Topdivisie en lager: geen wedstrijden meer in 2021

De resterende competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2021 voor de Topdivisie en lager worden uitgesteld. Dit geldt voor zowel de senioren- en de jeugdcompetities als de wedstrijden uit het regionale bekertoernooi. Ook de achtste finales van het nationale bekertoernooi gaan aankomend weekend niet door. Dit heeft de Nevobo vandaag besloten n.a.v. de nieuwekabinetsmaatregelen die sinds zondag gelden.

Afgelopen vrijdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat er van zondag 28 november tot 19 december van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald mag worden. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek. Doel van de maatregelen is om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en de ziekenhuisopnames af te remmen.

Nevobo-algemeen directeur Guido Davio reageert: ,,We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen heel belangrijk is om in deze tijd te blijven sporten en bewegen. Vanzelfsprekend zijn we niet blij met dit besluit, maar we willen door de wedstrijden eruit te halen verenigingen de ruimte geven om op die momenten leden de zekerheid te bieden van trainingsaanbod waardoor zoveel mogelijk mensen kunnen blijven volleyballen en onderdeel blijven van de vereniging. We gaan nu aan de slag om ons voor te bereiden op het tweede deel van de competitie.”

De Nevobo heeft sinds vrijdagavond onderzoek gedaan naar de verschillende scenario’s en heeft contact gezocht met verenigingen om te inventariseren wat hun wensen zijn. De clubs waarmee contact is gezocht vertegenwoordigen in totaal circa 7000 leden. Lees hier de bevindingen van het onderzoek.

Conclusie Nevobo
Op basis van deze inventarisatie is de Nevobo tot de conclusie gekomen dat de wedstrijden die voor de aankomende drie weken op het programma staan worden uitgesteld. Wat dit betekent voor de halfjaarcompetities, werd eerder al gecommuniceerd in dit bericht. Dit betekent dat er dit kalenderjaar in principe geen wedstrijden meer worden gespeeld.

Nationale en regionale bekercompetitie
Op zaterdag 4 december stonden de achtste finales van het nationale bekertoernooi op het programma (driekampen). Hieraan zouden behalve de Eredivisieteams ook teams uit de Topdivisie, 1e divisie en 2e divisie deelnemen. De niet-Eredivisieteams die nog actief zijn in het bekertoernooi zouden zich zeer beperkt tot niet kunnen voorbereiden op de achtste finales. De Nevobo gaat daarom op zoek naar alternatieven voor het nationale bekertoernooi. Ook voor de regionale bekertoernooien wordt gekeken naar alternatieven.

SSS
Voor SSS betekent dat dat Simplex SSS Heren 1 nog wel in actie mag komen om te trainen en wedstrijden te spelen. Deze wedstrijden worden live uitgezonden op Volleybal.nl (met reacties na afloop op SSS TV). 

Aangezien doordeweeks trainen niet mogelijk is, onderzoekt het bestuur de komende dagen hoe we op zaterdag een trainingsaanbod kunnen creëren. Dit zal z.s.m. gecommuniceerd worden. Ideeën of vrijwilligers zijn altijd welkom.

Inloggen (mobiel)