Heren 2 verliest opnieuw van de groenen

Laten we maar uitgaan van driemaal is scheepsrecht. Zaterdag 9 december speelt SSS H2 tegen koploper Alterno H1 en dat wordt de derde groene tegenstander dit seizoen. We gaan ervoor om te laten zien dat we het mooiere groen zijn. Helaas lukte dat niet in de uitwedstrijd tegen Veracles en ook niet afgelopen zaterdag bij Sudosa-Desto H2.

Momenteel is Alterno de titelkandidaat in de Eerste Divisie A. Daarachter strijden vier à vijf teams om de podiumplaatsen die ook rechtgeven op promotie naar de Topdivisie. We hebben onszelf de afgelopen weken een slechte dienst bewezen door punten te verspillen tegen teams uit het linkerrijtje. Gelukkig wisten we wel een zwaarbevochten vijfsetter tegen VVH naar onze hand te zetten.

Afgelopen zaterdag stond er een jeugdwedstrijd bij Sudosa-Desto op het programma. Of beter gezegd: we verzamelden om 10.15 uur bij De Meerwaarde voor onze toch naar het noorden. Gelukkig is het de laatste keer dit seizoen dat we voorbij Zwolle moeten met een wedstrijd.

Eerder dit seizoen kwamen we erachter dat Groningen al onontwikkeld gebied is met een gebrek aan gas en dus een beetje warmte. In het klein beetje zuidelijker gelegen Assen bleek het niet veel beter te zijn qua warmte. Daarnaast was het water ook niet drinkbaar. Gelukkig werden we netjes ingelicht van tevoren.

Na een paar goede trainingen slaagden we er ook eindelijk in om goed te starten. We kwamen op voorsprong... maar slaagden er helaas niet in om deze vast te houden. We verloren de eerste set met 25-18.

In de tweede set waren we lang aan elkaar gewaagd, maar trok Sudosa-Desto nipt aan het langste eind 28-26. Dan maar de wedstrijd omdraaien in de derde set, net als tegen VVH. Alleen gaven we totaal niet thuis. Het leek wel alsof we ons al bij de nederlaag neergelegd hadden. Gedurende de set knokten we ons puntje voor puntje terug en bij de slotfase stonden we - mede dankzij goed serveren van Meinko - opeens op gelijke hoogte. Helaas ging ook deze set met 28-26 verloren.

We gingen echter niet zonder punten naar huis; met 20-25 pakten we de laatste set en een troostpuntje. Tegelijkertijd een belangrijk punt om in het spoor te blijven van de top vier en mee te blijven doen om de promotieplaatsen.

Zaterdag 9 december een nieuwe ronde met nieuwe kansen, tegen de ongeslagen koploper Alterno.

Heren 2 knuffelt zich naar 3-2 zege

Knuffelen is het geheim voor een goed einde. Daar kwam SSS Heren 2 in de derde set achter in de wedstrijd tegen VVH H1. Gelukkig stonden we toen nog maar met 0-2 achter en hadden we nog alle tijd om de wedstrijd om te draaien. Zo gezegd, zo gedaan: een 3-2 overwinning! Daarmee handhaven we ons in de top vijf van de Eerste Divisie A.

Je zou zeggen: een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Ik weet niet hoe het met kippen zit bij dit gezegde? Hoe vaak zij zich mogen stoten aan de steen genaamd ' goed starten in de eerste set'. Positief: we kwamen netjes met 2-0 voor, maar daarna verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon.

De Harderwijkse bezoekers hebben een talentvolle ploeg met veel passie en speelden zich naar een terechte 0-2 voorsprong in sets. Met enkele wissels en de nodige praatjes probeert coach Freek het tij te keren. Aron werd fit genoeg bevonden om - zonder al te veel gebruik te maken van de medicijntas - in te vallen en op het midden mocht de (bijna) Eredivisie-ervaring het laten zien. Met een goed roulatiesysteem van onze passer/lopers en Renger op de dia begonnen we aan de inhaalrace.

Het geheim? Knuffelen! Heel veel knuffelen. Het schijnt dat Nick daar vooral van houdt. En blijkbaar is de rest ook niet vies van een stevige knuffel. Daarnaast werd er natuurlijk ook wat beter geserveerd, werden er meer balletjes gescoord en gingen de handjes tijdens de blokkering goed over het net. 

En opeens wordt er een vijfsetter afgedwongen. In tegenstelling tot de wedstrijd in Groningen drukte SSS nu wel door. Serviceseries van Nick en Gepko zetten VVH onder druk en met de nodige beleving, mooie acties en knuffels (vooral knuffels) werden de meeuwen steeds stiller.

Dankzij de 3-2 overwinning staat SSS Heren 2 op de vierde plaats in de Eerste Divisie A. Zaterdag speelt de ploeg een belangrijke wedstrijd bij Sudosa-Desto Heren 2, de nummer vijf. Komt dat zien... in Assen!

Toch niet de groenere overkant

Het gras is groener aan de overkant. Dat was vier sets het geval in Groningen. Met het groene publiek in het zicht pakten Veracles en SSS allebei twee sets, helaas bleek dat trucje in de vijfde set voor ons niet te werken. Hierdoor keerden we met slechts twee punten huiswaarts.

Na de zwaarbevochten zege bij CSV in Zwolle stond er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Heren 2 mocht weer naar Groningen. Dat was zo'n leuk vooruitzicht dat zelfs een spelersvrouw mee wilde. RadioNL Top 30 aan, pitstopje langs de A28 en voor je het weet ben je al bij de Struikhal.

Eind september stonden de verhoudingen meteen op scherp met de blauw-gele studentenploeg als tegenstander. Ditmaal voelden we ons meer thuis met de groene aankleding van Veracles. Al kunnen we nou ook weer niet spreken van een warm onthaal gezien de lage temperaturen in de hal. Of zoals onze Aron het verwoordt: "Ze hebben hier in Groningen al duidelijk de gaskraan dichtgedraaid."

De opdracht van Freek was duidelijk: net als tegen CSV minimaal vier punten pakken en goed uit de startblokken komen. Helaas bleek dat laatste niet het geval. Over de eerste set kunnen en willen we kort zijn: 25-15 verlies.

Na de kantwissel kwamen we beter in ons spel. Wat heet: Nick was zeer waardevol met z'n service, de pass stond goed en de aanvallers werden bereikt. Dan wordt volleybal een stuk leuker. We kwamen gelijk met 19-25.

Helaas moesten we weer van kant wisselen. Hetzelfde scenario als in set één werd uitgevoerd: Veracles serveerde ons weg en ook voor de rest kwamen wij niet voor in het spel. We hadden aan het einde van de set nog een goede serie, maar de set ging met 25-18 verloren.

Gelukkig mochten we van kant wisselen. Waar Nick in set 2 voor een voorsprong zorgde met zijn service, was dat Gepko in set 4. We speelden prachtig spel. Alleen...lieten de teugels aan het einde te veel fieren met het oog op een vijfde set.

Wat kies je dan als aanvoerder? Starten of eindigen aan de winnende kant? Laten we maar eindigen op het veld waar alle sets gewonnen werden. En wat gebeurde er... We kwamen direct 3-0 achter en konden dat gat niet meer dichten. Het gras bleek toch niet groener te zijn aan de winnende overkant.

Ondanks de zure nederlaag - waardoor het linkerrijtje nog meer bij elkaar is gekropen - hadden we nog een gezellige avond in Grunn. Met Johan, met onze twee vrouwelijke supporters en met onze aspirant-student De Boer.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)