Simplex/SSS haalt trio van VoCASA

De selectie van Simplex/SSS Heren 1 krijgt steeds meer vorm voor een nieuw eredivisieseizoen. Mede dankzij de komst van drie spelers van VoCASA - Stijn de Ruijter, Max Donker, Job Wilts - heeft SSS inmiddels tien namen ingevuld voor het seizoen 2024/2025.

Contractverlengingen
De transfercarrousel in de Eredivisie draait op volle toeren. Dat geldt ook in Barneveld, waar de selectie van Simplex/SSS grotendeels een nieuw gezicht krijgt. Vier spelers van het afgelopen seizoen zijn ook na de zomer in Barneveld te bewonderen. Barnevelder Bram Berger blijft het vlaggenschip trouw. Daarnaast zijn de contracten met Ludrich Inocente, Sjoerd Zegwaard en Steijn van den Bos verlengd.

,,Helaas heb ik door een blessure dit seizoen niet kunnen laten zien wat ik graag wilde’’, aldus de 23-jarige Berger die in 2019 vanuit het tweede team doorstroomde naar SSS Heren 1. ,,Daarom ben ik extra gemotiveerd om samen met The Green Army komend seizoen De Meerwaarde in vuur vlam te gaan zetten.”

Aanwinsten
Naast bovenstaand viertal heeft SSS inmiddels zes nieuwe spelers aangetrokken. Eerder werd al bekend dat Stijn Held na twaalf jaar terugkeert bij zijn jeugdclub. Daarnaast haalt SSS de 19-jarige Jesse Hanemaaijer van ZVH. In navolging van Ludrich Inocente en Jochem Bloem is Hanemaaijer de derde middenaanvaller die in drie jaar tijd de overstap maakt vanuit Zevenhuizen.

Verder heeft SSS met Stijn de Ruijter (21 jaar), Job Wilts en Max Donker (26 jaar) (19 jaar) drie VoCASA-aanwinsten binnengehaald. De Nijmeegse ploeg doet komend seizoen een stap terug vanuit de Eredivisie naar de Superdivisie. Met de 21-jarige De Ruijter en 19-jarige Wilts heeft SSS twee talentvolle spelers voor de diagonaal respectievelijk passer/loper aangetrokken. De 26-jarige Donker komt met zijn ervaring de liberopositie invullen.

,,Ik ben enorm blij volgend seizoen onderdeel uit te mogen maken van SSS.Ik zie dit als een mooie kans om mezelf te ontwikkelen bij een ambitieuze en professionele club. Ik kijk er naar uit om samen mooie successen te bleven.”

Donker gaat in de liberopositie zijn ervaring overbrengen op Bertil van de Vliert. De 23-jarige Scherpenzeler maakt de overstap van SSS Heren 3 naar het vlaggenschip om zich volledig op het volleybal toe te leggen. ,,Voor mij is het een prachtige kans om mezelf te zien groeien en het maximale eruit te halen.”

Sterke en getalenteerde spelers
SSS gaat de komende weken de selectie verder versterken. Met het tiental staat inmiddels een groot deel van het geraamte en daar is hoofdtrainer Paul van der Ven blij mee. ,,Wij zijn ontzettend tevreden met de komst van sterke en getalenteerde spelers. Met het bijtekenen van een aantal stabiele krachten en daarbij de nieuwe en ervaren spelers gaan wij ook komend seizoen weer een serieuze rol van betekenis spelen in de Nederlandse Eredivisie.”

Simplex/SSS H1 eindigt op zesde plek na verlies en neemt afscheid van spelers

Simplex/SSS Heren 1 is er niet in geslaagd om de halve finales om het landskampioenschap te bereiken. De Barnevelders dwongen Nova Tech Lycurgus tot het uiterste, maar moesten zondag in een derde duel hun meerdere erkennen in de Groningers met een 3-1 verlies. Zaterdag had SSS nog met 3-2 gewonnen; na afloop werd van enkele spelers afscheid genomen.

Kwartfinales
Op papier had Lycurgus een makkelijke tegenstander getroffen in SSS, maar in de praktijk bleken de Barnevelders strijdvaardig en nagenoeg gelijkwaardig te zijn. De ploeg van Paul van der Ven deed zichzelf tekort in het eerste treffen in Groningen (3-1 verlies) en leek zaterdagavond thuis roemloos ten onder te gaan. Een 0-2 achterstand werd echter omgebogen in een sfeervolle De Meerwaarde met steun van het publiek. SSS slaagde erin om met een 3-2 overwinning van het veld te stappen.

Tijdens het beslissende derde treffen in Groningen naam SSS direct de leiding, maar gaf het na een 0-1 voorsprong in sets tot tweemaal toe een voorsprong uit handen om de voorsprong uit te bouwen. Lycurgus kwam langszij en pakte met een 3-1 overwinning het ticket voor de halve finales.

Voor SSS eindigt het seizoen in de kwartfinales. De Barnevelders sluiten het seizoen af als nummer zes van de Eredivisie.

Selectie 2024/2025
Achter de schermen wordt druk gebouwd aan de selectie voor het nieuwe seizoen. Zaterdagavond nam Stichting Topvolleybal Barneveld-voorzitter Ralph Ratterman voor het publiek afscheid een aantal spelers. Jochem Bloem (2022-2024) en Robin van Weerd (2020-2024) maken de overstap naar Draisma Dynamo.

Bij Hugo van Garderen en Niek Bakker werd iets langer stilgestaan. Hugo speelde sinds 2018 maar liefst 145 wedstrijden voor Heren 1 (135 competitie en 10 beker); daarnaast gaf hij elk jaar trainen aan een jeugdteam. Hij kiest - mede ingegeven door de liefde voor zijn vriendin - voor een nieuw avontuur in Duitsland. ,,Het 'thuis SSS' is mij lief en ik heb hier ontzettend genoten. Ik wil iedereen bedanken", aldus Hugo.

Niek Bakker is bij SSS opgeleid en maakte op 9 april 2016 zijn debuut in SSS Heren 1. Sinds 2017/2018 zit hij definitief bij de selectie en is hij uitgegroeid tot een betrouwbare middenaanvaller. De Renswoudenaar speelde maar liefst 159 eredivisiewedstrijden voor SSS (en elf bekerwedstrijden) en is daarmee na Dwin Brouwer de speler met de meeste eredivisieduels in het groene shirt.

Verder nam Ratterman afscheid van Marloes Lugtenberg, die de afgelopen seizoenen als datascout bij de staf betrokken was.

Simplex/SSS H1 verliest eerste kwartfinale; zaterdag 6 april return in Barneveld

Simplex/SSS Heren 1 is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen Nova Tech Lycurgus. De Barnevelders speelden met veel passie en wilskracht in Groningen de eerste wedstrijd in de kwartfinales om het landskampioenschap, maar verloren uiteindelijk met 3-1 (26-24, 20-25, 25-23, 25-20). Zaterdag 6 april is de return in De Meerwaarde.

Woensdag 3 april stonden Lycurgus en SSS tegenover elkaar voor de eerste kwartfinale in een best-of-three. Op basis van de krachtsverhoudingen dit seizoen zou Lycurgus met een overwinning van het veld moeten stappen. De commentatoren op de livestream waren benieuwd in welk recordtempo de Groningers zouden kunnen winnen.

Al snel bleek dat SSS zich goed had voorbereid en voor zichzelf ook kansen creëerde tegen de Groningers. Ferdy van Dijk verving de geblesseerde Michael Dowhaniuk kundig en de middenas van SSS was dominant ten opzichte van de Groningers.

SSS trok nipt aan het kortste eind in de eerste set, maar in het tweede bedrijf liet de ploeg van Paul van der Ven zien dat het niet voor een snelle nederlaag naar Groningen was afgereisd (20-25). 

In de derde set nam Lycurgus het initiatief, maar met de nodige servicedruk kwam SSS langszij. Helaas kwamen de Barnevelders moeilijk tot scoren vanaf 21-21 en nam Lycurgus met 25-23 een 2-1 voorsprong. Hoewel het verzet gebroken leek (8-1 voor Lycurgus), was niets minder waar en knokte SSS zich terug in de wedstrijd. Opnieuw moest SSS in de slotfase capituleren.

6 april - De Meerwaarde
Simplex/SSS speelt zaterdag voor eigen publiek tegen Nova Tech Lycurgus. De Barnevelders moeten zaterdag winnen - het maakt niet uit met welke cijfers - om een beslissend derde duel af te dwingen in Groningen (eventueel zondag 7 april). Als SSS verliest, is het seizoen afgelopen en eindigt SSS op de zesde plaats.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)