Buikpijn: een wel en een wee bij Heren 2

De titel is niet echt hoopvol. U zult wel denken: wat is er toch aan de hand bij SSS Heren 2, aangezien de titel vorige week ‘ziek, zwak en misselijk’ was. In deze nieuwe aflevering over het wel en wee van heren twee zult u lezen dat de buikpijn zowel gaat over het wel als over het wee. Er zit namelijk een bijzonder Luchtje aan dit verhaal.

Als u op de website van de Van Dale zoekt naar de betekenissen van ‘wel’ en ‘wee’, kunt u alleen een uitkomst vinden voor ‘wee’.
Wee (het/de; o en v(m); meervoud: weeën)
1) pijn, verdriet
2) (m.n.) pijnlijke samentrekking van de baarmoeder kort voor het baren

Als er op het wereldwijde web verder gezocht wordt naar ‘wel’, vindt men: in orde, gezond. Laten we die definities maar even aanhouden in dit verslag.

Nick zat de afgelopen weken in de hoek van de ‘wee’. Daarmee bedoelen we de eerste betekenis van bovenstaande definitie; de tweede betekenis was in de afgelopen periode alleen van toepassing bij huize Berger. Gelukkig mocht Nick in de afgelopen week concluderen dat hij het kruisje bij het hokje ‘wee’ kon uitgummen en bij ‘wel’ kon aankruisen. Ongetwijfeld had hij vrijdagochtend weer even last van ‘wee’, maar het is mooi dat alles weer wel is met onze ploeggenoot en dat hij zaterdag ook weer enkele punten heeft kunnen spelen.

De trainingsweek was er ook één van wel en wee, zoals wel vaker bij Heren 2. Dan is het even zoeken naar het juiste ritme op de training. Dan weer wel, dan weer wee. Gelukkig konden we terugkijken op een goede start van het nieuwe jaar, want Heyendaal was immers met 4-0 verslagen. Toch? Of hadden we de laatste set nog verloren? We wisten het niet meer…

Desondanks reisden we als koploper met een volledige selectie af naar Nijmegen. Niet voor de return met Heyendaal, maar voor het treffen met Pegasus. Doel: opnieuw vijf punten binnenhalen, zodat we nog een punt zouden uitlopen op koploper Renswouw. Hoewel we laat aankwamen in de hal (o wee), liep de wedstrijd voor ons nog verder uit waardoor we nog rustig aan konden dan. Wel, dan maar even genieten van wat muziek in de kleedkamer en ons rustig paraat maken voor de wedstrijd. O wee, boom boom Sil is zijn box vergeten. Nee, niet de box waar hij als benjamin van ons team zichzelf soms in moet vermaken; maar de box waar meestal herrie - aldus de schrijver dezes - uitkomt.

Omgekleed en wel konden we het veld op en aan de wedstrijd beginnen. Heren 2 startte met hetzelfde team wat een week eerder de stadsgenoot van deze opponent puntloos huiswaarts had gestuurd. Het leek er in de eerste set echter vooral op dat SSS zichzelf ditmaal puntloos huiswaarts wilde sturen. Fout, na fout, na fout, etc. Dan wordt het een lastig verhaal om te winnen. Dat gebeurde dan ook niet in de eerste set.

Wel, dan maar uit een ander vaatje tappen. Minder fouten maken én Pegasus meer fouten laten maken. Daarnaast hoopten we wat meer snelheid in het spel te krijgen, want Pegasus probeerde bij ons zo lang mogelijke pauzes te creëren tussen de weeën in. Daar wilden we wat aan doen. In plaats van dat wij moesten puffen, even doordrukken en het tempo ophogen.
Sander - onze-aanvoerder-binnen-de-lijnen-als-de-echte-aanvoerder-even-voor-de-libero-buiten-de-lijnen-is - vroeg daarom even aan de goed-leidende-pief-op-de-stoel-met-een-fluit-in-zijn-mond of hij wat meer wilde letten op het tempo tussen de rally’s. Het is immers een mannenwedstrijd en geen treffen tussen vrouwenteams, waarbij na elk punt even bij elkaar gekomen moet worden of het nu wel of wee is.

De foutenlast ging bij SSS omlaag, de frustratie ging bij Pegasus omhoog nadat de scheidsrechter de jongelingen er even op had geattendeerd sneller klaar te moeten staan tussen de rally’s. Over het vervolg van de wedstrijd kan de schrijver dezes dan ook kort zijn. De tweede set werd makkelijk gewonnen en het lek leek dus boven te zijn bij SSS.

Met enkele wijzigingen in de ploeg bleef SSS ook in de derde en vierde set oppermachtig. Een enkel moment was er sprake van ‘o wee’, maar het grootste deel van deze sets was het vooral ‘wel, wel, wel’. Alleen voor onze Buchov was er nog wel sprake van een wee. Al weet zelfs de schrijver dezes niet goed hoe deze buikpijn te benoemen is: als een weeënde wel of als een wellende wee. Hij liet zich in de derde set in ieder geval vervangen; tot grote teleurstelling van een klein gedeelte van het publiek. Zoals in de inleiding al gesteld… daar zit een Lucht aan.

Conclusie? Wel, drie sets ruim gewonnen (17-25, 12-25 en 17-25) na een wee van een eerste set. Dus wel gewoon vier punten binnengehaald en zodoende het verschil met nummer twee Renswouw op vijf weten te houden (#wijhebbendepuntenal #zijnogniet). Daar mochten we natuurlijk na afloop op proosten na negen punten in acht dagen tijd op twee Proosten. Dat proosten deden we wel heel erg goed dat er bij de betaling even sprake was van een fikse wee. Gelukkig waren er een paar prinsen uit Renswouw om toch nog mee te delen in de kosten.

Binnenkort weer een nieuwe aflevering over het wel en wee van Heren Twee. Misschien neem ik dan wel het verhaal over de groepsafbeelding mee. Eerst maar eens met de wedstrijdspanning van vandaag omgaan en #notsodryJanuary goed afsluiten tegen VC Volt. 16.00 uur, De Meerwaarde.

0
0
0
s2smodern

Ziek, zwak en misselijk

Haalt ie de kerst of niet? Dat was 112 dagen geleden de vraag. Gezien de radiostilte van de afgelopen maand, verwacht u mogelijk dat het ook letterlijk een 112-situatie was. Hierop kan ik niet zeggen 'niets was minder waar', maar wel in tweevoud een samenvatting geven: 1) ziek, zwak en misselijk; 2) WIJ STAAN BOVENAAN.

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van 2020 op het programma. U zou verwachten dat we na een goed winterstop uitgerust zijn en allen fris op de training konden verschijnen. Op de generale repetitie voor het treffen met Heyendaal waren daarom ook maarliefst zes spelers van Heren 2 aanwezig. Gelukkig had de Heren TC nog wat meetrainers opgetrommeld, zodat er alsnog met twaalf man een voorbereiding getroffen kon worden.

Waar was de rest van de ploeg aanwezig? Ziek, zwak, misselijk. Op de latten: liggend op een matras of staand op ski's. Dat was niet ingecalculeerd door de trainer, die namelijk eind november nog verkondigde dat november de maand was waarin we extra goed voor onszelf moest zorgen en het risico op blessures groot was.
Een minpuntje voor de meestervoorspeller, wat uiteraard mee werd genomen in de evaluatie richting de kerstdagen. Toen bleek immers dat in december de malaise - letterlijk en figuurlijk (voor de taalkundigen onder ons) - was ingezet.

Zo bleken we het tijdens de topper van het seizoen het te moeten stellen zonder de aanvallende kwaliteiten van Michiel. Onze krachtpatser. Onze hoop in bange dagen. Onze Michiel van de Peupel. Dat hadden we niet in onze visuele chocoladeletter exercitie meegenomen. Zo was er toch nog sprake van een visuele executie.

Desondanks speelden we voor het oog van ruim 120 man publiek een mooie pot volleybal tegen de kleine broer uit Renswoude. De blauwe boeren pakten aan de hand van Freek in het Wild (alias tegenwoordig Freek aan de Zuurstof) de eerste set.

Daarna liet SSS H2 zien een meer dan terechte koploper zijn door anderhalve set de bovenliggende partij te zijn en de stand gelijk te trekken. Helaas beloonde de ploeg zichzelf niet, waarop de tandem Van Garderen-Van Roomen (vult u zelf maar in om welk van de broers het gaat) de winst - maar niet de koppositie - veilig stelde voor Renswouw. Oftewel, SSS H2 - oud SSS: 1-3.

Er was geen tijd om te treuren. Vooral beseffen dat we beter konden dan we hebben laten zien en Renswouw door onze groene vingers hebben laten glippen.
Daarnaast stond er nog een treffen op het programma. Op naar Duitsland om vijf punten en een paar gestolen fietsen op te halen. Inzet: Herbstmeister worden.

Mogelijk hoorde u in de wandelgangen geroezemoes dat het voor KJ KO was na deze nederlaag zo vlak voor de kerstdagen. Hij werd immers niet maar waargenomen in De Meerwaarde. Geruchten gingen dat hij in het vliegtuig de Noordzee was overgestoken om daar zijn volleybalgeluk te beproeven.

De geruchtenstroom werd heviger toen ene Mark van Roekel als adje interim werd aangesteld voor de uitwedstrijd in Duitsland. Wat een succes TC: één nederlaag, coach eruit; vervolgens de coach van het derde (zij stonden immers bovenaan sinds vrijdagavond, waar Heren 2 op hetzelfde moment deze positie voor het eerst na 76 dagen - 12 dagen voor kerst - moest afgeven aan Renswouw).

De geruchtenstroom over gedoe in de ploeg werd heviger toen twee spelers op donderdag niet op trainen verschenen. Nick ging zelfs niet mee naar DIOS. De Telegraaf richtte de pijlers van Ajax op SSS H2 en wist te melden dat Hebing uit de selectie was gezet omdat hij aan het klieren was. En dat Sil mishandeld was vanwege zijn muziekkeuze in de kleedkamer, waarbij de aanvoerder de opdrachtgever zou zijn geweest voor deze stuitende situatie.

De wedstrijd leek bijzaak te zijn geworden, zo meldde de roddeljournalistiek. SSS H2 gaf in eerste instantie geen krimp op het Dinxperlose veld en kwam op een 0-2 voorsprong. Toen het even dreigde mis te gaan, stonden de echte mannen op en klommen de journalisten in hun pen om met de waan van de dag te noteren hoe SSS 2 met een ware houdini act Herbstmeister wist te worden. Niets was minder waar. Want na de ommekeer in de derde set, gaf het een bonuspunt en het wintetkampioenschap in de vierde set uit handen.

Niets was minder waar. Dat is ook het geval bij bovenstaande roddels. KJ verscheen namelijk enkele dagen later weer gewoon op trainen en leidde ons de kerstvakantie in op een prachtige tweede positie in de tweede divisie B. De winterstop kwam als geroepen om spelers rust te geven aan hun schouder, stuitje, klieren of om even vader te worden.

Na twee weken rust stond er in het nieuwe jaar direct een oefenduel gepland. Doel: vertrouwen kweken. Eerste divisionist Woudenberg mocht de eerste set vertrouwen opdoen. Wij de laatste drie sets, mits we een vijfde set gespeeld zouden hebben.

In ieder geval waren we wel weer compleet toen we zaterdag tegen Heyendaal onze eerste officiële wedstrijd van het seizoen speelden. KJ als coach, tien fitte spelers en gelukkig met Nick erbij. Hij had zijn jasje wel aan gedaan, omdat hij in de maand ervoor een paar jasjes uit had gedaan.

Over de wedstrijd tegen Heyendaal kunnen we kort zijn. Een zakelijke, strakke 4-0 winst. Verdere info geven we niet prijs. Daar heeft de schrijver dezes ook geen tijd voor, omdat over 45 minuten alweer het volgende treffen op het programma staat.

P.S.: WIJ STAAN BOVENAAN

0
0
0
s2smodern

Heren 2 niet tevree, toch vier punten mee

Trippel trappel trippel trap
SSS Heren 2 ging zaterdag op stap
Vlippel vlappel vlippel Vlinder
De Barnevelders pakten vier punten daarginder

In wagens gingen ze naar Wageningen
Om op hoop van zegeningen
Het monster Scylla bestrijden
En weer met een zege naar huis te kunnen rijden

De koploper moest zijn kop erbij houden en niet zoekraken
Om Scylla zes koppen kleiner te maken
Dan zou deze zeenimf wel een toontje lager zingen
Scylla, bijzondere naam eigenlijk voor het zeeloze Wageningen

De voorbereiding op het treffen
was niet geheel effen
Een zaterdag geen wedstrijd lijkt misschien boffen
Maar sommige spelers hadden wat pijntjes getroffen

Wie dat zijn, geeft dit verslag niet prijs
Met Renswouw als komende opponent is dat niet wijs
Om die blauwe boeren info te geven
Ze zullen het zaterdag allemaal gewoon moeten beleven

Even terug naar novembers laatste dag
Waar Heren 2 hoopte te winnen met wimpel en vlag
De vier punten doen dat ook zeker vermoeden
Al was het soms even voor puntverlies behoeden

Tijdens de big points waren het grote mannen
Die als pieten op de dakpannen
Cadeautjes laten belanden in haarden
Het klusje even klaarden

Boven de twintig was het dus genieten
Maar Heren 2 was niet alleen actief als pieten
Het gedroeg zich ook als Sinterklaas
De vierde set was een cadeau voor de Vlinderbaas

De conclusie van dit dichterlijke verhaal
Is dat Heren 2 vier punten pakte in de Vlinderzaal
Het fladdert nog zonder flater bovenaan
De koppositie wil het zeker niet afstaan
Renswouw komt dan wel iets dichterbij,
Dichterbij is echter niet dicht en ook niet langszij
Wij hebben de punten al en zij nog niet
Luidt het gezegde van Positivo Piet

Zaterdag staat de topper in het grote boek
Dat krijgt de groene top de blauwe subtop op bezoek
SSS Heren 2 hoopt dan dat alle kippen lachen
En dat Renswouw zich huilend in slaap zal wiegen

Kom dat zaterdag aanschouwen
Hoe deze twee kemphanen in de touwen
Elkaar sportief zullen bestrijden
Waar het draait om lijden en leiden

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bert Glismeijer
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Henk-Jan Ebbers
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl
T
elefoon: 06-12079483

Heren TC:
Gepko Hahn
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)