Laatste nieuws

Start competitie: geen publiek, wel SSS TV en ...
Corona nieuws
De competitie gaat van start voor het seizoen 2020/2021. Hartstikke mooi dat er weer gespeeld kan worden om de overwinning. Iedere vereniging heeft ...
Lees meer
Wijzigingen wedstrijden
Wedstrijdsecretariaat
Wim Wijnveen stopt na meer dan 30 jaar (!) als wedstrijdsecretaris bij SSS. Vanaf het seizoen 2020/2021 wordt Wim opgevolgd door Bert ...
Lees meer
OefenwedSSStrijden: programma & protocol
Corona
De komende weken spelen alle teams van SSS oefenwedstrijden in aanloop naar de start van de competitie. Helaas is een SSStartdag dit seizoen niet ...
Lees meer
Beach clinic groot succes!
Jeugdbestuur
Dinsdag 25 augustus waren de kersverse Nederlands kampioenen Beachvolleybal Jasper Bouter en Ruben Penninga van Beachvolley bij SSS voor een ...
Lees meer
Protocol: CheerSSS (kantine, tribune en ...
Corona protocollen
In onderstaand protocol wordt uitgelegd wat de maatregelen zijn om gebruik te kunnen maken van CheerSSS, wat er van je verwacht wordt met bardiensten ...
Lees meer
Starten met trainen & coronamaatregelen
Corona
We mogen (bijna) weer volleyballen in De Meerwaarde. Wat ontzettend fijn dat we binnenkort weer mogen trainen, wedstrijden spelen en in de kantine ...
Lees meer

Protocollen coronamaatregelen SSS

In dit bericht vindt u een overzicht van alle protocollen van volleybalvereniging SSS met betrekking tot de genomen coronamaatregelen. Deze protocollen zijn opgesteld door het coronateam van SSS (coronateam@sss-barneveld.nl), waarbij de voorschriften van de Rijksoverheid, het RIVM, NOC*NSF en de Nevobo leidend zijn.

Belangrijke voorzorgsmaatregelen
Voor het betreden van De Meerwaarde gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis en laat je testen, als:

 • ...je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • ...iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • ...een familielid in de afgelopen twee weken positief getest is op corona.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Protocollen
Bij deze maatregelen zorgt de leeftijd voor maatwerk. Er zijn drie categorieën: tot en met 12 jaar (alle CMV-leden); 13 tot 18 jaar (jeugdleden); vanaf 18 jaar (senioren). De hygiënemaatregelen gelden voor iedereen; de afstandsregel brengt afwijkingen met zich mee.

Protocol trainingen (zaal, kleedkamers en looproute)
Bij binnenkomst is er een desinfectiepaal en er zijn looproutes met éénrichtingsverkeer zodat volwassenen 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Verder is er voor ieder veld een bakje met schoonmaakmiddelen beschikbaar. Kleedkamers (max. 9 personen), doucheruimtes (max. 4 personen) en toiletten zijn geopend voor alle volleyballers in De Meerwaarde. Het advies is: kom zoveel mogelijk omgekleed naar de hal, kom niet te vroeg en douche thuis. 

- Protocol CheerSSS (kantine, tribune en looproute)
CheerSSS is alleen geopend voor SSS-leden na afloop van hun eigen training of na hun thuiswedstrijd in De Meerwaarde. Thuisteams mogen op wedstrijddagen maximaal 1 uur voor aanvang afspreken in CheerSSS. Tegenstanders van uitspelende teams kunnen een (niet-alcoholische) consumptie afhalen in CheerSSS. Bezoekers houden altijd 1,5 meter afstand uit elkaar (m.u.v. een huishouden en kinderen tot 18 jaar) en leven de hygiënemaatregelen na. Bij binnenkomst in CheerSSS registreert een bezoeker zich en gaat zitten op een vaste zitplaats in CheerSSS of op de tribune.

- Protocol wedstrijden (senioren, jeugd en CMV)
Publiek is niet welkom in De Meerwaarde. Zowel thuis- als uitspelende teams mag geen publiek meenemen. Alleen noodzakelijk begeleiding (bijv. een ouder die moet rijden voor minderjarigen) is toegestaan en kan plaatsnemen in CheerSSS of op de tribune. Uitspelende teams worden door de coronaverantwoordelijke van een team ontvangen bij de ingang van De Meerwaarde. Tijdens de wedstrijd geldt het advies van het Nevoboprotocol, waaronder: vermijd onnodig contact en geschreeuw rondom het vieren van punten.
Tip: check bij uitwedstrijden vooraf het protocol van een vereniging op haar website.

- Protocol wedstrijden (CMV) 
Dit protocol volgt zo snel mogelijk.

- Protocol tegenstanders (senioren en jeugd)
Kom circa tien minuten voor aanvang van de warming up bij de ingang van De Meerwaarde. Dit is ca. 35-40 minuten voor aanvang van de start van de wedstrijd. Iemand van SSS zal de bezoekers ontvangen en naar het juiste veld en/of de beschikbare kleedkamer begeleiden (via de aangegeven looproutes). Neem geen publiek mee naar De Meerwaarde. Kom alleen met spelers en coaches. Noodzakelijke begeleiding (een ouder die moet rijden voor minderjarigen) is wel toegestaan, om plaats te nemen in CheerSSS of op de tribune. Kom zoveel mogelijk omgekleed. Neem je eigen ballen mee.

- Protocol tegenstanders (CMV)
Voor de CMV-competitie in De Meerwaarde geldt ook dat er geen publiek is toegestaan en dat alleen noodzakelijke begeleiding (uit en thuis) welkom is. Een team is maximaal 20 minuten voor aanvang welkom in De Meerwaarde; tegenstanders worden ontvangen bij de ingang. Noodzakelijke begeleiding kan plaatsnemen op de bank langs het veld of in CheerSSS. Volwassenen (vanaf 18 jaar) houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar, maar hoeven geen afstand te houden tot sporters tot en met 12 jaar. Bij wedstrijden worden de ballen van SSS gebruikt.
In tegenstelling tot senioren en jeugd is bij CMV de kantine CheerSSS geopend voor alle CMV'ers (SSS en niet-SSS) om na afloop van hun laatste wedstrijd ranja te drinken. Begeleiding kan een kop koffie drinken.

Nevobo-protocollen
- Arbitrageprotocol
- Protocol indoor volleybal

Voor vragen of opmerkingen, stuur een mail naar coronateam@sss-barneveld.nl.

 

0
0
0
s2smodern

Protocol voor tegenstanders in De Meerwaarde

Het is mooi dat wedstrijden gespeeld kunnen worden in De Meerwaarde. Voor iedereen gelden de basisregels vanuit de RIVM, maar SSS heeft ook eigen protocollen opgesteld voor bezoekers. Voor tegenstanders gelden enkele andere regels dan voor SSS-leden. Lees hier wat het protocol betekent voor uitteams die op bezoek komen in De Meerwaarde. Een gezond verstand vormt de basis van een gezonde omgeving bij SSS.

Belangrijke voorzorgsmaatregelen
Voor het betreden van De Meerwaarde (en CheerSSS) gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis en laat je testen, als:

 • ...je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • ...iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • ...een familielid in de afgelopen twee weken positief getest is op corona.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Aankomst

 • Wij verwachten jullie tien minuten voor aanvang van de warming up bij de ingang van De Meerwaarde. Dit is ca. 35-40 minuten voor aanvang van de start van de wedstrijd. Bij de ingang zal iemand van de thuisspelende ploeg jullie ontvangen en naar het juiste veld en/of de beschikbare kleedkamer begeleiden (via de aangegeven looproutes).
 • Bij binnenkomst vragen wij jullie je handen te desinfecteren bij de daarvoor bestemde desinfectiepaal.
 • Als jullie moeten wachten tot het veld beschikbaar is, kan dat in de kleedkamer of in de gang. Houd hierbij - als jullie 18 jaar of ouder zijn - altijd 1,5 meter afstand tot elkaar. Let ook op de looproutes.

Voor- en na de wedstrijd

 • Kom op het aangegeven tijdstip en verlaat na afloop zo snel mogelijk het SSSportcentrum.
 • Neem geen publiek mee. Kom alleen met spelers en coaches. Noodzakelijke begeleiding (een ouder die moet rijden voor minderjarigen) is wel toegestaan en kan plaatsnemen op de tribune.
 • Kom zoveel mogelijk in je sportkleding naar de sporthal. De kleedkamers zijn beperkt open (max. 9 personen tegelijk in de kleedkamer).
 • Na afloop kan er gedoucht worden (max. 4 personen tegelijk); toiletten zijn beschikbaar.
 • De kantine is qua zitplaatsen alleen geopend voor SSS-leden. Bezoekende teams kunnen in de kantine wel een (non-alcoholische) consumptie afhalen (bijv. een AA voor of na de wedstrijd); neem dus vooral je eigen eten en drinken mee (geen glas).
  Lees hier het protocol voor CheerSSS.
 • Volg de aanwijzingen van SSS-toezichthouders ten alle tijden op.

Maatregelen rondom de wedstrijd

 • Beide teams vullen voor aanvang van de wedstrijd het DWF (bij oefenwedstrijden een registratieformulier) in. Vul het DWF bij voorkeur al thuis in.
  Deze contactgegevens worden uitsluitend gedeeld met de GGD op hun verzoek voor bron- en contactonderzoek. SSS vernietigt de papieren gegevens bij oefenwedstrijden na twee weken.
 • Gebruik ballen uit de ballentas van je eigen team. Van tegenstanders wordt verwacht zelf ballen mee te nemen.
 • Schud geen handen, maar begroet collega’s en teams wel. Voorbeelden:
  o Line-up aan het begin van de wedstrijd op eigen achterlijn. Op fluitsignaal tegenstander en arbitrage groeten met geklap en veld inlopen.
  o Line-up aan het eind van de wedstrijd op de 3-meter lijn elkaar groeten/bedanken met geklap.
 • Houd buiten het veld 1,5 meter afstand van elkaar. Dit geldt ook voor teamgenoten onderling.
  Wisselspelers, coach en scheidsrechters moeten dus ook 1,5 meter afstand houden van elkaar; verspreid je zowel aan de zijkant(en) als achter het veld. Binnen het veld tijdens wedstrijden en inspelen geldt deze regel niet.
 • Vermijd onnodig contact en geschreeuw rondom het vieren van punten. 
  De Nevobo laat weten dat het niet toegestaan is om te schreeuwen, yells te doen of door het net naar de tegenstander te schreeuwen, dit valt onder onbehoorlijk gedrag. Het bescheiden vieren van een punt is wel toegestaan.
 • Tussen de sets door - voor de wisseling van speelhelft - maken teams de spelersbanken en stoelen schoon.
 • Drink alleen uit je eigen fles (TIP: schrijf je naam op de fles/bidon).
Protocol voor CMV (SSS en tegenstanders)
Voor CMV-wedstrijden gelden enkele uitzonderingen op bovenstaand protocol, omdat de CMV-competitie een ander format kent. Alle teams komen op een zaterdag naar één sporthal. Voor de CMV-competitie in De Meerwaarde gelden de volgende maatregelen.
 • Er is geen publiek toegestaan (niet van SSS en niet van uitspelende teams).
 • Kom alleen met spelers en de coach. Noodzakelijke begeleiding (een ouder die moet rijden voor minderjarigen) is wel toegestaan.
 • Kom maximaal 20 minuten voor aanvang van je eerste wedstrijd naar De Meerwaarde. Bij de ingang zal iemand van SSS jullie ontvangen en naar het juiste veld en/of de beschikbare kleedkamer begeleiden (via de aangegeven looproutes).
 • Kom zoveel mogelijk in je sportkleding naar de sporthal. De kleedkamers zijn beperkt open (max. 9 personen tegelijk in de kleedkamer).
 • Ouders die als begeleiding (bijv. chauffeur) mee zijn, kunnen plaatsnemen in CheerSSS of op de tribune; op de vaste zitplaatsen. Hierbij geldt een registratieplicht.
 • De kantine CheerSSS is normaal gesproken alleen geopend voor SSS-leden, maar bij CMV is deze geopend voor alle CMV'ers om na afloop van hun laatste wedstrijd ranja te drinken. Begeleiding kan een kop koffie drinken.
  Verlaat na afloop vervolgens zo snel mogelijk De Meerwaarde volgens de aangegeven looproutes.
 • Bij wedstrijden worden de ballen van SSS gebruikt.
 • Leden tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, zowel binnen als buiten het veld niet.
  Iedereen van 18 jaar en ouder houden onderling altijd minimaal 1,5 meter afstand. Zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot sporters tot en met 12 jaar.

Lees op de website (www.sss-barneveld.nl) de laatste informatie en de protocollen. Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij coronateam@sss-barneveld.nl.

Met SSSportieve groet,

SSS Barneveld

0
0
0
s2smodern

Protocol: (oefen)wedstrijden

In onderstaand protocol wordt uitgelegd wat de maatregelen zijn bij (oefen)wedstrijden in De Meerwaarde, wat er van je verwacht wordt als coronaverantwoordelijke en wat de Nevobo gecommuniceerd heeft over wedstrijden. Wil je meer lezen over hoe we als SSS ervoor zorgen elkaar te kunnen ontmoeten in De Meerwaarde, klik hier.

Klik hier voor andere protocollen:
Protocol trainingen (zaal, kleedkamers en looproute)
- Protocol CheerSSS (kantine, tribune en looproute)

Belangrijke voorzorgsmaatregelen
Voor het betreden van De Meerwaarde (en CheerSSS) gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis en laat je testen, als:

 • ...je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • ...iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • ...een familielid in de afgelopen twee weken positief getest is op corona.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Gebruik kantine en geen publiek

 • Een gezond verstand vormt de basis van een gezonde omgeving in CheerSSS.
 • Publiek is niet welkom in De Meerwaarde. Zowel thuis- als uitspelende teams mag geen publiek meenemen.
  Alleen noodzakelijk begeleiding (bijv. een ouder die moet rijden voor minderjarigen) is toegestaan en kan plaatsnemen in CheerSSS of op de tribune.
 • Thuisspelende teams mogen maximaal één uur voor aanvang van de starttijd komen en kunnen plaatsnemen in CheerSSS of op de tribune (om af te wachten wanneer het speelveld vrij is).
  Uitspelende teams worden maximaal 40 minuten voor aanvang verwacht, worden opgevangen door een lid uit het thuisspelend team en worden direct naar de kleedkamer en/of het veld geleid.
 • De kantine is qua zitplaatsen alleen geopend voor SSS-leden. Bezoekende teams kunnen in de kantine wel een (non-alcoholische) consumptie afhalen (bijv. een AA voor of na de wedstrijd); neem dus vooral je eigen eten en drinken mee (geen glas).
  Lees hier het protocol voor CheerSSS.
 • Volg de aanwijzingen van onze toezichthouders - waaronder de zaalleiding - ten alle tijden op.

Maatregelen rondom de wedstrijd

 • Beide teams vullen voor aanvang van de wedstrijd het DWF (bij oefenwedstrijden een registratieformulier) in. Vul het DWF bij voorkeur al thuis in.
  Deze contactgegevens worden uitsluitend gedeeld met de GGD op hun verzoek voor bron- en contactonderzoek. SSS vernietigt de papieren gegevens bij oefenwedstrijden na twee weken.
 • Update (9 september): Gebruik ballen uit de ballentas van je eigen team. Van tegenstanders wordt verwacht zelf ballen mee te nemen.
  De ballenkarren uit de berging worden niet gebruikt; ook niet voor tegenstanders.
 • Schud geen handen, maar begroet collega’s en teams wel. Voorbeelden:
  o Line-up aan het begin van de wedstrijd op eigen achterlijn. Op fluitsignaal tegenstander en arbitrage groeten met geklap en veld inlopen.
  o Line-up aan het eind van de wedstrijd op de 3-meter lijn elkaar groeten/bedanken met geklap.
 • Houd buiten het veld 1,5 meter afstand van elkaar. Dit geldt ook voor teamgenoten onderling.
  Wisselspelers, coach en scheidsrechters moeten dus ook 1,5 meter afstand houden van elkaar; verspreid je zowel aan de zijkant(en) als achter het veld. Binnen het veld tijdens wedstrijden en inspelen geldt deze regel niet.
 • Vermijd onnodig contact en geschreeuw rondom het vieren van punten. 
  De Nevobo laat weten dat het niet toegestaan is om te schreeuwen, yells te doen of door het net naar de tegenstander te schreeuwen, dit valt onder onbehoorlijk gedrag. Het bescheiden vieren van een punt is wel toegestaan.
 • Tussen de sets door - voor de wisseling van speelhelft - maken teams de spelersbanken en stoelen schoon.
 • Drink alleen uit je eigen fles (TIP: schrijf je naam op de fles/bidon).
 • Elke speler wast zijn/haar eigen sportkleding, teamtassen worden niet gebruikt.

Maatregelen voor tegenstanders
Tegenstanders dienen zich te allen tijde te houden aan de protocollen van SSS. Deze zijn te vinden op de website van SSS. Lees hier het protocol voor bezoekende teams. De belangrijkste punten zijn:

 • Neem geen publiek mee naar De Meerwaarde.
 • Kom alleen met spelers en coaches. Noodzakelijke begeleiding (een ouder die moet rijden voor minderjarigen) is wel toegestaan.
 • Kom zoveel mogelijk omgekleed

Lees hier de brief die bezoekende teams ontvangen.

Coronaverantwoordelijke
De coronaverantwoordelijke van ieder team - of anders wijst hij/zij iemand anders aan - zorgt ervoor dat:

 • ...het bezoekende team tien minuten voor aanvang van de warming up (ca. 35-40 minuten voor aanvang van start wedstrijd) wordt ontvangen bij de ingang van De Meerwaarde.
 • ...het bezoekende team naar het juiste veld en/of een beschikbare kleedkamer wordt begeleid.

Regels voor uitwedstrijden

 • Volgens de richtlijnen mag je in de auto zitten met mensen uit een ander huishouden.
 • Vanuit SSS komt het dringende advies aan alle SSS’ers boven de 12 jaar om een niet-medisch mondkapje te dragen tijdens de autorit. Stem dit binnen het team goed af; dan komt niemand voor verrassingen te staan.
 • Iedereen dient zelf voor een mondkapje te zorgen.
 • Zowel de spelers als begeleiding volgende reglementen bij een gastvereniging strikt op. Looproutes, inschrijvingen en aanwijzingen dienen opgevolgd te worden.
Protocol voor CMV (SSS en tegenstanders)
Voor CMV-wedstrijden gelden enkele uitzonderingen op bovenstaand protocol, omdat de CMV-competitie een ander format kent. Alle teams komen op een zaterdag naar één sporthal. Voor de CMV-competitie in De Meerwaarde gelden de volgende maatregelen.
 • Er is geen publiek toegestaan (niet van SSS en niet van uitspelende teams).
 • Kom alleen met spelers en de coach. Noodzakelijke begeleiding (een ouder die moet rijden voor minderjarigen) is toegestaan.
 • Kom maximaal 20 minuten voor aanvang van je eerste wedstrijd naar De Meerwaarde. Bij de ingang zal iemand van SSS jullie ontvangen en naar het juiste veld en/of de beschikbare kleedkamer begeleiden (via de aangegeven looproutes).
 • Wedstrijden worden gespeeld in de B-hal; daar zit de wedstrijdleiding.
 • Kom zoveel mogelijk in je sportkleding naar de sporthal. De kleedkamers zijn beperkt open.
 • Ouders die als begeleiding (bijv. chauffeur) mee zijn, kunnen plaatsnemen in CheerSSS of op de bank naast het veld. Zitten is verplicht. In CheerSSS geldt een registratieplicht.
 • De kantine CheerSSS is normaal gesproken alleen geopend voor SSS-leden, maar bij CMV is deze geopend voor alle CMV'ers om na afloop van hun laatste wedstrijd ranja te drinken. Begeleiding kan een kop koffie drinken.
  Verlaat na afloop vervolgens zo snel mogelijk De Meerwaarde volgens de aangegeven looproutes.
 • Bij wedstrijden worden de ballen van SSS gebruikt.
 • Leden tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, zowel binnen als buiten het veld niet.
  Iedereen van 18 jaar en ouder houden onderling altijd minimaal 1,5 meter afstand. Zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot sporters tot en met 12 jaar.

Protocollen vanuit de Nevobo
De Nevobo heeft twee protocollen gepubliceerd met betrekking tot wedstrijden. Hierin gaat het onder andere om het afzeggen van 

 • Arbitrageprotocol: klik hier.
  De scheidsrechter is niet verantwoordelijk voor het handhaven van de 1,5 meter tussen alle betrokkenen.
 • Protocol indoor volleybal: klik hier.

Uitzonderingen op de spelregels
Indien het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden binnen de geldende Nevobo-spelregels, worden uitzonderingen toegestaan m.b.t.:

 • Time-out (deels) op het speelveld
 • Teamofficials en wisselspelers mogen plaatsnemen op stoelen (of op een extra wisselbank) welke doorlopen naar de wisselzone in de richting van de hoek van het speelveld.
0
0
0
s2smodern

Protocol: CheerSSS (kantine, tribune en looproutes)

In onderstaand protocol wordt uitgelegd wat de maatregelen zijn om gebruik te kunnen maken van CheerSSS, wat er van je verwacht wordt met bardiensten en om door middel van looproutes voldoende afstand te kunnen houden tot elkaar. Wil je meer lezen over hoe we als SSS ervoor zorgen elkaar te kunnen ontmoeten in De Meerwaarde, klik hier.

Klik hier voor het protocol rondom trainingen (gebruik zaal, gebruik kleedkamers en looproutes).

Belangrijke voorzorgsmaatregelen
Voor het betreden van De Meerwaarde (en CheerSSS) gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis en laat je testen, als:

 • ...je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • ...iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • ...een familielid in de afgelopen twee weken positief getest is op corona.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Basisregels in het kort
Een gezond verstand vormt de basis van een gezonde omgeving in CheerSSS.

 • CheerSSS is alleen geopend voor SSS-leden na afloop van hun training of rondom een oefenwedstrijd.
 • Tegenstanders van uitspelende teams kunnen een (niet-alcoholische) consumptie afhalen in CheerSSS.
 • Bezoekers houden altijd 1,5 meter afstand uit elkaar (m.u.v. een huishouden en kinderen tot 18 jaar) en leven de hygiënemaatregelen na.
 • Bij binnenkomst in CheerSSS registreert een bezoeker zich en gaat zitten op een vaste zitplaats.
 • Houd je aan de looproutes in het trappenhuis, in CheerSSS en op de tribune.
 • Volg altijd aanwijzingen van het barpersoneel en wedstrijdleiding op. Voor leden die bardiensten draaien, lees goed welke (extra) taken er van je verwacht worden.

Registreren en vaste zitplaatsen

 • Bij binnenkomst in CheerSSS registreert een bezoeker zich - op vrijwillige basis - ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Hiervoor ligt een lijst (inclusief gezondheidschecklist) direct bij de ingang van CheerSSS.
  Deze contactgegevens worden uitsluitend gedeeld met de GGD op hun verzoek voor bron- en contactonderzoek. SSS vernietigt deze gegevens na twee weken.
 • Je kiest vervolgens een vaste zitplaats in CheerSSS of op de tribune. In CheerSSS zijn 30 zitplaatsen en op de tribune zijn 36 zitplaatsen.
  Tot nader bericht is publiek niet toegestaan in De Meerwaarde, waardoor de tribune ook als zitplaatsen voor CheerSSS worden gebruikt.
 • In CheerSSS staan tafels voor vier personen, waar je twee-aan-twee kan zitten als ook met anderhalve meter afstand tot de andere tafelgenoten. 
  Het is niet toegestaan stoelen of barkrukken te verplaatsen.
 • Op de tribune zijn duo-zitplaatsen met 1,5 meter afstand tot andere duo-zitplaatsen gemaakt. Hierdoor is de mogelijkheid om zowel alleen als in tweetallen plaats te nemen op de tribune. Respecteer ieders beslissing.

Bestellen, schoonmaken en naar huis

 • Bestellen gebeurt aan de linkerzijde van de bar, waar ook het betaalpunt is. Betaal zoveel mogelijk met pin.
 • Houd 1,5 meter afstand tot je voorganger als je wacht.
 • Als het vol raakt in de kantine, maak dan plaats voor nieuwe leden. Bijvoorbeeld door op tribune plaats te nemen of door naar huis te gaan. Houd hier vooral rekening mee als er een trainingsblok of een wedstrijd afgelopen is.
 • Als je naar huis gaat, lever je - aan de rechterzijde van de bar - bij het inleverpunt gebruikt glas en servies in.
 • Je pakt vervolgens het bakje met schoonmaakmiddelen om je zitplaats en de tafel te desinfecteren. Daarna zet je het bakje weer terug bij het inleverpunt.

Looproute
Het coronateam heeft looproutes met éénrichtingsverkeer aangebracht in het trappenhuis, in CheerSSS en op de tribune, zodat iedereen zoveel mogelijk zich kan houden aan de 1,5 meter afstand. Volg hiervoor de groene pijlen op de vloer.
Update (9 september)deze looproute geldt voor wedstrijddagen (donderdagavond en zaterdag); op de trainingsavond is er in het trappenhuis tweerichtingsverkeer. Houd rekening met elkaar.  

 • Bij de ingang van De Meerwaarde staat een desinfectiepaal (met voetbediening).
 • Het trappenhuis is éénrichtingsverkeer richting de kantine; dus naar boven toe.
 • In CheerSSS zijn geen groene pijlen op de vloer geplakt; hier is alle ruimte om 1,5 meter afstand te houden.
 • Voor toiletbezoek, bestellen en inleveren geldt een uitzondering op de looproutes. Geef mensen die zich aan de looproute houden voorrang.
 • Het verlaten van CheerSSS of de tribune gebeurt aan achterzijde van de sporthal. Loop over de tribune naar de vergaderruimte naar de grote buitentrap.
 • Je kan beneden de sporthal weer betreden aan de achterzijde bij de gang van de A-hal.

Bardienst

 • Ieder team is in het rooster een aantal keer ingedeeld om een bardienst te verzorgen op een trainingsavond of na een thuiswedstrijd op de donderdagavond.
  Met de huidige coronamaatregelen zijn er een paar extra taken bijgekomen voor de leden die een bardienst draaien. Lees hier wat de bardienst inhoudt.
 • Het nieuwe barrooster staat online. Het rooster voor de donderdagavond - zodra de competitie start - volgt zo snel mogelijk. 

Jeugd
Kinderen tot 18 jaar kunnen met meerdere personen aan een tafel plaatsnemen of op de tribune zitten. Zij hoeven onderling geen afstand te houden, maar wel anderhalve meter afstand tot volwassenen.
Kinderen tot 12 jaar hoeven tot niemand anderhalve meter afstand te houden.
CheerSSS is alleen toegankelijk voor SSS-leden; met uitzondering van noodzakelijke begeleiding (van jeugdteams). Bijvoorbeeld ouders die rijden voor minderjarige spelers.

IMG 20200825 193306 1 IMG 20200825 195203 1 IMG 20200825 195803 1  
IMG 20200825 195142 1 IMG 20200825 195346 1 IMG 20200825 200150 1  

 

0
0
0
s2smodern

Protocol: trainingen (zaal, kleedkamers en looproute)

In onderstaand protocol wordt uitgelegd wat de maatregelen zijn om te kunnen trainen, gebruik te maken van de douche- en toiletvoorzieningen en om door middel van looproutes voldoende afstand te kunnen houden tot elkaar buiten het veld. Wil je meer lezen over hoe we als SSS ervoor zorgen elkaar te kunnen ontmoeten in De Meerwaarde, klik hier.

Belangrijke voorzorgsmaatregelen
Voor het betreden van De Meerwaarde gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis en laat je testen, als:

 • ...je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • ...iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • ...een familielid in de afgelopen twee weken positief getest is op corona.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Basisregels in het kort
Bij deze maatregelen zorgt de leeftijd voor maatwerk. Er zijn drie categorieën: tot en met 12 jaar (alle CMV-leden); 13 tot 18 jaar (jeugdleden); vanaf 18 jaar (senioren).

 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit geldt ook voor alle activiteiten buiten het normale spelcontact om, zoals de warming-up of de teambespreking.
 • Leden tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, zowel binnen als buiten het veld niet.
  Voor trainers geldt: houd 1,5 meter afstand met sporters van 13 jaar en ouder tenzij noodzakelijk voor (veilige) beoefening/begeleiding van de sport.
  Trainers hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot sporters tot en met 12 jaar.
 • Vermijd bij het sporten fysiek contact dat niet noodzakelijk is, zoals het vieren van een punt of bij een wissel.
 • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen, is niet toegestaan.

Hygiënemaatregelen
Deze hygiënemaatregelen gelden voor alle leeftijden. 

 • Was voor en na afloop je handen en onderarmen met water en zeep.
 • Per veld is er een bakje beschikbaar met: desinfectiemiddel, papieren doekjes en een wigje voor de deur naar de gang.
  Het eerste team dat traint, pakt de bak (met juiste veldnummer) onder de trap naar de kantine. Het laatste team dat traint, levert de bak compleet weer in onder de trap.
 • Zet de deur naar de gang open (met de wig) en de nooduitgang, voor extra ventilatie.
  Update 9 september: als het te koud wordt, zet de nooduitgangdeur naar buiten toe op een kier of sluit deze. Laat de deur naar de gang open.  
 • Reinig de ballen en de ballenkar voor aanvang van je training; in elke ballenkar bevindt zich een spuitbus met schoonmaakmiddel.
 • Een minimum aantal mensen is verantwoordelijk voor het opbouwen en afbreken van het veld (en ontsmet vooraf nogmaals zijn/haar handen).
 • Raak het net en de palen verder niet aan.
 • Gebruik je eigen materialen (zoals bidon en handdoek) tijdens de training.

Kleedruimtes, toilet- en douchevoorzieningen

 • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen zijn weer open.
 • Beperk het toiletbezoek en kom zoveel mogelijk al omgekleed naar de sporthal.
 • Maximaal negen personen in de kleedkamer en maximaal vier personen in de doucheruimte.
  Deze maatregel geldt alleen voor leden van 18 jaar en ouder. 

Looproutes
Het coronateam heeft looproutes met éénrichtingsverkeer aangebracht in De Meerwaarde, zodat iedereen zoveel mogelijk zich kan houden aan de 1,5 meter afstand. Volg hiervoor de groene pijlen op de vloer.

 • Bij binnenkomst staat een desinfectiepaal (met voetbediening). Houd rechts aan om naar de kleedkamers te lopen.
  Kom je als eerste in de sporthal, plaats dan de desinfectiepaal bij de ingang. 
 • Kleedkamers zijn alleen via de rechterzijde te betreden en worden via de linkerkant verlaten.
 • Aan het einde van de gang bij de B-hal kan je de sporthal eveneens verlaten. De sporthal kan (vervolgens) aan de achterzijde bij de gang van de A-hal van buitenaf betreden worden.
  Stel je traint op veld A3 en je komt aangekleed aan; dan kan je aan de achterzijde van de sporthal naar binnenkomen.
  Stel je traint op veld B4 en je kleed je eerst nog om in de kleedkamer, dan moet je via de gang bij de A-hal eerst richting de hoofdentree lopen. Vervolgens kan je naar veld B4.
WhatsApp Image 2020 08 06 at 19.50.43 WhatsApp Image 2020 08 06 at 19.50.39 WhatsApp Image 2020 08 06 at 19.50.43 1
WhatsApp Image 2020 08 06 at 19.50.41 WhatsApp Image 2020 08 06 at 19.50.42 WhatsApp Image 2020 08 09 at 20.54.10

 

(datum gepubliceerd: 10 augustus 2020)

 

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bert Glismeijer
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Henk-Jan Ebbers
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl
T
elefoon: 06-12079483

Heren TC:
Gepko Hahn
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)