Simplex/SSS H1 begint bij ZVH aan B-poule

Simplex/SSS Heren 1 speelt acht wedstrijden in de B-poule om een plek in de kwartfinales om het landskampioenschap te bemachtigen. De strijd om deze tickets begint vandaag met een uitwedstrijd tegen Scherp in Packaging ZVH.

SSS eindige in de reguliere competitie op de zesde plaats. De top vier gaat in de A-poule verder; de overige vijf teams (zonder het Talent Team) spelen hun wedstrijden in de B-poule.

Sinds dit seizoen is de B-poule nog steeds interessant voor het vervolg van de competitie. De nummers één en twee van de B-poule mogen uiteindelijk tegen de nummers drie en vier van de A-poule de kwartfinales om het landskampioenschap spelen. Sliedrecht Sport begint met vier bonuspunten aan deze poule; SSS heeft er al drie op zak en wordt gevolgd door VoCASA (twee), PDK Huizen (één) en ZVH (nul). 

Voor de mannen van Paul van der Ven is het dus zaak om goed uit de startblokken te komen, zo realiseert de coach dat ook: "Het wordt een zeer interessante strijd in de B-poule, waarbij zowel wij met de mannen van Simplex/SSS èn ook PDK Huizen, Sliedrecht Sport en Vocasa voor de eerste 2 plekken zullen strijden wat recht geeft op een strijd in de kwartfinales tegen de nummers 3 en 4 van de A-poule. Deze 4 teams zijn ècht aan elkaar gewaagd, waarbij ZVH uit morgen al direct een pittige zal worden om de 3 punten binnen te halen, want dit team is een gevaarlijke outsider. Op naar 8 strijdbare wedstrijden met ons Team!"

Simplex/SSS speelt eerst drie uitwedstrijden: ZVH (17 februari), Sliedrecht Sport (24 februari) en VoCASA (2 maart). Op woensdag 13 maart is SSS weer in De Meerwaarde te bewonderen met een wedstrijd tegen PDK Huizen. 

Dinsdag 23 januari: Simplex/SSS H1 - Sliedrecht Sport H1

Simplex/SSS Heren 1 speelt dinsdag 23 januari tegen Sliedrecht Sport Heren 1 om een plek in de halve finale van de beker. De begint om 19.30 uur in Sportcentrum De Meerwaarde. Toegang is €6,50.

SSS heeft sinds 6 januari al vier competitiewedstrijden gespeeld. Tijd om uit te rusten is er niet bij. De volgende wedstrijd staat voor de deur en ditmaal gaat het om een spannende bekerkraker tegen Sliedrecht Sport. De winnaar van deze kwartfinale plaatst zich voor de halve finales van de beker.

 

Simplex/SSS H1 begint aan drukke maand met zege

Simplex/SSS Heren 1 is het nieuwe kalenderjaar begonnen met een 3-0 overwinning op Scherp in Packaging ZVH. De Barnevelders zetten in de slotfase van iedere set met succes aan om de bezoekers uit Zevenhuizen te verslaan. De komende vier weken staan er nog zeven wedstrijden op het programma.

De wedstrijd tussen SSS en ZVH was een duel tussen de nummers zes en acht van de Eredivisie. SSS had moeite om de bezoekers van zich af te schudden, maar slaagde daarin zonder setverlies. ,,Toch voelt de overwinning heel goed, we hadden over het algemeen goed de controle over de wedstrijd”, aldus hoofdtrainer Paul van der Ven tegenover de Barneveldse Krant. ,,We hebben met zijn allen toch tien dagen ‘stilgelegen’ en dan is het toch maar even de vraag hoe we de Kerstdagen zouden hebben verteerd. Nou, dat ging dus prima.”

Bij de Barnevelders zorgden de buitenaanvallers Steijn van den Bos, Michael Dowhaniuk en Robin van Weerd vooral voor de punten. De 3-0 overwinning was extra welkom, omdat zaterdag 6 januari een bijzondere dag was. Het was niet alleen de verjaardag van hoofdtrainer Paul van der Ven, maar ook de sterfdag van Olaf Ratterman die drie jaar geleden plotseling overleed. Van der Ven: ,,We wilden daarom een extra strijdbaar SSS zien en dat is gelukkig goed gekomen.”

Druk programma
De komende vier weken zijn ontzettend belangrijk en zwaar met nog zeven duels op het programma; zes eredivisieduels en één bekerkwartfinale (dinsdag 23 januari, 19.30 uur; thuis tegen Sliedrecht Sport).

Na deze zeven duels wordt de stand opgemaakt in de BetCity Eredivisie. De top vier gaat in een A-poule verder; de nummers vijf tot en met negen spelen in een B-poule. De twee beste teams uit de B-poule spelen daarna in de kwartfinale om het landskampioenschap tegen de nummers drie en vier uit de A-poule. Er valt dus nog genoeg te winnen voor Simplex/SSS.

Programma Simplex/SSS

zaterdag 13 januari, 19.30 uur    Simplex/SSS - Sliedrecht Sport    De Meerwaarde (Barneveld)
zondag 14 januari, 15.00 uur Nova Tech Lycurgus - Simplex/SSS    MartiniPlaza (Groningen)
zaterdag 20 januari, 20.00 uur VoCASA - Simplex/SSS VoCASA-hal (Nijmegen)
dinsdag 23 januari, 19.30 uur* Simplex/SSS - Sliedrecht Sport De Meerwaarde (Barneveld)
zaterdag 27 januari, 19.30 uur Simplex/SSS - Talent Team De Meerwaarde (Barneveld)
woensdag 31 januari, 20.00 uur    NUMIDIA VC Limax - Simplex/SSS De Roerparel (Sint Odiliënberg)
zaterdag 3 februari, 19.30 uur Simplex/SSS - Prima Donna Kaas Huizen    De Meerwaarde (Barneveld)

*kwartfinale nationale beker

BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)