CoronaToegangsBewijs controleren bij SSS

Sinds 6 november is Sportcentrum De Meerwaarde (inclusief CheerSSS) voor iedereen vanaf 18 jaar alleen nog toegankelijk met een CoronaToegangsBewijs (CTB). Dit geldt voor sporters en publiek. Voor het checken van de QR-code zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Lees hieronder meer info hoe je ons kan helpen.

Bij de ingang van De Meerwaarde zullen bezoekers volgens richtlijnen van de Rijksoverheid gecontroleerd worden op een goedgekeurde QR-code bij het CoronaToegangsBewijs (inclusief ID-bewijs).

 • Vanaf 18 jaar moet iedereen een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs (en ID-bewijs) laten zien bij de ingang van De Meerwaarde voor de volgende activiteiten:
  • sporten (trainingen en wedstrijden)
  • gebruik maken van faciliteiten, zoals kleedkamers en de kantine.
 • Uitzonderingen op deze maatregelen:
  • Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen CTB hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.
   Dit geldt alleen als zij in die rol actief zijn, zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
   • De noodzakelijke rij-ouders bij uitwedstrijden zijn welkom in de sporthal of op de tribune. Op die plekken zijn zij niet CTB-plichtig, maar worden gevraagd 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Wanneer zij in de kantine plaats willen nemen, moeten zij wel een CTB laten zien.
  • Voor professionele sporters - Heren 1 (incl. staf) - is alleen een uitzondering met betrekking tot de sportbeoefening (eigen trainingen, wedstrijd en video-analyse).
 • Ouders die jeugd/CMV-spelers komen brengen voor een training (of wedstrijd), vragen we om bij de ingang afscheid te nemen zodat er geen opstopping ontstaat bij de ingang. 

Hulp gezocht
De vereniging heeft hulp nodig om deze controle te bemensen. Hiervoor willen we bij voorkeur twee controleurs tegelijkertijd aanwezig hebben bij de ingang van De Meerwaarde:

- Meld je aan bij het coronateam (via coronateam@sss-barneveld.nl of persoonlijk bij Gepko, Yvonne, Mirella of Paul) of geef je op via dit formulier.
- We hebben iedereen hard nodig. Of je een half uur of twee uur (of langer) wil zitten, maakt niet uit. Noem de dag en welk blok je wil zitten. Dat hoeft ook zeker niet wekelijks; geef vooral aan wanneer je zou kunnen.
- Zie hieronder voor het rooster met het trainingsrooster en de momenten waarop in ieder geval (twee) controleurs bij de ingang nodig zijn. In dit schema staat wanneer we nog mensen nodig hebben.
- Indien gewenst, staat er een vergoeding tegenover deze taak: dat zijn vrijwilligerspunten of een (klein) geldbedrag.

Rooster
Rooster

Hoe controleer je mensen op hun CTB?

 • Download de CoronaCheck Scanner van de Rijksoverheid: https://coronacheck.nl/nl/scanner/ 
  Dit is de enige wettelijk toegestane app. 
 • Vraag de bezoeker naar een QR-code in de CoronaCheck-app of op papier.
  Een toerist kan een QR-code in een buitenlandse app of op papier laten zien.
 • Scan de QR-code met de camera van je telefoon.
 • Controleer bij bezoekers vanaf 14 jaar altijd of de gegevens op jouw scherm hetzelfde zijn als die op het identiteitsbewijs van de bezoeker. Zo weet je zeker dat de QR-code van de bezoeker is.
  • Let op: Soms vallen er gegevens weg. Dat gebeurt om de privacy van de bezoeker te beschermen. Je ziet dan een streepje (-) staan. Controleer in dat geval alleen de gegevens die je wel ziet.
 • Check? Bij een groen vinkje mag de bezoeker naar binnen en is de controle klaar. Zonder groen scherm mag de bezoeker niet toegelaten worden.
 • Vragen: lees hier meer informatie: https://coronacheck.nl/nl/scanner/zo-werkt-scannen

Tips voor het scannen bij SSS:

 • Plaats tussen de ingang van De Meerwaarde en de ingang naar de kantine een ballenkar en zet aan het einde daarvan een tafel met stoelen.

Ballenkarconstructie

Bij vragen of opmerkingen rondom het CoronaToegangsBewijs, neem contact op met het coronateam.

Inloggen (mobiel)