Plek 2 & p/d voor Dames 2

Spelen op een doordeweekse avond, het is niet iets waar we normaal gesproken naar uitkijken. Maar met het vizier op de 2e plek en het aantal benodigde punten in ons achterhoofd (5), waren we gebrand op een riante overwinning.

Op een tijdstip waarop sommige speelsters normaal nog op kantoor zitten, verzamelden we al in Elst. Een enkeling had door de chloorlucht in de kantine meer zin om te zwemmen, maar we besloten toch allemaal onze volleybalschoenen aan te trekken.

Met de hulp van libero Rachel - beter volleyballen dan werken - en de aanmoediging van ‘kleine’ Lisanne betraden we het veld. Joost nam naast Bertus plaats op de bank en samen zetten ze de boel op scherp: vanaf nu begint de voorbereiding op de p/d.

Het hele seizoen blijken we al een stel dieseltjes te zijn, die na een ietwat rustige warming-up zo halverwege de eerste set wel zijn warmgedraaid. Maar not today. Cynthia - ik speel altijd supergoed op een doordeweekse avond - zette de toon met haar service: 6-0.

We maakten het vanaf het begin vrij duidelijk dat we maar voor één ding naar Elst waren gekomen: een 4-0 zege. En aan de zijde van Gemini waren er maar weing hoopvolle gezichten. Of, zoals de speelsters zelfs zeiden: ‘als we zo juichen bij een in/uit bal, zou ik ons ook niet geloven’.

Het feestje aan onze kant duurde daarentegen vier sets lang. De wedstrijd was dan allesbehalve spannend of spetterend, de blijdschap na een punt was er niet minder om.

De scherpte bleef, ondanks dat we zelf continu het spel moesten maken. Cynthia nam ook in de derde set de leiding en binnen no-time stond er een 11-0 voorsprong op het bord. Niet veel later was met 25-12 de overwinning binnen.

Die laatste set was misschien wel het meest belangrijk. Deze set kon ons namelijk definitief verzekeren van de p/d-plek. Ook in deze set bestond er geen twijfel over wie de set zou pakken. Lisanne sjemde haar tweede bal van de wedstrijd in het gezicht van de tegenstander en Roelien en Laura bleven met het grootste gemak de ballen aan de buitenkant op de grond timmeren.

4-0!! Dat betekent dat we definitief de tweede plek hebben overgenomen en hier ook niet meer vanaf kunnen. Dat was wel een klein feestje waard in de kleedkamer, zo zal ook de rest van De Helster hebben gehoord. Even later werd ook in de MacDonalds de tweede plek gevierd onder het genot van hamburgers, kipnuggets en ijsjes. Zo is spelen op een doordeweekse avond zo gek nog niet.

Natuurlijk houden we nog stiekem in ons achterhoofd dat er een héle kleine kans is op de eerste plek. Maar, dat kan alleen als onze buren uit Renswouw een stunt uithalen tegen Waho. (Zet hem op! Niets leuker dan iemand van het kampioenschap afhouden toch? ;-) )

Zonder dollen: de tweede plek geeft ons recht op het spelen van promotiewedstrijden naar de 3e divisie. Op 6 mei gaan we de strijd aan met twee andere teams voor één ticket. Schrijf de datum vast in uw agenda, de locatie volgt!

En, komen jullie ons ook nog aanmoedigen tijdens onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen? Op 22 april spelen wij (nummer 2) tegen Waho (nummer 1). Dat belooft een mooie afsluiter te worden en een goede oefenpot voor de p/d!

0
0
0
s2smodern

Dames 2 verliest van scheidsrec.. eh Renswouw

Laten we beginnen met vooropstellen dat je als team nooit een wedstrijd verliest door de scheidsrechter. Scheidsrechters zijn net mensen en kunnen nou eenmaal ook niet alles zien. Dat is niet erg, dat is menselijk. Scheidsrechters zijn bijvoorbeeld helden als ze dubbelfout durven aan te geven, omdat ze een bal niet hebben gezien. En ze maken soms fouten. Maar dat doen wij nog veel vaker in een wedstrijd. Dat is beter dan een kant kiezen op basis van je gevoel. Of de mens objectief kan zijn is een lastig vraagstuk. Eén die we na vrijdagavond met een volmondig: nee! kunnen beantwoorden.

SSS - Renswouw: het is een prachtig affiche. Eentje waar veel publiek op afkwam. Nadat wij eerst dames 3 de overwinning zagen behalen, konden we zelf het veld betreden. Iets later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd. Met aan de ene kant een heel veld vol SSS-ers, aan de andere kant een half veld vol SSS-ers en een tribune voor 90% gevuld met SSS-ers.. voelde dit meer als SSS-SSS in Barneveld.

Rond 21.30 mochten we dan eindelijk van start. Of althans, Renswouw ging van start en wij moesten zelf nog even flink op gang komen. Twee keer knipperen met de ogen en we stonden 2-0 achter in sets. We kwamen erachter dat je niet kan winnen, als je niet binnen de lijnen kan serveren. Na 2,5 set lukte het ons om de foutenlast wat naar beneden te schroeven. En verrek: we hoefden alleen maar binnen de lijnen te serveren en Renswouw kwam er al niet meer uit. Twee ruime setwinsten later stond het 2-2 en kon de wedstrijd (lees: tie-break) beginnen.

Hoewel we (net als Renswouw) de hele wedstrijd al met verbazing keken naar die man op de bok, zijn er in die vijfde set heel wat klompen gebroken aan Barneveldse zijde. Gesteund door de luidruchtige Green Army besloten we er in de vijfde set vol voor te gaan. Helaas besloot de scheidsrechter ons te straffen voor de enthousiaste tribune. Achteraf konden we ons heel wat manieren voorstellen waarop dit aangepakt had kunnen worden, maar een perfect gespeelde set-up af fluiten voor twee keer spelen en ook nog gewoon toegeven dat het door het luidruchtige publiek kwam?

Terwijl Bertus en de kant door het lint ging, het publiek van verbazing achterover viel, Henrieke in het net hing en Cynthia onderaan de bok met open mond naar die rare man stond te kijken.. vierde Renswouw lachend het punt. Helaas bleef de scheidsrechter stoïcijns de twee-keer-gespeelde ballen aan Renswouw-zijde negeren en waren wij overduidelijk van slag. In plaats van met een voorsprong, wisselden we ineens met een achterstand van kant waarna we ook nog eens een serviceserie om onze oren kregen. We kwamen er niet meer uit en Renswouw profiteerde dankbaar. Geheel verdiend pakten zij dan ook de beslissende set.

Nee, we hebben niet verloren door de scheidsrechter. Dat was gewoon onze eigen schuld. We verloren omdat we de bal niet binnen de lijnen konden serveren. Alleen na de wedstrijd horen hoe de scheidsrechter toegeeft dat hij goede ballen af floot om het publiek dwars te zitten? Dat geeft wel een heel zure nasmaak. En je zou je als scheidsrechter dan misschien toch ook eens goed achter je oren moeten krabben.

Om positief te eindigen: er is niets aan de hand. Onze grootste concurrent ging ook onderuit, waardoor er geen schade is geleden. Maar bovenal: publiek bedankt!! Tof om te zien dat er zoveel animo was om ons te komen aanmoedigen.

En speciaal voor The Green Army: keurig gedragen, volgende keer weer? Maar check dan wel even wie ons komt fluiten!

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab (6 t/m 12 jaar)
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)