Simplex/SSS D1 overtuigend door in de beker

Met twee klinkende zeges hebben de volleybalsters van Simplex SSS zich geplaatst voor de tweede ronde van de nationale beker. Eerst werd Longa’59 met 3-1 (25-11, 21-25, 25-17, 25-18) verslagen. Daarna werd Volco met 3-0 ( 25-13, 25-23, 25-20) aan de kant gezet.

,,We hebben vandaag een uitstekende teamprestatie geleverd’’, staat in de Barneveldse Krant opgetekend als reactie van Peter Spoelstra, die zaterdag voor het eerst als trainer/coach op de bank zat bij een officiële wedstrijd van de tweededivisionist. Tegen Longa begon SSS met veel servicedruk. Toen dat wegviel, ging de tweede set meteen verloren. ,,Daarna pakten we het weer goed op en lag de pass ook goed.’’

Spelverdeelster Joke Hahn kon hierdoor de middenaanvalsters Rachel Florijn en Marjolein Coers goed bedienen. In de tweede wedstrijd - met ondersteuning van Mylène van der Sloot - begon SSS indrukwekkend door een 13-1 voorsprong te nemen. Ook nu ging het in de tweede set heel moeizaam. Bij 19-23 maakte SSS liefst zes punten op rij, de wedstrijd was gespeeld. SSS bekert zodoende verder naar de tweede ronde op 29 oktober. In deze ronde zullen ook teams uit de Topdivisie instromen.

Zaterdag start de competitie voor Simplex/SSS D1 met een thuiswedstrijd tegen Trivos D1 (17.00 uur, De Meerwaarde).

Foto: Erik van 't Land

Simplex/SSS D1 speelt thuis eerste bekerronde (10 september)

Zaterdag 10 september speelt Simplex/SSS Dames 1 de eerste officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen. In De Meerwaarde speelt het Barneveldse vlaggenschip tegen Longa'59 (13.00 uur) en Volco (17.00 uur) voor een plek in de tweede bekerronde.
 
De afgelopen weken hebben de speelsters van Simplex/SSS zich voorbereid op het negende seizoen op rij in de tweede divisie. In de zomerstop is er een trainerswissel geweest; Ezau Abraham en Jeffrey Klok stopten met de begeleiding. De nieuwe hoofdtrainer is Peter Spoelstra. De in Ede woonachtige trainer is overgekomen van VCV. 
 
De selectie van Dames 1 is grotendeels intact gebleven. Celine Lekatompessy is uit de Meisjes A doorgestroomd naar het hoogste team; Jaleesa Izijk en Geralde van de Bunt stopten. De rest van de selectie is bij elkaar gebleven, waarbij aanvoerster Joke Hahn aan haar dertiende seizoen in Dames 1 gaat beginnen.
 
Spelverdeler: Joke Hahn, Maartje Koudijs;
Diagonaal: Romee van Setten-Van den Berg, Abia Veenvliet;
Passer/loper: Iris Boerman, Julie ten Brink, Claude Davelaar, Celine Lekatompessy;
Midden: Marjolein Coers, Rachel Stoffelsen-Florijn;
Libero: Hanna Tingen. 

Voorbereiding
Dames 1 heeft een succesvolle voorbereiding achter de rug. Op 27 augustus won het team met 2-1 van Somas Activia D2 (1e divisie) en verloor het met 1-2 van VCV D1 (2e divisie). Afgelopen zaterdag tekende Simplex/SSS voor twee glansrijke zeges tijdens de SSStartdag in Barneveld; Sovoco D1 (2e divisie) en Donitas D2 werden allebei met 2-1 verslagen.
 
Nationale beker
Zaterdag 10 september speelt SSS in De Meerwaarde de eerste ronde van de nationale beker. Daarin treft de ploeg twee teams uit de eigen competitie: Longa'59 (Lichtenvoorde) en Volco (Ommen). De winnaar van de driekamp plaatst zich voor de tweede ronde.
 
Programma
13.00 uur: Simplex/SSS D1 - Seesing Flex | Longa'59 D1
15.00 uur: Seesing Flex | Longa'59 D1 - ABS Autoherstel Huysmans Ommen/Volco D1
17.00 uur: ABS Autoherstel Huysmans Ommen/Volco D1 - Simplex/SSS D1
 
Op zaterdag 17 september start de competitie; Simplex/SSS speelt dan om 17.00 uur thuis tegen Trivos D1.

Twents kan je leren

Waren we nèt weer in de pen geklommen, kunnen we die alweer neerleggen omdat de competitie is geschorst. Ach, het was ook wel weer tijd voor een pauze.

Maar voordat we die welverdiende pauze inlassen, willen we jullie toch nog even meenemen naar onze laatste twee wedstrijden. Niet omdat we daar nou heel veel leuks over te vertellen hebben, maar omdat we als objectieve verslaggevers natuurlijk niet alleen verslag doen van de goede en leuke dingen in het leven (lees: winst), maar ook van de tegenslagen (lees: verlies).

We springen even terug naar vorige week zaterdag, 20 november. Op die dag konden we weer wat Twentse woorden leren van onze Oosterburen. Altijd leuk. Ze kwamen als een wervelwind – vermoedelijk eerst via wat N-wegen – vanuit gemeente Tubbergen richting onze mooie Meerwaarde. Een lange rit over de A1, uiteraard langs ons stamcáfe bij Apeldoorn Zuid. Via de Stationsweg bereikten ze na exact 1 uur en 22 minuten (aldus Google Maps) de Rietberglaan. We hebben het natuurlijk over de dames van Tornado, wervelwind, Geesteren. De huidige nummer 1. Dat is mi' j ok wat.

Wij zijn dus gek op leren. Je bent immers nooit te oud om te leren. En hoe kan je nou beter Twents leren dan van Geesternaren? Hun motto luidt: ‘Wat je van beren leren kan’, aldus de Instagram bio van Tornado, wervelwind, Geesteren. A'j Twents könt proat'n, mu'j 't um mie nich loat'n. Het is echter wel zo eerlijk als leren tweerichtingsverkeer is. Kortom: wij leren Twents van de wervelwind, en dan kunnen zij leren hoe we hier in Barneveld volleyballen. ‘K ken oe wa, 'k pak oe an!

Wat gescande QR-codes en gevijlde nagels later begaven we ons naar het veld. Helaas wel heel stilletjes zo zonder publiek; de tribune stond er wel wat lonely bij. Gelukkig was daar nog wel een camera met verbinding voor onze livestream. Hebben jullie ons zien zwaaien?

We kregen op die – tot dan toe mooie – zaterdag versterking van toppers Lisanne en Rosanne omdat we nog niet allemaal fit waren. De eerste set begonnen we dan ook vol goede moed. We kregen het ritme te pakken en stonden lange tijd voor. De wervelwind kreeg de blokkering echter beter op orde en wist ons op de voet´n te pakken door een ijzersterk gemetselde muur. De eerste set ging nipt verloren: 23-25.

Niet getreurd, koppies omhoog en door naar set nummer twee. We begonnen weer goed en kwamen op voorsprong. ´T löp wa lös, dachten we. Niks was minder waar. De Twentenaren dacht vast: die Barnevelders steken ons de gek nie an. Wij kwamen niet in ons spel, en de wervelwind raasde maar door. Alle proemn in n drek. Das pech, voorsprong weg. En die kwam helaas ook niet meer terug: 19-25.

Op naar de derde set. Want tja; a’j dr bunt, mojje dr ok wean. Zo gezegd, zo gedaan. We stonden weer netjes op het veld. Ik loat mie nich in 'n tuk driet'n! De tegenstander wist ons echter steeds beter te vinden in de blokkering en zo vielen er nog wel eens wat balletjes op onze voet’n. Auw, dat doet pijn. Kortom, de wervelwind zorgde voor steeds meer onstuimigheid aan Barneveldse zijde.

Even leek de vierde set beter te gaan en in ons voordeel uit te vallen, mede door wat prachtige blokpunten door onze middens. Op de voet´n! De wervelwind waaide (of toch woei?) echter aan het langste eind en zo viel ook de vierde set in handen van de Geesternaren. Da haj soms. Da hej mangs.

Wa mut ´ie dan? Nou, ouderwets patatjes in de kantine eten. Je verdriet weg eten, dat verzacht de pijn. Iets waar wij goed in zijn – net zoals ons Twents, na deze wedstrijd.

Waar wij wat negatiever gestemd waren op deze zaterdag, bekeek Rachel het van een positievere kant. Haar samenvatting: goed volleybal en mooie blokpunten. Wie ‘t kleine nie eert, is ‘t gröte nie weerd.

He'jt 'r noar? Afgelopen zaterdag mochten wij via de Stationsstraat, A1 en de A50 naar de Voorwaarts – de heuse volleybalarena van onze assistent-trainer Jeffrey. We namen het op tegen Dynamo dames 3, en dat kon coach Klok natuurlijk niet missen. Na het verlies tegen de Twentenaren – en met een nieuwe wervelwind genaamd de avondlockdown op komst – waren we vastberaden de winst mee naar huis te nemen. Nog één mooi potje dan dit jaar.

Over de wedstrijd kunnen we lang maar willen we kort zijn: we maakten er een potje van. Soms een mooi potje, maar soms ook gewoon een potje. We hebben ons best gedaan, maar het zat er niet in. Sometimes you win, sometimes you learn, zullen we dan maar weer zeggen. Oftewel, wat sas, as dös was kaans.

En nu hebben we weer even vakantie. As ut n't geet zoas ut mut, mut ut mear zo as ut geet. Voordeel: nu is er weer wat meer tijd voor Sinterklaasgedichten, kerstgedachten en goede voornemens voor 2022. Of tijd voor een uitstapje naar Twente, om de geleerde taal in praktijk te brengen. Wat je ook van plan bent de komende tijd: hou je taai, fijne Sinterklaas, prettige kerstdagen, een gelukkig nieuwjaar en let nog steeds een beetje op elkaar!

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)