Laatste nieuws

Competitie wordt hervat; versoepelingen kantine ...
Corona nieuws
Vanaf woensdag 26 januari mogen er weer wedstrijden gespeeld worden! Onder voorwaarden zijn ook toeschouwers welkom en is de kantine geopend. Lees ...
Lees meer
Paul van der Ven komend seizoen hoofdtrainer ...
Heren 1
De wegen van Simplex/SSS en trainer Hans Seubring scheiden na dit seizoen. De Barneveldse eredivisionist heeft met Paul van der Ven ook al een ...
Lees meer
We mogen weer! Trainingen hervat per 17 januari
Corona protocollen
Vanaf maandag 17 januari zal bij SSS weer getraind worden volgens het trainingsrooster. De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat er weer gesport mag ...
Lees meer
Puzzel mee met de KerSSSt Quiz!
Hoofdcategorie
Hoe goed ken jij deze fantastische vereniging eigenlijk? Weet jij belangrijke en nutteloze feitjes over SSS? Zorg ervoor dat je goed dat je best doet ...
Lees meer
Nevobo: gevolgen lockdown voor competities
Corona nieuws
Alle binnensportlockdowns zijn tot en met vrijdag 14 januari gesloten (met een uitzondering voor topsport). Deze lockdown zorgt ervoor dat er geen ...
Lees meer
Agenda: 18 december WinterSSSnerttoernooi
Hoofdcategorie
Normaal gesproken sluit SSS het seizoen af met een SSSnerttoernooi. Ditmaal kiest de vereniging voor een winterse variant: het winterSSSnerttoernooi ...
Lees meer

Competitie wordt hervat; versoepelingen kantine en publiek

Vanaf woensdag 26 januari mogen er weer wedstrijden gespeeld worden! Onder voorwaarden zijn ook toeschouwers welkom en is de kantine geopend. Lees hieronder hoe we bij SSS met de maatregelen (en versoepelingen) omgaan.

Op de persconferentie is bekend gemaakt dat iedereen vanaf 26 januari (5.00 uur) binnen en buiten mag sporten. Dat betekent trainen en wedstrijden spelen, ook na 22.00 uur. De maatregelen gelden in ieder geval tot 8 maart. Over drie weken is er een ‘weegmoment’.

Om wedstrijden te spelen, om te genieten in de kantine en om als toeschouwer op de tribune te zitten, zijn er nog steeds maatregelen. Onderaan staat de uitgebreide versie. De korte versie is:

 • Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht (tenzij je zit of sport)
 • Vanaf 18 jaar heb je een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs nodig (enkele uitzonderingen daargelaten)
 • Vanaf 18 jaar is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden (tenzij je sport)

Trainingen en wedstrijden
Zowel trainingen als competitiewedstrijden mogen ná 22.00 uur plaatsvinden. Sinds vorige week zijn de teams van SSS weer in training volgens het trainingsschema. Dat schema blijft leidend.

De Nevobo hervat de competitie direct, zodat er nog zoveel mogelijk wedstrijden gespeeld kunnen worden. Let op: de bond heeft veel wedstrijden opnieuw ingepland tijdens deze tweede competitiehelft. 

Ondanks de versoepeling van de quarantaineregels en invalbepalingen zal het nog steeds niet altijd lukken om voldoende spelers/speelsters op de been te krijgen. In die gevallen zal de Nevobo daar uiteraard soepel mee omgaan. Meer informatie volgt later

Kantine CheerSSS
De kantine mag tot 22.00 uur open zijn. SSS kiest er voorlopig voor om de kantine alleen op donderdagavond en zaterdag te openen. 

In de kantine is een vaste zitplaats verplicht en moet er 1,5 meter afstand gehouden worden tot elkaar. Bij verplaatsing is een mondkapje verplicht; eenmaal plaatsgenomen, mag het mondkapje af. Een CTB is verplicht; deze moet bij de ingang van De Meerwaarde getoond worden.

Publiek
Toeschouwers zijn ook weer welkom op de tribunes, tot 22.00 uur. Het is verplicht om te zitten op de tribune en 1,5 meter afstand te houden. Bij verplaatsing is een mondkapje verplicht. Een CTB is verplicht; deze moet bij de ingang van De Meerwaarde getoond worden.

Over toeschouwers bij wedstrijden van Heren 1 zal later gecommuniceerd worden.

We zijn een volleybalvereniging, waarbij het belangrijk is dat we elkaar de ruimte geven op de tribune, in de kantine en in de zaal. Volg aanwijzingen van vrijwilligers (zoals zaalleiding, coronateam en barpersoneel) op en help elkaar 

=========================

Coronamaatregelen

CoronaToegangsBewijs

 • Vanaf 18 jaar moet iedereen een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs (en ID-bewijs) laten zien bij de ingang van De Meerwaarde voor de volgende activiteiten:
  • sportbeoefening (training en wedstrijd);
  • toeschouwer;
  • andere bezoekers die gebruik willen maken van de sporthal, tribune en/of kantine CheerSSS.
 • Uitzondering 1) Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen CTB hoeven te tonen als zij in hun rol actief zijn.
  Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. 
 • Uitzondering 2) Voor professionele sporters - Heren 1 (incl. staf) - is alleen een uitzondering met betrekking tot de sportbeoefening (eigen trainingen en wedstrijd).

Mondkapjes

 • In ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht (behalve tijdens het sporten);

Afstand houden

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar:
  • iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  • kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  • jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
 • De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening.

 

=========================

Controle CoronaToegangsBewijs bij de ingang
Bij de ingang van De Meerwaarde zullen bezoekers volgens bovenstaande richtlijnen gecontroleerd worden op een CoronaToegangsBewijs (inclusief ID-bewijs).

 • De vereniging heeft hulp nodig om deze controle te bemensen. Hiervoor willen we bij voorkeur twee controleurs tegelijkertijd aanwezig hebben:
  • Meld je aan bij het coronateam (via coronateam@sss-barneveld.nl of persoonlijk bij Gepko, Yvonne, Mirella of Paul) of geef je op via dit formulier.
   In dit schema kan je zien waar al vrijwilligers ingepland zijn en waar we nog mensen nodig hebben.
   Het blok tussen de rode lijnen is het blok dat seniorenteams trainen en we in ieder geval moeten controleren (zie ook de tijden hieronder).
  • Indien gewenst, staat er een vergoeding tegenover deze taak: dat zijn vrijwilligerspunten of een (klein) geldbedrag.
 • Lees hier meer informatie over hoe de controle in zijn werk gaat.

Rooster

Barrooster tweede seizoenshelft ingevuld

Het barrooster is ingevuld voor de tweede seizoenshelft. Hoewel de kantine voorlopig gesloten is, wordt dit schema ook gebruikt voor het ophalen van de sleutel van de sporthal en het afsluiten van De Meerwaarde.

Het eerstgenoemde team moet er voor zorgen dat de sleutel gehaald wordt en terecht komt bij de tweede genoemde die er dan verantwoordelijk voor is dat de hal goed wordt afgesloten. Op donderdag staat één team die haalt dan de sleutel en sluit af. We hopen dat op de donderdag ook weer snel competitie teams ingevuld kunnen worden.

Het kan zijn dat jouw team eerder klaar is met trainen dan andere teams, maar toch de sporthal moet afsluiten. Zijn er nog mensen aanwezig als de laatste uit je team weggaat dan kan je de sleutel dus overdragen aan een ander team en vragen of die afsluiten en de sleutel wegbrengen.
Wil niemand dit doen dan moet je even wachten, maar dat zal lijkt mij niet vaak nodig te zijn.

Als je vaker de sporthal hebt afgesloten, leg dit ook uit aan leden met weinig of geen ervaring hierin.

Klik hier voor het schema.

We mogen weer! Trainingen hervat per 17 januari

Vanaf maandag 17 januari zal bij SSS weer getraind worden volgens het trainingsrooster. De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat er weer gesport mag worden. Let op: vanaf 18 jaar is een goedgekeurde QR-code nodig en vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht. 

Bij de persconferentie heeft het kabinet bekend gemaakt dat er vanaf zaterdag 15 januari weer gesport mag worden. Voor alle leeftijden, binnen en buiten. Tijdens het sporten hoeft geen afstand gehouden te worden en hoeft geen mondkapje gedragen te worden. 

Helaas zal de competitie nog niet hervat worden; dat is voorlopig nog niet toegestaan. Daarnaast zal ook de kantine CheerSSS gesloten blijven.  

SSS per zaterdag 15 januari
Trainingen en clubwedstrijden
Het trainingsrooster - zoals aan het begin van het seizoen opgesteld - treedt weer in werking. Klik hier voor het trainingsrooster. Er mogen interne clubwedstrijden gespeeld worden.
Voor het openen en sluiten van de sporthal wordt gebruik gemaakt van het barrooster. Het team dat normaal gesproken als bardienst moest sluiten, is verantwoordelijk voor het sluiten van de hal (klik hier). Als je team niet traint, geef het door bij de TC.

Als je team gebruik wil maken van een veld op de zaterdag; neem dan contact op met de TC of het coronateam. Dan zullen zij overleggen met de zaalplanner (René van der Linden) wat er mogelijk is.

Maatregelen
Gezondheidsmaatregelen

 • Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • Schud geen handen;
 • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

Algemene maatregelen

 • In ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht (behalve tijdens het sporten);
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar:
  • iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  • kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  • jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
 • De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening.
 • Vanaf 18 jaar moet iedereen een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs (en ID-bewijs) laten zien bij de ingang van De Meerwaarde voor de volgende activiteiten:
  • sporten (trainingen en wedstrijden)
  • gebruik maken van faciliteiten, zoals kleedkamers en de kantine.
 • Uitzonderingen op deze maatregelen:
  Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen CTB hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, etc.
  Dit geldt alleen als zij in die rol actief zijn, zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

Controle CoronaToegangsBewijs bij de ingang
Bij de ingang van De Meerwaarde zullen bezoekers volgens bovenstaande richtlijnen gecontroleerd worden op een CoronaToegangsBewijs (inclusief ID-bewijs).

 • De vereniging heeft hulp nodig om deze controle te bemensen. Hiervoor willen we bij voorkeur twee controleurs tegelijkertijd aanwezig hebben:
  • Meld je aan bij het coronateam (via coronateam@sss-barneveld.nl of persoonlijk bij Gepko, Yvonne, Mirella of Paul) of geef je op via dit formulier.
   In dit schema kan je zien waar al vrijwilligers ingepland zijn en waar we nog mensen nodig hebben.
   Het blok tussen de rode lijnen is het blok dat seniorenteams trainen en we in ieder geval moeten controleren (zie ook de tijden hieronder).
  • Indien gewenst, staat er een vergoeding tegenover deze taak: dat zijn vrijwilligerspunten of een (klein) geldbedrag.
 • Lees hier meer informatie over hoe de controle in zijn werk gaat.

Rooster

Nevobo: gevolgen lockdown voor competities

Alle binnensportlockdowns zijn tot en met vrijdag 14 januari gesloten (met een uitzondering voor topsport). Deze lockdown zorgt ervoor dat er geen trainingen en wedstrijden kunnen plaatsvinden. Lees hieronder hoe de Nevobo het vervolg van het seizoen 2021/2022 ziet.

Volleybaldirect Open (NOJK)
De voorronde van de Volleybaldirect Open stond gepland op 8 januari en wordt veprlaatst naar 26 februari 2022, de datum waarop oorspronkelijk de halve finale gepland stond. De halve finale wordt naar zaterdag 16 april verplaatst en de finale zal nu op 21 mei plaatsvinden.
Het Nationaal Gesloten Jeugd Kampioenschap (NGJK) wordt om die reden verschoven naar 4 juni. Dit alles onder voorbehoud dat accommodaties en vrijwilligers beschikbaar zijn. Hierover wordt nog contact gezocht met de organiserende verenigingen.

NK Beach Indoor
Ook het NK Beach Indoor in Aalsmeer - gepland op 7 en 8 januari - wordt verplaatst. Dit toernooi wordt nu op zaterdag 23 april en zondag 24 april gespeeld.

Herstart competitie vanaf 17 januari 2022
De Nevobo bereidt zich voor op een herstart van de competitie in de week van 17 t/m 23 januari. De volleybalbond beseft dat meerdere teams niet of slechts beperkt in de gelegenheid zijn geweest om in de tussentijd te trainen. Er zal daarom coulant worden omgegaan met het afmelden en verplaatsen van wedstrijden die in deze speelweek van 17 t/m 23 januari ingepland staan. Daar staat tegenover dat er ook teams zijn die in deze periode wel door hebben kunnen trainen en graag weer met de competitie van start gaan. Die ruimte wil de Nevobo dan ook bieden.

Alle wedstrijden in de Topdivisie en lager t/m zondag 16 januari zijn uit het programma gehaald en op uitgesteld gezet.

Geen PD-wedstrijden dit seizoen
De prioriteit ligt bij het uit kunnen spelen van de competitie. Hiervoor wordt ruimte gecreëerd door de reserveweek die na speelronde 22 in het programma stond en de week waarin de PD-wedstrijden ingepland stonden volledig vrij te maken om competitie te spelen. Dit zijn de weken van 11 t/m 16 en 18 t/m 23 april.

Bovenstaande geldt voor zowel de jaarcompetitie als de halfjaarscompetitie.

De mogelijkheid om PD-wedstrijden te kunnen spelen komt hiermee te vervallen. Promotie en degradatie wordt bepaald zonder PD-wedstrijden te spelen. De exacte uitwerking hiervan zal binnenkort worden gecommuniceerd.

Voor de enkele wedstrijd om het amateurkampioenschap van Nederland tussen de beide nummers 1 uit de Topdivisies wordt nog een geschikt moment gezocht.

Ook de mogelijkheid tot zij-instroom in de 3e divisie en promotieklasse richting volgend seizoen komt hiermee te vervallen omdat er niet kan worden deelgenomen aan PD-wedstrijden.

Zoals gezegd bereidt de Nevobo zich voor op een herstart van de competitie vanaf 17 januari. Begin januari beoordeelt het kabinet of de coronamaatregelen verlengd of versoepeld kunnen worden. Indien nodig zal hier vervolgens weer op geanticipeerd worden.

CMV Team 4 gehuldigd als kampioen!

Afgelopen zaterdag hadden de CMV een laatste training van 2022. Daarbij was er tijd om Team 4 in het zonnetje te zetten... als kampioen van de eerste competitiehelft! 

Op de foto staan de kampioenen van Team 4 (niveau 3), getraind door Neline van Lagen:
Staand van links naar rechts: Isa de Vries, Bente v.den Heuvel, Jitske Hendriksen.
Zittend van links naar rechts: Naomi Jochems en Naomi v. der Veeke.

Lynn de Kruijff en Wylinn de Graaf ontbreken op de foto.

Geslaagd WinterSSSnerttoernooi als jaarafsluiting

Afgelopen zaterdag hebben veel SSS'ers nog gebruik gemaakt van de mogelijkheid om lekker te volleyballen. Met de SSSpeeltuin, CMV-teams, een C-team, een WinterSSSnerttoernooi én een eredivisiewedstrijd van Simplex SSS H1 was De Meerwaarde van 9.00 uur tot 21.00 uur volle bak in gebruik. Voor het laatst in 2021. 

Bij het afkondigen van de avondlockdown hebben veel teams veelvuldig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te trainen op zaterdag. Afgelopen zaterdag konden leden van de SSSpeeltuin, CMV en enkele C-spelers ook trainen. Daarnaast werd er voor de AB-jeugd en de senioren een WinterSSSnerttoernooi georganiseerd.

Maar liefst 83 volleyballerSSS hadden zich aangemeld en speelden in twaalf verschillende teams om de eindzege. Uiteraard werd er rekening gehouden met de coronamaatregelen en was er geen algemene pauze voor iedereen - zoals bij een normaal SSSnerttoernooi - maar tijdens een vrije speelronde konden enkele teams in de kantine genieten van zelfgemaakte SSSnert van Thea of wat lekkers halen bij Didi. 

Zeker toen bekend werd dat er 's avonds een persconferentie zou komen en een lockdown aangekondigd zou worden, genoot iedereen nog even extra van de laatste keer dit jaar om in de sporthal actief te zijn en elkaar in de kantine te ontmoeten.

Na 10 speelrondes, 37 wedstrijden, vele QR-codes scannen en vele vele vele kerstmuziek beluisteren, was de eindstand bekend. Het team Rudolph the green noSSSed reindeer was uiteindelijk de winnaar van het toernooi. In een spannende finale werden de The Mariah CareySSS met 2-1 in sets verslagen. De felicitaties zijn voor Albert Jan, Dominique, Jochem, Lynn, Petra, Rachel en Yanissa!

Zie hier de volledige uitslag:
1ste - Rudolph the green noSSSed reindeer (team 1)
2de - The Mariah CareySSS (team 10)
3de - Heldere lichtjeSSS (team 12) en Pieken op het juiSSSte moment (team 5)

5de - SSSparren (team 11)
6de - SSSneeuwpoppen (team 6)
7de - KerSSStf-ACE-t (team 7)
8ste - Dreaming of a green ChristmaSSS (team 3)
9de - KerSSStmutSSSen (team 8)
10de - ChriSSStmas (team 4)
11de - Jingle ballSSS (team 2)
12de - I saw the voorzitter kiSSSing Santa Claus (team 9)

Meisjes C1 en Meisjes B1 als kampioenen gehuldigd

SSS heeft tijdens de eerste seizoenshelft twee jeugdteams die kampioen zijn geworden: de Meisjes B1 en de Meisjes C1. Helaas kon dit niet in een volle sporthal gevierd worden, maar we willen als club de twee teams toch graag feliciteren met deze mooie prestaties! Daarom werden deze teams in het zonnetje gezet tijdens het jeugdtoernooi.

De Meisjes C1 werden al op 20 november kampioen na een prachtige 4-0 zege op Surf. Het was alweer de negende zege op rij, waardoor SSS ongeslagen kampioen werd in de 2e klasse B. De huldiging moest even uitgesteld worden, maar tijdens het jeugdtoernooi konden deze meiden de bloemen en een presentje in ontvangst nemen. Gefeliciteerd! Ook felicitaties aan de fanatieke trainers Lisanne Hazeleger, Laurian Dobbelsteen, Erwin Schut en Menno Kooistra.

Meisjes C1 kampioen

Meisjes C1 (v.l.n.r.)
Staand: Isa, Marjolijn, Noa, Romy
Zittend: Marleen, Femke, Sanne, Cloë
Ontbreekt: Merith

De Meisjes B1 had de titel in de 1e klasse B binnen handbereik toen de competitie werd stilgelegd. Het team van Bram Berger en Rick van Ginkel won de laatste wedstrijd met 1-3 van concurrent TiVoC, waardoor de titel bijna niet meer te missen was met nog één speelronde te gaan. Daarom is het team terecht uitgeroepen tot kampioen van de eerste helft en dat moest bij het jeugdtoernooi uiteraard gevierd worden. Gefeliciteerd!

Meisjes B1 kampioen

Meisjes B1 (v.l.n.r.)
Staand: Bram (trainer), Anouk, Neline, Roos, Rick (trainer)
Zittend: Thirsa Lynn Isa
Ontbreekt: Dominique, Lotte, Renske, Marith

 

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)