouwing: Simplex/SSS H1 en Sliedrecht Sport H1 strijden om eerste winst

Een glorieuze reguliere competitie heeft in de kampioenspoule helaas nog geen goed vervolg gekregen voor Simplex/SSS. De Barnevelders hebben hun meerdere moeten erkennen in de traditionele top drie en staan inmiddels op ruime achterstand. Sliedrecht Sport is eveneens nog op zoek naar de eerste zege in de kampioenspoule. Vanavond spelen de twee teams tegen elkaar in Sportcentrum De Meerwaarde (19.30 uur). 

Afgelopen woensdag verloor Simplex/SSS ook van Active Living Orion, wat de derde nederlaag op rij betekende. Waar Dynamo en Lycurgus nog fel bestreden werden en er goed spel getoond werd, zakte SSS tegen Orion door het ijs. ,We hebben geen sterke wedstrijd gespeeld, sterker nog, het was het slechtste duel van het seizoen. Waar dat aan lag? Het ging op meerdere vlakken verkeerd’’, analyseerde hoofdtrainer Paul van der Ven het verlies na afloop tegenover de Barneveldse Krant.

SSS hoopt vanavond wel aan de goede kant van scores te eindigen en de kater van woensdag weg te spelen. Sliedrecht Sport is eveneens nog zonder overwinning na drie wedstrijden in de A-poule. De nummer zes van de ranglijst pakte zelfs nog geen set. De ploeg van Martijn van Goeverden eindigde in de reguliere competitie in niemandsland op grote achterstand van de top vijf, maar ook op een ruime voorsprong van de teams die naar de B-poule gingen. Daarentegen slaagde Sliedrecht Sport er wel bijna in te stunten in de halve finale van de beker. Het verloor uiteindelijk over twee duels nipt van Lycurgus.

Zowel Simplex/SSS als Sliedrecht Sport wil vanavond winnen om enigszins aan te sluiten bij de top vier. De overwinning kan daarbij voor nieuwe energie en motivatie zorgen om naar boven te mogen kijken en misschien nog wel te kunnen stunten tegen de topteams.

Stand Eredivisie 
1. Draisma Dynamo 3-13
2. Numidia VC Limax 3-11
3. Samen Lycurgus 3-9
4. Active Living Orion 3-8
5. Simplex/SSS 3-1
6. Sliedrecht Sport 3-0

Vanavond ontknoping Eredivisie voor de kampioenspoule

Op welke positie en met hoeveel punten start Simplex/SSS in de kampioenspoule? Dat wordt vanavond - zaterdag 11 februari - duidelijk als de Barnevelders het opnemen tegen Samen Lycurgus. Het is een strijd tussen de nummers vier en drie van de ranglijst; waarbij ook gekeken wordt naar uitslagen op de andere velden.

De top vijf van de Eredivisie staat binnen twee punten van elkaar met nog één speelronde in de reguliere competitie te gaan. Welkom bij het spannendste eredivisieseizoen van de afgelopen decennia! Na vanavond worden de punten verdeeld voor de kampioenspoule. De koploper start met 5 punten, de nummer twee krijgt 4 punten en zo loopt het door tot en met nummer zes Sliedrecht Sport, die met 0 punten start.

Simplex/SSS is één van de hoofdrolspelers. Na het competitieverlies tegen Orion zakte SSS naar de vierde plaats, maar het heeft zelf de mogelijkheid om minimaal derde te worden door Lycurgus te verslaan. De kans is groot dat de plaatsen één en twee naar VC Limax en Dynamo gaan, aangezien zij spelen tegen Taurus respectievelijk het Talent Team. Nummer vijf Orion hoopt op een puntendeling tussen SSS en Lycurgus, maar zal dan zelf moeten winnen voor Sliedrecht Sport.

De Barnevelders waren zelfs enkele weken de trotse koploper in de Eredivisie. Hoewel er met 3-0 verloren werd bij Orion in de competitie, liet de ploeg van Paul van der Ven zien ook met tegenslag om te kunnen gaan. Afgelopen woensdag herstelde Simplex/SSS zich knap in de beker. De Barnevelders wonnen met 2-3 bij Orion en plaatsten zich voor de halve finales van de beker. In 2017 haalde SSS voor het laatste de halve eindstrijd; toen was een tweestrijd tegen Draisma Dynamo een brug te ver. Op zaterdag 18 februari (thuis) en zondag 19 februari (uit) krijgt SSS een nieuwe kans tegen Dynamo om voor het eerst in de clubgeschiedenis de bekerfinale te halen.

De focus gaat eerst op de competitie. De laatste speelronde tegen Samen Lycurgus, met oud-SSS’ers Markus Held en Jeffrey Klok in de gelederen.

Stand Eredivisie 
(na 21 van de 22 speelrondes)

1. Numidia VC Limax     21-51        7. VoCASA  21-19 
2. Draisma Dynamo 21-50    8. PDK Huizen     21-18 
3. Samen Lycurgus  21-50    9. VCN  21-16 
4. Simplex/SSS  21-50    10. Talent Team  21-16 
5. Active Living Orion         21-49    11. RECO ZVH            21-15 
6. Sliedrecht Sport  21-29    12. Taurus  21-15 

Loterij voor het Wilhelmina KinderZiekenhuis
Simplex/SSS wil niet alleen sportief presteren, maar ook voor de maatschappij belangrijk zijn. De Stichting Topvolleybal Barneveld is dit seizoen actief als Vriend van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Daarom wordt er vanavond een loterij gehouden voor het WKZ.
Bij de kassa kunt u loten voor 5 euro per stuk kopen.

Bielderman Koetsier/SSS haalt tweede Zweeds international

Johan Gruvaeus is de tweede Zweedse aanwinst voor Bielderman Koetsier/SSS komend seizoen. De 24-jarige diagonaal volgt zijn land- en ploeggenoot Edvin Svärd van Falkenberg VBK naar de Barneveldse eredivisionist.

Na het aantrekken van libero Svärd viel tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Zweden het oog op Gruvaeus. SSS-hoofdtrainer Hans Seubring: ,,We waren nog op zoek naar een diagonaal en hebben Johan uitgenodigd om met ons mee te trainen, om te kijken of er van beide kanten een klik was. We hebben allebei een goed gevoel aan over gehouden en zijn de samenwerking aangegaan.’’

Gruvaeus volgt zodoende net als Svärd de weg van Falkenberg naar Barneveld. De 1,98 meter lange diagonaal sloot zijn periode bij de lokale VBK af met een verloren finale om de landstitel, maar won eerder al drie keer de prestigieuze Grand Prix en de landstitel (in 2016). Als topscorer van het seizoen 2019/2020 maakte Gruvaeus de stap van Zweden naar Finland, maar financiële en corona-omstandigheden beëindigden dit avontuur al halverwege het seizoen.

,,Ik ben klaar voor een stap omhoog en ik denk dat de Eredivisie de perfecte volgende stap is’’, vertelt Gruvaeus over zijn keuze voor SSS. ,,De club is ambitieus en dat ben ik ook. Ik wil zien hoe ver we kunnen komen en mezelf ontwikkelen als speler.’’

Met Gruvaeus heeft SSS niet alleen een makkelijk scorende diagonaal binnengehaald, maar ook een teamspeler pur sang. ,,Je mag van mij veel punten en veel energie verwachten. Dat past goed bij deze groep, waar veel talent in zit en waar iedereen het goed met elkaar kan vinden.’’

(©Robert Boman)

Dik van de Pol - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)