SSS en coronamaatregelen per 19 mei

Vanaf woensdag 19 mei zijn er weer enkele versoepelingen binnen de coronamaatregelen. Hierdoor is er ook meer mogelijk om te sporten. Lees hier hoe wij als SSS invulling geven aan de versoepelingen.

Coronamaatregelen
Er zijn versoepelingen voor zowel de buitensport als de binnensport. Lees hier het volledige bericht van de Nevobo.

Buitensport

 • Waar eerder volwassenen van 27 jaar en ouder in groepen van maximaal 4 personen mochten trainen, wordt dit verruimd naar 30 personen. Wel blijft de 1,5 meter afstandsregel voor deze groep van kracht.
 • Buitensporten in groepsverband hoeft niet meer verplicht op een sportaccomodatie, maar mag overal.
 • Voor de buitensport wijzigt er voor de jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar niets. Zij mogen in groepsverband blijven trainen, zonder de 1,5 meter afstandsregel.

Binnensport
Algemeen

 • Er geldt een maximum aantal van maximaal 30 personen in een ruimte, inclusief trainers, exclusief personeel van de accommodatie.
 • Kleedkamers, douches en kantines blijven gesloten. Toilet mag wel opengesteld worden.
 • Buiten het sporten om geldt de 1,5 meter afstandsregel voor een ieder ouder dan 18 jaar.
 • Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht.
 • Iedereen van 13 jaar of ouder draagt binnen een mondkapje. Deze mag gedurende het sporten af.

Tot en met 17 jaar

 • Er mag in groepsverband gewoon getraind worden, zonder de 1,5 meter afstandsregel.
 • Er mogen wedstrijden gespeeld worden, maar alleen met teams van de eigen vereniging.
 • Er geldt dispensatie voor jeugdspelers van 18 jaar en ouder als zij in de A-jeugd spelen.*

*Gemeentes kunnen hiervoor afwijkende en strengere richtlijnen hanteren. De richtlijn van de gemeente weegt zwaarder dan de geschreven regels vanuit de Nevobo. 

18 jaar en ouder

 • Er mag gesport worden in groepjes van maximaal 2 personen per veldhelft, exclusief de trainer. Dit houdt in dat er 4 volwassenen (18+ jaar) mogen trainen op een veld. Echter mag er niet gemengd worden en blijven de groepjes van 2 gedurende de training op hun eigen helft. Dit staat niet in het landelijk protocol verantwoord sporten vermeld, maar is tussen de sportbonden en NOC*NSF kortgesloten. 
 • Zij houden continu 1,5 meter afstand tot elkaar, tijdens en buiten het sporten om.

Welke invulling geeft SSS aan de maatregelen?
De versoepelingen maken het mogelijk om - onder voorwaarden - weer binnen te volleyballen. Aangezien het Sportcentrum De Meerwaarde de komende anderhalve week bezet is vanwege examens, zal er tot en met 29 mei ook alleen buiten getraind worden. Vanaf maandag 31 mei zal in eerste instantie alleen de jeugd binnen gaan trainen.

Senioren
De senioren blijven tot nadere bericht alleen buiten trainen. Hiervoor blijft het gras- en beachvolleybalveld bij ODIK beschikbaar. Aangezien de volwassenen van 27 jaar en ouder in grotere groepen mogen trainen (met 1,5 meter afstand) zullen teams minder velden nodig hebben. 

Hierdoor is er op sommige avonden meer ruimte om te volleyballen. Mocht jouw team interesse hebben om (meer) te trainen, zoek dan even contact met Gepko Hahn om dit vast te leggen. Daarnaast is het terrein - in overleg - ook op zaterdag beschikbaar. 

Lees hier hoe het graSSSvolleybal of beachvolleybal bij ODIK geregeld is.

Hoewel er mogelijkheden zijn om binnen te sporten, zijn die voor het zaalvolleybal beperkt. We willen als SSS uitzoeken hoe we hier toch vorm aan kunnen geven.

Jeugd
De jeugd van SSS blijven tot en met 29 mei ook buiten trainen: de ABC-jeugd traint bij ODIK (Sportpark Oosterbos) en de CMV-jeugd traint op vrijdagmiddag op het kunstgrasveld achter De Meerwaarde.

Vanaf maandag 31 mei zullen de jeugdleden voor drie weken binnen gaan trainen in De Meerwaarde. Op 18 juni wil de Jeugd TC het seizoen officieel afsluiten. Over de exacte invulling - qua trainingsrooster - volgt voor zowel ABC-jeugd als CMV-jeugd later info via de mail. 

Lees hier een bericht van het jeugdbestuur over de invulling van de laatste weken en nieuws over de teamindeling.

Inloggen (mobiel)