Twee keer vier punten brengt Heren 2 naar plek vier

Juichen! Dat is wat Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 goed kan en ook al veel heeft mogen doen in 2023. Niet alleen tegen laagvlieger Donitas, maar ook tegen kampioenskandidaat Pegasus. Gelukkig liggen (geel-)blauwe tegenstanders ons als groen goed: tweemaal een 3-1 overwinning.

Onze laatste competitiewedstrijd van 2022 ging helaas verloren tegen Avior. Daarna was er een aantal weken om ons op te laden voor de tweede seizoenshelft en om de focus nog meer op volleybalplezier te leggen. Dat doen we natuurlijk door een goede kerstfoto te maken, door met Dames 1 samen te trainen en door toernooitjes te spelen. Zowel met Kings on the Court als Kings (& Queens) off the Court.

Tijdens dat laatste liet oud-Heren-2 bij een nieuwjaarstoernooi nieuw-Heren-2 even weten dat de jonkies nog een hoop te trainen hebben. Oftewel, een mooie toernooizege voor Wilco, Ewoud en Gepko en een goede leerschool voor ons ikvolleyballers richting de halve finales van de NOJK.

Na het toernooi waren we weer gewoon teamgenoten en ging de focus op de hervatting van de competitie: thuis tegen Donitas. Helaas nog zonder Arjan, die herstellende is van een enkelblessure. Hierdoor schoof Tijmen weer naar de passer/loper-positie; wat ook uitstekend uitpakte in de uitwedstrijd die we met 1-3 wonnen.

Helaas kwam er nog een kleine Vink in de kabel. We dachten inmiddels een team te hebben dat op donderdagavond niet al te gek doet (onze Duitse midden uitgezonderd…), maar blijkbaar kan onze Aron het ook niet allemaal even goed verteren. Hij zal ongetwijfeld een goede smoes hebben, zoals Julius die ook had na het asfalt gekust te hebben; maar goed: feit is dat Aron zaterdag nog steeds niet zo fris als een hoentje was.

Oftewel, alle druk op de schouders van onze Rick en daar ging onze doortikspelverdeler goed mee om. Dat kwam ook door de stabiele passlijn en het feit dat hij gewoon alle ballen aan Josia kon geven. Onze redding op moeilijke momenten. Dat was wel zo prettig; want we hadden grootse moeite om ons van Donitas te ontdoen. De eerste set eindigde pas bij 31-29 in ons voordeel (na vele foutservices over en weer).

Na een 25-22 winst in de tweede set leek de zege dicht bij te zijn, maar opeens lieten we Donitas langszij komen met 14-25. Opeens roken de Groningse studenten bloed in plaats van bier en wilden ze de wedstrijd verlengen. Maar dan hadden ze even niet op onze pitbull Arjan gerekend die de verbale strijd met hun uiterst rustige coach aanging, en zo ook het vuurtje bij ons aanwakkerde. Soms ging hij iets te ver en dan mocht Julius - onze vice-vice-vice-aanvoerder (en bij absentie van Arjan en Aron twee vices opgeschoven) - zich zelfs even melden bij de scheids.

Het vuurtje was ook zeker aangewakkerd bij Tijmen. Op de goede service van Meinko sloeg hij een bal keurige via de spelverdeler uit en hij mocht ook de wedstrijd beëindigen met een prachtige prikbal: 26-24 winst en een 3-1 overwinning!

Voor eenzelfde uitslag zouden we de zaterdag erop ook zeker tekenen. We moesten immers afreizen naar Nijmegen voor een wedstrijd tegen nummer twee Pegasus. Tijdens de thuiswedstrijd waren we niet kansloos, maar moesten we wel met 1-3 onze meerdere erkennen in het ervaren gevleugelde paard.

Hoewel het mooi was dat we op maandag versterking kregen van Thijs op trainen, was het fijn dat Aron op donderdag weer een broodje pindakaas binnen kon houden. Of wilde hij vooral graag in de legendarische Lijsterhof trainen? Wat kunnen we over die training zeggen: het was glad, Bart pakte een fantastische sjem en we hebben als SSS H2 blijkbaar een eigen kast in de hal. Op naar zaterdag!

Om extra goed voorbereid te zijn had Gepko zijn nakijkontwijkend gedrag vertoond en de thuiswedstrijd tegen Pegasus geanalyseerd. Het strijdplan werd nog even ontwikkeld door de drie dertigers, terwijl de tieners en twintigers aan het darten waren. Tijdens het omkleden kwam Wilco erachter dat hij weer een kledingstuk kwijt was geraakt (met pokeren?): na zijn inspeelshirt, is ook zijn broekje zoek. Na wat grappen en grollen konden we met een half uur vertraging het speelveld op de Ark betreden.

Daar lieten de mannen hun beste spel van het seizoen zien. Met discipline en passie nam SSS het initiatief: servicedruk op de afgesproken speler, slim aanvallen ten opzichte van de Nijmeegse blokkering en overtuigend in de passlijn acteren. Vier sets lang was SSS de bovenliggende partij. Pegasus kon nog wel de eerste afsnoepen dankzij een sterke serviceserie, maar in het vervolg lieten de Barneveldse kippen geen graantje meer liggen.

Josia veranderde weer alles in goud, Gepko vulde zijn broekzakken met pipe- en middenaanvallers, Ewoud genoot ervan als de blokkering een straatje open liet… Had ik al gezegd dat Josia niet te stoppen was? Tijmen passte alsof hij nooit diagonaal is geweest, Wilco maakte z’n hoekjes, Meinko pakte z’n puntje mee. Wist je al dat Josia ook puntjes pakte? Arjan juichte zonder foute grapjes, Rick scoorde z’n doortikbal en dat liet Aron zich daarna geen twee keer vertellen…

De tweede zege van het jaar was binnen: 1-3 bij Pegasus. Dankzij de acht punten in twee wedstrijden klimmen we naar de vierde plaats en mogen we zelfs een beetje naar boven kijken. Zaterdag weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen om ongeslagen te blijven in 2023: thuis tegen Sudosa-Desto H2.

Wie gaat bij Heren 2 als KOPloper de winterstop in?

Wordt het Meinko of wordt het Rick? Dat is de grote vraag de komende week op trainen: wie gaat als koploper van de SJEM Cup de winterstop in? Met Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 weten we al wel waar we staan, aangezien we afgelopen zaterdag onze laatste wedstrijd van 2022 gespeeld hebben. Na het 3-1 verlies bij Avior gaan we als nummer zes genieten van de feestdagen.

Twee nederlagen tegen de top twee en zes overwinningen op andere teams uit de competitie. Dat gold zowel voor Avior als voor SSS na de eerste acht wedstrijden van het seizoen. De onderlinge ontmoeting in Deventer zou uitmaken wie de derde plek ging bezetten en mag aanhaken bij de top twee (die de laatste tijd punten laten liggen).

In de voorbereiding speelden we ook tegen elkaar. Toen won SSS met 2-1 van Avior; alleen aan beide kanten was afgelopen zaterdag een belangrijke wijziging in de selectie. Bij Avior kwam er een speler met Eredivisie-ervaring bij, bij SSS ontbrak er juist een speler met Eredivisie-ervaring. Nico Manenschijn deed nu wel bij Avior, waar Arjan Roelofs helaas moest afhaken. Hij liep op de training een enkelblessure op, waardoor hij voorlopig niet inzetbaar is.

Gelukkig versterkten Jordy van de Pol en Tjerk Kooistra uit Heren 3 ons. Dat was ook wel nodig, want een aanzienlijk deel van de selectie was ziek, zwak of misselijk. En dat kwam niet doordat er doorgezakt werd op vrijdagavond: #NIX18. Om zo gezond mogelijk naar Avior te reizen, gingen we als team eerst gezamenlijk pasta eten. Chefkok Vink en souschef Held hadden heerlijk gesneden, gekookt en zelfs rekening gehouden met allergieën. Als ook met het feit dat er nog een verkleumde Rick uit de dierentuin aan kwam zetten voor een hapje pasta.

Op naar Deventer met twee auto’s, o nee… een derde auto is opeens nodig met zo’n grote selectie. Eenmaal aangekomen bij De Scheg kunnen de schaatsen uit het vet gehaald worden. Helaas, er is al een wedstrijd gaande.

Dan maar een potje volleyballen. Het inslaan verliezen en de eerste set is ook niet om over naar huis te schrijven. Alle frustraties, fouten en teleurstellingen laten we achter bij de tribunezijde en gaan een sterk spel spelen in de tweede set. Josia laat zien op linksvoor een geweldige blokkering in huis te hebben; Aron vindt zijn aanvallers makkelijk en de pass is zeer stabiel.

Helaas moeten we weer terug naar de tribunezijde. En de derde set gaat nog harder dan de eerste set door veel eigen (aanvals)fouten. Dan maar weer de frustraties en fouten achterlaten. We geloofden te weinig in ons eigen kunnen, waardoor we achter Avior aan bleven lopen. Halverwege de set durfden we wel voluit te spelen en kwamen we punt voor punt terug in de wedstrijd. Het was jammer genoeg net te laat om er nog een vijfde set uit te slepen.

Na afloop was er het besef dat we van een goede ploeg hebben verloren, maar dat we niet genoeg lef hebben getoond tegen deze goede ploeg. Dat is niet gek gezien onze gemiddelde leeftijd van 21 jaar en vijf spelers van onder de 18 jaar, met een eerstedivisiedebuut voor Jordy en Tjerk.

Door de nederlaag zakten we één plaats - naar plek zes (met evenveel punten als nummer vijf en één punt achter de nummer vier) - en sluiten we het kalenderjaar 2022 af met een stevige plek in het linkerrijtje. Ontzettend knap met deze vernieuwde selectie en dat smaakt naar meer voor de tweede seizoenshelft.

Hoewel de positie in de competitie voor ons vastligt, staan er nog trainingen op het programma. Wie gaat er als koploper van de SJEM Cup de winterstop in? Meinko nam onlangs weer de koppositie in handen met 14 SJEMS sinds de eerste training; tegenover 12 SJEMS bij Rick. Afgelopen week kwamen er weer nieuwe namen bij op de lijst: Simon Bossebroek en Jarco Pater uit de Jongens B1 mochten meetrainen en beloonden zichzelf meteen met een mooie bal op de neus.

Houd onze Insta in de gaten voor meer nieuws over de SJEM Cup, onze tweede seizoenshelft en onze fotoshoot….!

Heren 2 stevig in het linkerrijtje na nieuwe winst

Hoe vergaat het met Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2? Dat moet u ongetwijfeld gedacht hebben de afgelopen weken. Geen wedstrijdverslag, geen Insta-posts, etc. Zijn de mannen op trainingskamp? Zijn ze ondergedoken? Bij deze even een snel en degelijk wedstrijdverslag van onze 3-1 overwinning op Voorsterslag/VC Zwolle H1.

Het vorige wedstrijdverslag van Heren 2 is al even geleden. Onze wedstrijd tegen CSV ging niet door en afgelopen zaterdag hadden we een moment van rust om SInterklaas te vieren en uit te zieken. Daarom had de schrijver alle tijd om in de pen te kruipen. Uiteraard wachtte hij op het laatste moment, waardoor hij even in zijn seniorengeheugen moet graven wat er ook alweer is gebeurd.

Allereerst, wie was de tegenstander? Laten we het houden op: als Heren 2 niet naar Zwolle gaat, dan komt Zwolle maar naar Heren 2. Oftewel, de pot tegen CSV Zwolle ging niet door (wat wij helemaal niet erg vonden), maar gelukkig wilde VC Zwolle een week later wel gewoon naar Barneveld komen.

We waren uitgerust, voorbereid en jarig! Robert en Gepko kregen gezelschap van Arjan bij de club van 30+. Om zijn grijze haren te verbloemen was hij snel naar de kapper geweest; als ook om weer een paar centimeters hoger te kunnen springen. Gepko steunde Arjan in het 30+-zijn en om zijn fitheid aan te tonen gaf hij aan: geef mij maar twintig ballen deze wedstrijd.

Zo gezegd, zo gedaan; eerste bal op midden: raak. Vervolgens hield Heren 2 het initiatief, maar slaagde het er niet in om duidelijk afstand te nemen door te veel eigen fouten. De jonge honden van Zwolle scoorden ook mooie punten; waardoor het nog spannend werd in de slotfase. Gelukkig kan Josia niet alleen hard slaan, maar ook een mooi shotje afleveren: 25-23.

In de tweede set pakten we weer het initiatief en onder andere de combi Aron-Arjan begon goed te lopen en de combi Ewoud-viahetZwolseblokuit liep ook goed. Daarnaast stond Meinko sterk te blokkeren; waardoor we gestaag richting setwinst gingen. Helaas haperde de motor even op het einde, maar we pakten de set nog wel met 25-22. Andermaal via Josia.

Bij ons nam de foutenlast toe en bij Zwolle af, waardoor we in de derde set tegen een achterstand aan keken. We knokten ons nog terug tot 24-24, maar moesten de set daarna alsnog aan Zwolle laten. Gelukkig pakten we daarna snel een comfortabele voorsprong op de service van de Hahnvoerder en kon de combi ‘IK-AT’ ook punten maken. Tijmen mocht de positie van Josia overnemen en zo liepen we verder uit om uiteindelijk met 25-13 de laatste set te winnen.

Door de 3-1 overwinning blijven we stevig op de vijfde plaats in het linkerrijtje staan; op zeven punten achterstand van koploper Pegasus. Zaterdag 10 december is onze laatste wedstrijd van 2022; uit bij nummer drie Avior.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)