Laatste nieuws

Kom naar de Volleybalbus in Voorthuizen (di. 9 ...
Hoofdcategorie
Wil jij ook meten hoe hard je kan smashen? Of tickets winnen voor het WK Volleybal? Kom dan langs bij de Volleybalbus tijdens de kleedjesmarkt ...
Lees meer
Trainingsrooster 2022 / 2023
Zaalplanning
In nauw overleg met de TC's is er weer een nieuw trainingschema voor het seizoen 2022/2023 samengesteld.Dit is te vinden onder tab TEAMS ...
Lees meer
Maandag 22 augustus start seizoen 2022/2023
Hoofdcategorie
De schoolvakantie begint vandaag officieel en daarmee komt er ook echt een einde aan het seizoen 2021/2022. De komende zes weken zal er volop ...
Lees meer
Voorlopige teamindeling Jeugd + CMV 2022-2023
Jeugdbestuur
De afgelopen tijd is de Jeugd TC bezig geweest om de teams voor het nieuwe seizoen samen te stellen. Dat is geen eenvoudige opgave in deze periode. ...
Lees meer
Voorlopige teamindeling dames 2022/2023
Dames TC
Beste Dames van SSS, Na weer een gek seizoen, kijken we nu weer uit naar het volgende. Hopelijk wordt het een seizoen waarin weer om de knikkers ...
Lees meer
Emiel Sennema scheidsrechter van het seizoen!
Scheidsrechters coördinator
De Nevobo heeft Emiel Sennema uitgeroepen tot scheidsrechter van het seizoen 2021/2022 van de Regio Oost. Emiel werd zaterdag 14 mei verrast en in ...
Lees meer

Competitie wordt hervat; versoepelingen kantine en publiek

Vanaf woensdag 26 januari mogen er weer wedstrijden gespeeld worden! Onder voorwaarden zijn ook toeschouwers welkom en is de kantine geopend. Lees hieronder hoe we bij SSS met de maatregelen (en versoepelingen) omgaan.

Op de persconferentie is bekend gemaakt dat iedereen vanaf 26 januari (5.00 uur) binnen en buiten mag sporten. Dat betekent trainen en wedstrijden spelen, ook na 22.00 uur. De maatregelen gelden in ieder geval tot 8 maart. Over drie weken is er een ‘weegmoment’.

Om wedstrijden te spelen, om te genieten in de kantine en om als toeschouwer op de tribune te zitten, zijn er nog steeds maatregelen. Onderaan staat de uitgebreide versie. De korte versie is:

 • Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht (tenzij je zit of sport)
 • Vanaf 18 jaar heb je een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs nodig (enkele uitzonderingen daargelaten)
 • Vanaf 18 jaar is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden (tenzij je sport)

Trainingen en wedstrijden
Zowel trainingen als competitiewedstrijden mogen ná 22.00 uur plaatsvinden. Sinds vorige week zijn de teams van SSS weer in training volgens het trainingsschema. Dat schema blijft leidend.

De Nevobo hervat de competitie direct, zodat er nog zoveel mogelijk wedstrijden gespeeld kunnen worden. Let op: de bond heeft veel wedstrijden opnieuw ingepland tijdens deze tweede competitiehelft. 

Ondanks de versoepeling van de quarantaineregels en invalbepalingen zal het nog steeds niet altijd lukken om voldoende spelers/speelsters op de been te krijgen. In die gevallen zal de Nevobo daar uiteraard soepel mee omgaan. Meer informatie volgt later

Kantine CheerSSS
De kantine mag tot 22.00 uur open zijn. SSS kiest er voorlopig voor om de kantine alleen op donderdagavond en zaterdag te openen. 

In de kantine is een vaste zitplaats verplicht en moet er 1,5 meter afstand gehouden worden tot elkaar. Bij verplaatsing is een mondkapje verplicht; eenmaal plaatsgenomen, mag het mondkapje af. Een CTB is verplicht; deze moet bij de ingang van De Meerwaarde getoond worden.

Publiek
Toeschouwers zijn ook weer welkom op de tribunes, tot 22.00 uur. Het is verplicht om te zitten op de tribune en 1,5 meter afstand te houden. Bij verplaatsing is een mondkapje verplicht. Een CTB is verplicht; deze moet bij de ingang van De Meerwaarde getoond worden.

Over toeschouwers bij wedstrijden van Heren 1 zal later gecommuniceerd worden.

We zijn een volleybalvereniging, waarbij het belangrijk is dat we elkaar de ruimte geven op de tribune, in de kantine en in de zaal. Volg aanwijzingen van vrijwilligers (zoals zaalleiding, coronateam en barpersoneel) op en help elkaar 

=========================

Coronamaatregelen

CoronaToegangsBewijs

 • Vanaf 18 jaar moet iedereen een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs (en ID-bewijs) laten zien bij de ingang van De Meerwaarde voor de volgende activiteiten:
  • sportbeoefening (training en wedstrijd);
  • toeschouwer;
  • andere bezoekers die gebruik willen maken van de sporthal, tribune en/of kantine CheerSSS.
 • Uitzondering 1) Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen CTB hoeven te tonen als zij in hun rol actief zijn.
  Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. 
 • Uitzondering 2) Voor professionele sporters - Heren 1 (incl. staf) - is alleen een uitzondering met betrekking tot de sportbeoefening (eigen trainingen en wedstrijd).

Mondkapjes

 • In ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht (behalve tijdens het sporten);

Afstand houden

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar:
  • iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  • kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  • jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
 • De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening.

 

=========================

Controle CoronaToegangsBewijs bij de ingang
Bij de ingang van De Meerwaarde zullen bezoekers volgens bovenstaande richtlijnen gecontroleerd worden op een CoronaToegangsBewijs (inclusief ID-bewijs).

 • De vereniging heeft hulp nodig om deze controle te bemensen. Hiervoor willen we bij voorkeur twee controleurs tegelijkertijd aanwezig hebben:
  • Meld je aan bij het coronateam (via coronateam@sss-barneveld.nl of persoonlijk bij Gepko, Yvonne, Mirella of Paul) of geef je op via dit formulier.
   In dit schema kan je zien waar al vrijwilligers ingepland zijn en waar we nog mensen nodig hebben.
   Het blok tussen de rode lijnen is het blok dat seniorenteams trainen en we in ieder geval moeten controleren (zie ook de tijden hieronder).
  • Indien gewenst, staat er een vergoeding tegenover deze taak: dat zijn vrijwilligerspunten of een (klein) geldbedrag.
 • Lees hier meer informatie over hoe de controle in zijn werk gaat.

Rooster

We mogen weer! Trainingen hervat per 17 januari

Vanaf maandag 17 januari zal bij SSS weer getraind worden volgens het trainingsrooster. De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat er weer gesport mag worden. Let op: vanaf 18 jaar is een goedgekeurde QR-code nodig en vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht. 

Bij de persconferentie heeft het kabinet bekend gemaakt dat er vanaf zaterdag 15 januari weer gesport mag worden. Voor alle leeftijden, binnen en buiten. Tijdens het sporten hoeft geen afstand gehouden te worden en hoeft geen mondkapje gedragen te worden. 

Helaas zal de competitie nog niet hervat worden; dat is voorlopig nog niet toegestaan. Daarnaast zal ook de kantine CheerSSS gesloten blijven.  

SSS per zaterdag 15 januari
Trainingen en clubwedstrijden
Het trainingsrooster - zoals aan het begin van het seizoen opgesteld - treedt weer in werking. Klik hier voor het trainingsrooster. Er mogen interne clubwedstrijden gespeeld worden.
Voor het openen en sluiten van de sporthal wordt gebruik gemaakt van het barrooster. Het team dat normaal gesproken als bardienst moest sluiten, is verantwoordelijk voor het sluiten van de hal (klik hier). Als je team niet traint, geef het door bij de TC.

Als je team gebruik wil maken van een veld op de zaterdag; neem dan contact op met de TC of het coronateam. Dan zullen zij overleggen met de zaalplanner (René van der Linden) wat er mogelijk is.

Maatregelen
Gezondheidsmaatregelen

 • Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • Schud geen handen;
 • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

Algemene maatregelen

 • In ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht (behalve tijdens het sporten);
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar:
  • iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  • kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  • jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
 • De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening.
 • Vanaf 18 jaar moet iedereen een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs (en ID-bewijs) laten zien bij de ingang van De Meerwaarde voor de volgende activiteiten:
  • sporten (trainingen en wedstrijden)
  • gebruik maken van faciliteiten, zoals kleedkamers en de kantine.
 • Uitzonderingen op deze maatregelen:
  Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen CTB hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, etc.
  Dit geldt alleen als zij in die rol actief zijn, zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

Controle CoronaToegangsBewijs bij de ingang
Bij de ingang van De Meerwaarde zullen bezoekers volgens bovenstaande richtlijnen gecontroleerd worden op een CoronaToegangsBewijs (inclusief ID-bewijs).

 • De vereniging heeft hulp nodig om deze controle te bemensen. Hiervoor willen we bij voorkeur twee controleurs tegelijkertijd aanwezig hebben:
  • Meld je aan bij het coronateam (via coronateam@sss-barneveld.nl of persoonlijk bij Gepko, Yvonne, Mirella of Paul) of geef je op via dit formulier.
   In dit schema kan je zien waar al vrijwilligers ingepland zijn en waar we nog mensen nodig hebben.
   Het blok tussen de rode lijnen is het blok dat seniorenteams trainen en we in ieder geval moeten controleren (zie ook de tijden hieronder).
  • Indien gewenst, staat er een vergoeding tegenover deze taak: dat zijn vrijwilligerspunten of een (klein) geldbedrag.
 • Lees hier meer informatie over hoe de controle in zijn werk gaat.

Rooster

Nevobo: gevolgen lockdown voor competities

Alle binnensportlockdowns zijn tot en met vrijdag 14 januari gesloten (met een uitzondering voor topsport). Deze lockdown zorgt ervoor dat er geen trainingen en wedstrijden kunnen plaatsvinden. Lees hieronder hoe de Nevobo het vervolg van het seizoen 2021/2022 ziet.

Volleybaldirect Open (NOJK)
De voorronde van de Volleybaldirect Open stond gepland op 8 januari en wordt veprlaatst naar 26 februari 2022, de datum waarop oorspronkelijk de halve finale gepland stond. De halve finale wordt naar zaterdag 16 april verplaatst en de finale zal nu op 21 mei plaatsvinden.
Het Nationaal Gesloten Jeugd Kampioenschap (NGJK) wordt om die reden verschoven naar 4 juni. Dit alles onder voorbehoud dat accommodaties en vrijwilligers beschikbaar zijn. Hierover wordt nog contact gezocht met de organiserende verenigingen.

NK Beach Indoor
Ook het NK Beach Indoor in Aalsmeer - gepland op 7 en 8 januari - wordt verplaatst. Dit toernooi wordt nu op zaterdag 23 april en zondag 24 april gespeeld.

Herstart competitie vanaf 17 januari 2022
De Nevobo bereidt zich voor op een herstart van de competitie in de week van 17 t/m 23 januari. De volleybalbond beseft dat meerdere teams niet of slechts beperkt in de gelegenheid zijn geweest om in de tussentijd te trainen. Er zal daarom coulant worden omgegaan met het afmelden en verplaatsen van wedstrijden die in deze speelweek van 17 t/m 23 januari ingepland staan. Daar staat tegenover dat er ook teams zijn die in deze periode wel door hebben kunnen trainen en graag weer met de competitie van start gaan. Die ruimte wil de Nevobo dan ook bieden.

Alle wedstrijden in de Topdivisie en lager t/m zondag 16 januari zijn uit het programma gehaald en op uitgesteld gezet.

Geen PD-wedstrijden dit seizoen
De prioriteit ligt bij het uit kunnen spelen van de competitie. Hiervoor wordt ruimte gecreëerd door de reserveweek die na speelronde 22 in het programma stond en de week waarin de PD-wedstrijden ingepland stonden volledig vrij te maken om competitie te spelen. Dit zijn de weken van 11 t/m 16 en 18 t/m 23 april.

Bovenstaande geldt voor zowel de jaarcompetitie als de halfjaarscompetitie.

De mogelijkheid om PD-wedstrijden te kunnen spelen komt hiermee te vervallen. Promotie en degradatie wordt bepaald zonder PD-wedstrijden te spelen. De exacte uitwerking hiervan zal binnenkort worden gecommuniceerd.

Voor de enkele wedstrijd om het amateurkampioenschap van Nederland tussen de beide nummers 1 uit de Topdivisies wordt nog een geschikt moment gezocht.

Ook de mogelijkheid tot zij-instroom in de 3e divisie en promotieklasse richting volgend seizoen komt hiermee te vervallen omdat er niet kan worden deelgenomen aan PD-wedstrijden.

Zoals gezegd bereidt de Nevobo zich voor op een herstart van de competitie vanaf 17 januari. Begin januari beoordeelt het kabinet of de coronamaatregelen verlengd of versoepeld kunnen worden. Indien nodig zal hier vervolgens weer op geanticipeerd worden.

SSSporten in december bij SSS

SSS vindt het belangrijk dat haar leden fit blijven. Daarom creëert de club een aanbod voor de maand december. Zie hieronder de belangrijkste informatie. Het is nog niet helemaal ingevuld; houd daarom de berichtgeving in de teamapps, op deze website en via de mail in de gaten.

Binnen- en buitensportlocaties zijn tot en met zaterdag 18 december gesloten tussen 17.00 en 5.00 uur. Hierdoor vervalt het doordeweekse trainingsschema voor alle teams (CMV, jeugd en senioren). Daarnaast heeft de Nevobo bekend gemaakt de competitie in 2021 stil te leggen (lees hier).
Aangezien de school De Meerwaarde elke dag vanaf (ca.) 8.15 uur tot 16.15 uur gebruik maakt van de sporthal, is er ook in de middag weinig/geen ruimte om te sporten.

Houd je aan de algemene basisregels om onderstaand aanbod mogelijk te maken.
Advies: doe een zelftest voordat je naar De Meerwaarde komt om in groepsverband te sporten.

Aanbod in december
SSS creëert het volgende aanbod (tot en met zaterdag 18 december):
1) trainingsruimte (op zaterdag of doordeweeks voor 8.00 uur);
2) toernooien en clinics (op zaterdag).

We hebben de trainers gevraagd wanneer teams gebruik willen maken van de zaal. Er is veel animo voor de zaterdag, waardoor dit een puzzel wordt. Tot nu toe is er slechts één team dat ‘s ochtends doordeweeks (voor 8.00 uur) wil trainen. Dit blijft altijd een optie; meld je bij René van der Linden (zalen@sss-barneveld.nl) als je dat wilt of voor andere zaalverzoeken.
Let op: dit is nog geen aanbod voor de kerstvakantie, omdat de huidige maatregelen tot en met 18 december lopen.

Vrijdag 3 december
SSSinterklaas SSSpeurtocht
Voor wie: CMV
Hoe laat: 16.00-16.45 uur
Waar: bij De Meerwaarde verzamelen; speurtocht is buiten (of bij slecht weer is er een activiteit in de hal).
Ter info: ouders brengen en halen de kinderen buiten.

Zaterdag 4 december
ABC-jeugdtoernooi
Voor wie: ABC-jeugd
Hoe laat: ca. 10.00-12.00 uur
Ter info: opgeven via dit Google Form

Trainingen senioren en ABC-jeugd
Voor wie: diverse ABC-jeugd en seniorenteams
Hoe laat: zie trainingsschema (wordt gecommuniceerd via trainers)
Ter info: kantine is gesloten
Maatregelen: QR-code verplicht (18+ jaar); als er niet gesport wordt mondkapje (13+ jaar) en 1,5 meter afstand (18+ jaar)

Zaterdag 11 december
CMV-clinic (door H1 en D1)
Voor wie: CMV
Hoe laat: 9.30-10.45 uur
Ter info: opgeven via Google Form

Trainingen senioren en ABC-jeugd
Voor wie: ABC-jeugd en seniorenteams
Hoe laat: zie trainingsschema
Ter info: kantine is gesloten
Maatregelen: QR-code verplicht (18+ jaar); als er niet gesport wordt mondkapje (13+ jaar) en 1,5 meter afstand (18+ jaar)

Livestream Simplex SSS H1
Draisma Dynamo H1 - Simplex SSS H1
19.00 uur - Apeldoorn
Ter info: publiek is niet toegestaan
Livestream via Volleybal.nl 

Zaterdag 18 december
SSSpeeltuin
Voor wie: 3-5 jarige (volleybalSSSpeeltuin)
Hoe laat: 9.30-10.15 uur

Activiteit voor CMV en C-jeugd (onder voorbehoud)
Voor wie: CMV en C-jeugd
Hoe laat: ochtend (tijd nog niet bekend)
Ter info: deze activiteit is nog onder voorbehoud

WinterSSSnerttoernooi
Voor wie: AB-jeugd en senioren
Hoe laat: 11.00-16.30 uur
Ter info: individuele opgave via Google Form (wordt nog gecommuniceerd - houd de website en sociale media in de gaten)

Livestream Simplex SSS H1
Simplex SSS H1 - Amysoft Lycurgus H1
19.30 uur - Groningen
Ter info: publiek is niet toegestaan
Livestream via Volleybal.nl 

Maatregelen
Gezondheidsmaatregelen

 • Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • Schud geen handen;
 • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

Algemene maatregelen

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar:
  • iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  • kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  • jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
 • De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening;

 • In ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht (behalve tijdens het sporten);
 • Vanaf 18 jaar moet iedereen een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs (en ID-bewijs) laten zien bij de ingang van De Meerwaarde voor de volgende activiteiten:
  • sporten (trainingen en wedstrijden)
  • gebruik maken van faciliteiten, zoals kleedkamers en de kantine.
 • Uitzonderingen op deze maatregelen:
  Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen CTB hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, barmedewerkers, etc.
  Dit geldt alleen als zij in die rol actief zijn, zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met het coronateam: coronateam@sss-barneveld.nl

Topdivisie en lager: geen wedstrijden meer in 2021

De resterende competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2021 voor de Topdivisie en lager worden uitgesteld. Dit geldt voor zowel de senioren- en de jeugdcompetities als de wedstrijden uit het regionale bekertoernooi. Ook de achtste finales van het nationale bekertoernooi gaan aankomend weekend niet door. Dit heeft de Nevobo vandaag besloten n.a.v. de nieuwekabinetsmaatregelen die sinds zondag gelden.

Afgelopen vrijdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat er van zondag 28 november tot 19 december van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald mag worden. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek. Doel van de maatregelen is om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en de ziekenhuisopnames af te remmen.

Nevobo-algemeen directeur Guido Davio reageert: ,,We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen heel belangrijk is om in deze tijd te blijven sporten en bewegen. Vanzelfsprekend zijn we niet blij met dit besluit, maar we willen door de wedstrijden eruit te halen verenigingen de ruimte geven om op die momenten leden de zekerheid te bieden van trainingsaanbod waardoor zoveel mogelijk mensen kunnen blijven volleyballen en onderdeel blijven van de vereniging. We gaan nu aan de slag om ons voor te bereiden op het tweede deel van de competitie.”

De Nevobo heeft sinds vrijdagavond onderzoek gedaan naar de verschillende scenario’s en heeft contact gezocht met verenigingen om te inventariseren wat hun wensen zijn. De clubs waarmee contact is gezocht vertegenwoordigen in totaal circa 7000 leden. Lees hier de bevindingen van het onderzoek.

Conclusie Nevobo
Op basis van deze inventarisatie is de Nevobo tot de conclusie gekomen dat de wedstrijden die voor de aankomende drie weken op het programma staan worden uitgesteld. Wat dit betekent voor de halfjaarcompetities, werd eerder al gecommuniceerd in dit bericht. Dit betekent dat er dit kalenderjaar in principe geen wedstrijden meer worden gespeeld.

Nationale en regionale bekercompetitie
Op zaterdag 4 december stonden de achtste finales van het nationale bekertoernooi op het programma (driekampen). Hieraan zouden behalve de Eredivisieteams ook teams uit de Topdivisie, 1e divisie en 2e divisie deelnemen. De niet-Eredivisieteams die nog actief zijn in het bekertoernooi zouden zich zeer beperkt tot niet kunnen voorbereiden op de achtste finales. De Nevobo gaat daarom op zoek naar alternatieven voor het nationale bekertoernooi. Ook voor de regionale bekertoernooien wordt gekeken naar alternatieven.

SSS
Voor SSS betekent dat dat Simplex SSS Heren 1 nog wel in actie mag komen om te trainen en wedstrijden te spelen. Deze wedstrijden worden live uitgezonden op Volleybal.nl (met reacties na afloop op SSS TV). 

Aangezien doordeweeks trainen niet mogelijk is, onderzoekt het bestuur de komende dagen hoe we op zaterdag een trainingsaanbod kunnen creëren. Dit zal z.s.m. gecommuniceerd worden. Ideeën of vrijwilligers zijn altijd welkom.

Vanaf 28 november: geen amateursport na 17.00 uur

Vanaf aanstaande zondag (28 november) mag er van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald worden in de Topdivisie en lager. Dit is vrijdagavond bekendgemaakt op de persconferentie van het demissionaire kabinet. De maatregel duurt voorlopig drie weken en geldt voor de hele Nederlandse amateursport. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek. Lees hieronder het bericht van de Nevobo.

Het demissionaire kabinet voert de sluiting van 17.00 uur tot 05.00 uur niet alleen in voor de amateursport, maar ook voor andere sectoren zoals restaurants en cafés, 'niet-essentiële' winkels, bioscopen en theaters, musea, pretparken en sportscholen. De scholen kunnen openblijven.

Doel van de maatregelen is om de snelle toename van de aantallen coronabesmettingen en ziekenhuisopnames af te remmen.

Gevolgen kabinetsbesluit in kaart brengen en verenigingen zo goed mogelijk informeren
“We begrijpen dat er iets moet gebeuren om de cijfers naar beneden te krijgen”, reageert algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo. “De breuklijn van 17.00 uur is voor onze verenigingen echter erg lastig omdat het door onze jeugd- en seniorencompetities heen loopt. We gaan nu in kaart brengen wat hiervan de consequenties zijn en begin volgende week onze verenigingen hier zo goed mogelijk over informeren.”

Wat de gevolgen zijn voor de amateurcompetities maakt de Nevobo begin volgende week bekendgemaakt.

Gevolgen voor SSS
Het bestuur en coronateam van SSS gaan de komende dagen overleggen wat de gevolgen voor SSS zijn. Met uitzondering van de CMV trainen alle teams na 17.00 uur; deze trainingen kunnen in ieder geval niet doorgaan. Het is vooral de vraag of er nog competitie gespeeld gaat worden op zaterdag of dat deze dag juist mogelijkheden biedt voor teams om toch nog met elkaar te kunnen trainen. Dat zal de komende dagen duidelijk worden. Hierover wordt dan ook gecommuniceerd.

Voorzitter Gepko Hahn werd gisteravond bij Radio 1 Langs de Lijn en Omstreken (klik hier, vanaf 1:37:09) gevraagd naar een reactie op de besluitvorming. ,,We hebben begrip dat er maatregelen genomen moeten worden, maar het is ontzettend balen en het zal een negatieve invloed hebben op de fitheid van mensen. We zijn een volleybalvereniging. Heel veel mensen kiezen bewust voor een vereniging en een teamsport, om met elkaar fit te blijven. Dat valt nu helaas weg.''

Daarnaast kon Gepko vertellen hoe goed het verenigingsgevoel bij SSS is: ,,Gelukkig is het verenigingsgevoel bij SSS groot. Rondom de maatregelen - zoals met het checken van de QR-code - dachten we als bestuur soms even hoe we het voor elkaar zouden krijgen, maar heel veel mensen zijn bereid ons hierbij te helpen en alle momenten dat het nodig is om te checken, hebben we iemand bij de deur zitten. Veel mensen zeggen over de besluiten: het is heel erg balen, maar we hebben het te accepteren en we gaan weer door. Toen konden we ondanks alle maatregelen nog wel volleyballen en in de kantine zitten, dat is nu niet meer het geval. Ik hoop dat dat het verenigingsgevoel niet aantast.''

Heren 1
Simplex SSS Heren 1 valt onder de topsportregeling van de Rijksoverheid, waardoor dit eredivisieteam in ieder geval mag blijven trainen en wedstrijden spelen. Deze wedstrijden zullen uiteraard live uitgezonden worden op Volleybal.nl (met interviews na afloop op SSS TV).

SSS en coronamaatregelen vanaf zaterdag 13 november

Vanaf zaterdag 13 november, 18.00 uur is voor (in ieder geval) drie weken geen publiek toegestaan bij trainingen en wedstrijden. Dit geldt zowel voor de amateur- als topsport. Daarnaast is kantine CheerSSS doordeweeks dicht en sluit deze op zaterdag om 20.00 uur.

De nieuwe coronamaatregelen hebben een enorme impact op SSS als volleybalvereniging. Ieder lid moet de persoonlijke afweging maken wat de maatregelen met zich meebrengen. Als vereniging zullen we zo goed mogelijk als dat lukt invulling geven aan deze maatregelen. We komen altijd samen met elkaar tot een oplossing. Blijf constructief het gesprek voeren. respecteer elkaar en geef elkaar de ruimte. We hebben elkaar nodig binnen SSS. 

Maatregelen per zaterdag 13 november (18.00 uur):

Geen publiek
Er is geen publiek toegestaan voor de amateur- en topsport, binnen en buiten. Deze maatregel geldt zowel voor wedstrijden als trainingen.

Kantine CheerSSS
De kantine mag tot uiterlijk 20.00 uur geopend zijn. Daarom is er besloten om de kantine CheerSSS doordeweeks dicht te houden. Op zaterdag is CheerSSS wel geopend (tot 20.00 uur).
Zitplaatsen zijn verplicht in CheerSSS.

Verplicht CoronaToegangsbewijs vanaf 18 jaar
Bij de ingang van De Meerwaarde zullen bezoekers volgens richtlijnen van de Rijksoverheid gecontroleerd worden op een goedgekeurde QR-code bij het CoronaToegangsBewijs (inclusief ID-bewijs).

 • Vanaf 18 jaar moet iedereen een goedgekeurd CoronaToegangsBewijs (en ID-bewijs) laten zien bij de ingang van De Meerwaarde voor de volgende activiteiten:
  • sporten (trainingen en wedstrijden)
  • gebruik maken van faciliteiten, zoals kleedkamers en de kantine.
 • Uitzonderingen op deze maatregelen:
  • Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen CTB hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.
   Dit geldt alleen als zij in die rol actief zijn, zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
   • De noodzakelijke rij-ouders bij uitwedstrijden zijn welkom in de sporthal of op de tribune. Op die plekken zijn zij niet CTB-plichtig, maar worden gevraagd 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Wanneer zij in de kantine plaats willen nemen, moeten zij wel een CTB laten zien.
  • Voor professionele sporters - Heren 1 (incl. staf) - is alleen een uitzondering met betrekking tot de sportbeoefening (eigen trainingen, wedstrijd en video-analyse).
 • Ouders die jeugd/CMV-spelers komen brengen voor een training (of wedstrijd), vragen we om bij de ingang afscheid te nemen zodat er geen opstopping ontstaat bij de ingang. 

Door de verplichte invoer van een CoronaToegangsBewijs hoeft er in Sportcentrum De Meerwaarde geen mondkapje gedragen te worden. 

Controle CoronaToegangsBewijs bij de ingang
Bij de ingang van De Meerwaarde zullen bezoekers volgens bovenstaande richtlijnen gecontroleerd worden op een CoronaToegangsBewijs (inclusief ID-bewijs).

 • De vereniging heeft hulp nodig om deze controle te bemensen. Hiervoor willen we bij voorkeur twee controleurs tegelijkertijd aanwezig hebben:
  • Meld je aan bij het coronateam (via coronateam@sss-barneveld.nl of persoonlijk bij Gepko, Yvonne, Mirella of Paul) of geef je op via dit formulier.
  • Zie hieronder voor het rooster met het trainingsrooster en de momenten waarop in ieder geval (twee) controleurs bij de ingang nodig zijn.
  • Indien gewenst, staat er een vergoeding tegenover deze taak: dat zijn vrijwilligerspunten of een (klein) geldbedrag.
 • Lees hier meer informatie over hoe de controle in zijn werk gaat.

Rooster

Simplex - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)