VC Sneek onttroont regerend kampioen SSS H2

,,De kening is dea, lang libje de kening!” Dat had de Friese krantenkop kunnen zijn na de nederlaag van Autoschade Van der Werf/SSS H2 tegen VC Sneek H1. Bijna drie weken geleden verloren de Barnevelders in het hoge noorden van de koploper in de Eerste Divisie A. SSS H2 droeg met de 4-0 nederlaag als regerend kampioen de kroon over aan de aanstaande Sneker kampioen.

Bijna drie weken geleden verloor Autoschade Van der Werf/SSS H2 voor het eerst in 2023 een competitiewedstrijd. Na vijf overwinningen op rij was SSS opgeklommen naar de vierde plaats en was de top drie zelfs in het vizier gekomen. De Barnevelders maakten zich geen illusie over een eventueel kampioenschap, maar als titelkandidaat Pegasus verslagen kon worden dan kon er misschien ook wel gestunt worden tegen koploper VC Sneek.

In de thuiswedstrijd had SSS immers ook goed spel getoond, maar hadden de jonge kuikens tijdens de big points te veel ontzag getoond voor de ervaren Friese mannen. De afspraak was in ieder geval om er volle bak in te vliegen in Sneek. VC Sneek zal waarschijnlijk niet anders verwacht hebben, gezien onze goede resultaten in 2023 en onze fantastische blocking party video.

Goed. Zaterdag 18 februari. De laatste verre uitwedstrijd van dit seizoen. Hierna nog twee keer naar Zwolle… of… inmiddels nog meer één keer naar Zwolle, dankzij uitermate goed onderhandelen van Robert Pleizier: in te huren voor al uw wedstrijdverplaatsingen, gijzelingen en afdingen op de markt. De verdeling was snel gemaakt: Meinko en Jordy vlogen al vroeg naar Sneek, Robert nam de alcoholvrije bus voor zijn rekening, Ewoud bestuurde de livestream-en-tas-met-blikken-bier-auto.

Nadat we gezien hadden hoe Dames 1 de koppositie in handen nam, hadden wij natuurlijk extra motivatie om ook voor een mooie wedstrijd te zorgen. Hiervoor moesten we weliswaar naar het verre Sneek afreizen, maar er zat genoeg steun voor SSS op de tribune: de familie De Boer, Lokomotiv Hydra, papa Held en dominee Graafland… En ook nog een groep jochies die liefkozend snoep naar ons gooiden vanaf de tribune.

Goed. De wedstrijd zelf. Of laten we eerst het inslaan beschrijven. Heel simpel: Rutger Zoodsma is de man die het beste kan inslaan van de hele eerste divisie. Daarmee zijn onze middens dit seizoen ook meteen onttroond als beste middens van de Eerste Divisie; al hopen we dat CSV (onze tegenstander komende zaterdag) nog steeds in deze waanideeën van afgelopen seizoen gelooft).

Oké. Dan de wedstrijd zelf. Hier kunnen we kort over zijn. Passend bleven we keurig overeind tegen het sterke Sneek; serverend hebben we enige druk kunnen neerleggen en ook blokkerend konden we af en toe een paar puntjes wegsnoepen. Maar het werd nooit spannend. Daarvoor is VC Sneek simpelweg een aantal stappen verder, een aantal jaar ouder en een aantal (eredivisie)seizoenen aan ervaring te goed. Wij konden het niveau van Sneek niet bijbenen; al mochten we in de vierde set nog even hopen op een snoeppuntje. Het bleef helaas bij het snoepje van de tribune.

Genoeg konden we de nederlaag snel van ons afspoelen. Naja, onze voorzitter had natuurlijk weer de beste douche gevonden en kon de nederlaag snel van zich afspoelen. De rest moest het druppelsgewijs doen. Gelukkig hadden we nog wel een zoete nasmaak dankzij lekkernijen Robert.

Op naar zaterdag voor een nieuwe zegereeks in 2023. Eens kijken of we opnieuw vijf op een rij kunnen behalen. Te beginnen tegen CSV: zaterdag 11 maart, 16.00 uur in De Meerwaarde.

SSS H2 glibbert naar nieuwe 3-2 overwinning

Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 staat stevig op de vierde plaats in de Eerste Divisie A. In 2023 ging zelfs nog geen enkele wedstrijd verloren. Ook afgelopen zaterdag niet: er was opnieuw een vijfsetter nodig, maar VVH werd uiteindelijk aan de zegekar gebonden.

Het kan verkeren… na het kampioenschap in de Eerste Divisie A namen zes spelers afscheid; daarnaast is Nick zo goed al het hele seizoen geblesseerd (daarover volgende week meer). Begin juli bestond de selectie uit slechts zeven spelers en geen trainer/coach. Gelukkig stapte Robert in en volgden een aantal Veenendaalse jongens het kruimelpad naar Barneveld.

Met deze groep trainen we week in, week uit hard. Af en toe een lekkere Huel-reep als beloning of een zakje beef jerky als traktatie zorgen ervoor dat we ook als de hond van Pavlov goed afgericht worden om plezierige oefeningen goed te volbrengen én uiteindelijk in de wedstrijden ook in de praktijk kunnen brengen.

Met onze jonge ploeg hebben in de eerste helft alleen van de top drie verloren en van de andere teams juist gewonnen (alleen CSV hebben we nog niet getroffen). Helaas raakte Arjan geblesseerd, waardoor we met een smallere en jongere selectie aan 2023 moesten beginnen.

Inmiddels zijn we vijf duels verder in 2023 en nog ongeslagen in het nieuwe jaar. Achtereenvolgens wonnen we van Donitas, Pegasus, Sudosa-Desto H2, Set Up en afgelopen zaterdag ook van VVH. De palingrokers kwamen naar Barneveld toe om revanche te nemen voor de 1-3 winst van ons eerder dit seizoen. VVH leidde destijds bijna elke set de dans, maar uiteindelijk gingen wij er met de winst vandoor.

Tijmen noteerde het eerste punt van de wedstrijd en het was al snel duidelijk dat wij de touwtjes in handen zouden hebben. Met een goede blokkering en hard werken in het achterveld kwamen we op een 1-0 voorsprong. We konden onze kippenklauw niet strak genoeg om de paling houden en via 1-1 werd het zelfs 1-2 voor VVH. In de vierde set was de spanning om te snijden, maar met een ace van Ewoud kwamen we op 30-28 in de vierde set.

Dan maar een vijfde set - net als een week eerder - om de winst veilig te stellen. Zo goed gezegd was nog niet zomaar gedaan. Arjan had weer een mooie opstelling genoteerd en met veel enthousiasme en extra publiek (zelfs Lycurgus was benieuwd hoe goed dat SSS Heren 2 nou echt kan volleyballen) wilden we de ongeslagen status vasthouden. We bleven aan elkaar gewaagd. VVH ging met een minimale voorsprong van kant wisselen en… toen hield de tablet ermee op.

Misschien dacht u al: wat weinig inhoudelijke info over het wedstrijdverloop (en hé online staat dat SSS met 2-1 voorkwam en niet VVH; het DWF is nog steeds niet te vertrouwen…). Met pen en papier verder en direct schreef Tijmen de gelijkmaker bij. En even later noteerde onze historicus Hahn met een blok zelfs de eerste voorsprong in de vijfde set. Ewoud zorgde voor de 14-13, maar VVH stribbelde als een net gevangen vis nog even tegen. Aber jawohl! Onze Duitse midden pakte met een blokpunt de 16-14 en dus de 3-2 zege.

Wat een lofzang tijdens dit verslag! Eens kijken of we ook lovend kunnen zijn na onze zesde wedstrijd in 2023? Alle kippen vliegen weer naar het noorden. Op naar koploper Sneek.

Tok tok tok! Drie punten in het Heren 2-kippenhok!

De kippen van Heren 2 speelden afgelopen zaterdag in de hoeve van de IJsselmuidense superboeren. Op een boerderij voelen kippen zich altijd thuis, maar in dit geval was dat wel even wennen met al het lawaai. De kippen leken vroeg op stok te moeten gaan, maar onder aanvoering van een Hahn pikten de Barnevelders alsnog drie punten mee uit de Oosterholthoeve.

De Heren 2-kippen vlogen weer eens uit naar het noorden. Niemand had zin om krap te zitten, de benzineprijs is toch gedaald en alles is relatief dichtbij vergeleken met Groningen: dus met (te) veel auto’s gingen we richting IJsselmuiden. Eenmaal de juiste kleedkamer gevonden, zat de sfeer er goed in en betraden we een sfeerloze hal. Dat zou snel veranderen…

Opeens was de tribune in de Oosterholthoeve goed gevuld met enthousiaste superboeren, trommels en telefoons om onze namen op te zoeken. Naast Ewoud met een D mochten ook Rick, Tijmen, Josia, Meinko, Wilco en Julius in de basis starten. De twee vogels Vink en Hahn stonden langs de kant en Roelofs mocht zich weer druk maken vanaf de stoel.

Het werd al snel duidelijk dat Set Up de punten in eigen huis wilde houden. Met veel servicedruk en onder luid gejuich van het publiek nam de thuisploeg het initiatief. We kwamen - onder andere met Aron binnen de lijnen - terug in de set, maar met 25-22 was deze set voor Set Up. In de tweede set kwam ook de andere vreemde vogel in het veld bij SSS - Hahn voor De Boer - in de hoop wat meer rust in het team te brengen. Maar Set Up denderde als een stel boeren op de snelweg over SSS heen…

Gelukkig hadden we nog altijd luide aanmoedigingen vanaf de kant. Liedjes van Meinko en Rick ontlokten af en toe een reactie bij Set Up; en Arjan zocht alvast een tegenstander voor een staarwedstrijd. Het mentale spel was begonnen en we hadden een superboer gevonden wiens trekker we tot stilstand konden brengen op de snelweg.

De kippen kwamen direct met 0-6 voor in de derde set. Hoewel het daarna zeker niet allemaal foutloos bleef, bleven we wel aan de goede kant van de score. De servicedruk was goed, de Duitse blokkering liep goed en de prikballen vielen uitstekend. De derde set werd keurig binnengehaald en dankzij een goede invalbeurt van ‘Rickie op het bankie’ naar ‘Rickie van het bankie’ wonnen we ook de vierde set.

Tijd voor de tweede vijfsetter van het seizoen. Even leek het hier alsnog mis te gaan; met een 8-5 achterstand wisselden we van kant. Maar Ewoud heeft een D in z’n naam en dacht even terug aan de taart, de bitterballen en de schaal van vorig seizoen: hier gaan we gewoon winnen. Op zijn service pakten we de voorsprong en even later liet Josia zien ook belangrijk te kunnen zijn in wedstrijd waarin hij misschien geen scoringspercentage van 80 procent haalt. Met een paar tactische omzettingen in de slotfase en een killblock van Hahn pakten de kippen met 11-15 de set en de winst.

Met een paar gecremeerde bitterballen en (mislukte) pogingen tot (chicke)wingmannen richting IJsselmuidense superboerinnen werd er nagenoten van de zwaarbevochten 2-3 overwinning.
Met de vierde overwinning op rij in 2023 staan we nog steviger op de vierde plaats in de Eerste Divisie A. Zaterdag 11 februari gaat Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 proberen de ongeslagen status vast te houden tegen VVH.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)