Bruut is back: seizoen 2023/2024 is begonnen!

Geachte dames, heren, supporters van de eerste rang en andere eenheden,

We zijn weer los! Seizoen 2023-2024 ging vorige week officieel van start voor ons met twee bekerpotjes op het programma. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Spoiler alert: zet 21 oktober maar alvast in de agenda voor ronde 2.

Een nieuw seizoen betekent nieuwe teammatties, nieuwe groepsfoto, nieuwe patta’s, nieuwe avonturen van Alberto & Albertina en uiteraard nieuwe … wedstrijdverslagen! En aan content geen gebrek; onze afgelopen weken zijn namelijk besteed aan veel (potjes) volleybal en bovenal heel veel zweet. Dus, zitten jullie er klaar voor? Tijd voor een – vrij uitgebreide – recap van onze start van dit nieuwe seizoen. Let’s gooo!

Na een zestal volleybalvrije weken waarin we onszelf moesten vermaken (en een beetje fit moesten blijven – lees: wat beachvolleyballen, zwemmen, wandelen, fietsen, hardlopen, squats, Walibibezoekjes, eten, cocktails drinken, verhuizen, borrelen bij Wijntje – en daar op het terras dan ook maar even onze nieuwe wedstrijdshirts passen – en elke dag B&B vol liefde kijken) was het medio augustus weer tijd om de flipflops aan de wilgen te hangen en het stof van de volleybalschoentjes te blazen. Maandag 14 augustus: de eerste training van het seizoen. Altijd spannend, zeker met wat ouderen in het team. Gaan die kuitjes en peesjes knappen of kunnen ze er nog weer een jaartje mee door? Met de befaamde eerste training van een aantal jaar geleden nog steeds in het achterhoofd, vielen de eerste trainingen van dit seizoen ons 100% mee. Krachtrondjes klappen op onze favo beats en lekker allround oefeningen doen om weer dat fingerspitzengefühl terug te krijgen. Nou dat ging ons eigenlijk prima af, al zeggen we het zelf.

Spelsystemen, teamafspraken en doelen werden uitgebreid besproken en de teamtaken verdeeld. En wat bleek? Met het vertrek van onze zeer geliefde verSSSlaggeefster Maartje-schrijft-dan-toch-maar-een-klein-inhoudelijk-stukje-over-de-wedstrijd-Koudijs kwam er een plekje vrij voor wat nieuw schrijftalent op onze redactie. Met Iris-laat-mij-maar-lekker-beginnen-Boerman en Isabel-is-dit-verslag-niet-veel-te-lang-hoeveel-mensen-gaan-dit-überhaupt-lezen-Kuipers werd de versterking al snel gevonden, en konden ook hier de posities verdeeld worden. De razende reporterSSS – ook wel team Dubbel IJ (Ier, Jo, Ies, Juul) – hebben er helemaal zin in de avonturen en stommiteiten van dames 1 met alle trouwe fans (ja Isabel, die zijn er echt) te delen). IJ IJ, we zijn zo blei!

Na twee trainingsweken in de benen waren we een soort van klaar voor de eerste oefenwedstrijden van het jaar. We trapten de voorbereiding op 26 augustus af in onze eigen vertrouwde hal, inclusief vertrouwde temperaturen. Hoewel we beide potjes verloren, viel het ons niet tegen. Vertrouwen is immers bouwen, zoals een wijs man ooit zei. En dat betekent trainen, trainen, trainen. Over trainen gesproken, hebben jullie al vernomen dat wij een nieuwe head-hitter hebben? Het is onze Heleen (of ook wel Leen(tje) voor de intimi)! En we horen jullie denken: oei, typfoutje – even inkomen na de vakantie – dat moet vast hard-hitter zijn. Nee, natuurlijk niet. Al is Heleen dat uiteraard ook. Maar we bedoelen toch echt een head-hitter. Of nou ja, eigenlijk een op-je-head-gehit-worden-er.. Menig balletje eindigde al op Heleens bolletje. De teller staat inmiddels op, nou laten we zeggen … 20? Wie nieuw is moet voelen!

Een nieuw seizoen kan natuurlijk niet afgetrapt worden zonder een mooie SSStartdag. Op zaterdag 2 september troffen we oude bekende US DS2 (weet je nog, van de beker vorig jaar?) en nieuwe onbekende Emmen’95 DS1 in onze Meerwaarde. En dat we hard gehit hadden tijdens de training was zeker terug te zien. Met 3-0 wonnen we van de Amsterdammers. BRUUT IS BACK! Toch merkten we dat niet alleen de oudjes maar ook de jonkies (of moeten we zeggen “nieuwelingen”) nog weleens last kunnen hebben van vermoeidheidskwaaltjes, krampjes en slaapgebrek; dat tweede potje was een pittige. Al met al was het weer een geslaagde start van een mooi groen SSSeizoen. Op naar de volgende oefenwedstrijden in…

… Geesteren! Op naar het – welbekende – Herman Smienk toernooi, altijd leuk. Waar het voor de meesten onder ons geen probleem (maar ook niet per se leuk) is om 8:30 uur klaar te staan voor vertrek richting het oosten, leverde dit voor een enkeling wel wat frustratie op. Want wanneer moet je dan naar de markt en wie haalt dan de pijnboompitjes?!?! Dan maar een week later die emmertjes maar weer vullen. Spelen in dames 1 is immers incasseren en accepteren. Dus hop, op (krenten)wegge naar Geesteren.

Die 9e van september was als volgt te omschrijven: bomvolle dag, bomvolle maag en vooral een bomvolle zaal. Ondanks de gekke hupjes voor (of achter?) de achterlijn om geen voetfout te maken, de hoofdpijn van het schreeuwen tot je een ons weegt en de uitdroging vanwege de liters zweet die we op de vloer achterlieten, deden we het aardig. En na ons kringgesprek op de parkeerplaats – inclusief zwedru’s in de bina’s en ballen in de soep – konden we er weer even tegenaan. Hdp!

We eindigden die dag als 7e (het getal van de volmaaktheid) en besloten de prijsuitreiking waarin we toch geen taart kregen dit keer maar over te slaan. Linea recta richting die douche om vervolgens lekker schoon… verder te zweten in een oververhitte kleedkamer. Hdfp! Snel die 90s-outiftjes aan en gaan met die banaan op de autobahn. Hadden we eigenlijk nog tijd voor een maccie? In principe wel, als onze Jokie gewoon even full focust op kauwen en het kletsen even achterwege laat. De avond verliep verder zoals de rest van de dag: veel gesprongen, veel gezongen, veel gezweet – maar dan inclusief wat heerlijke poma’s.

Tijdens een goede voorbereiding mag ook wat ouderwetse teambonding niet ontbreken. Kladiladi! En waar kun je dat beter doen dan op de camping in Winssen? Zo’n boerderijachtig kampeerveld waar je een massage in een yurt kan boeken, de peren uit de boom kunt plukken en de kippen uit Barneveld je zo naartoe volgen. En waar je kunt aarden – alleen of met je teamies. Als ze tenminste open staan voor spiruwaliteit. En of we geaard zijn, poeh! De zonnevlecht is weer uit de knoop. Een en al rust…

Tot het avondprogramma begon, dat bij een aantal teamies flink wat fanatisme naar boven bracht (of waren het de GinTo’s?). Al onze skills werden op de proef gesteld. Zo kunnen we nu gezamenlijk blind spellen en hebben we geleerd wat de originele kleur van Dreft is (groeeeen!) en voor welke bal er wordt gegrabbeld bij Lingo (groeeeen!!). Ook weten we nu dat onze welbekende TEAMIES een boete kregen onderweg naar de welbekende kroeg De Zwaan met de TEAMIES, want fietsen zonder licht mag niet. Mondvaardigheden kwamen ook aan bod, waarbij Peter shinede met theezakjes en Celine de afwas deed door erop te tuffen. Ook dacht Iris dat ze een muis zag. Of was het toch een peer? Het bleek een takje.

Na een mooie avond en een wat koude, klamme nacht moesten we weer vroeg uit de kippenveren voor de krant. Tijd voor kopjes thee en koffie. Maar Heleen-ik zal-m’n-zonnebril-er-even-bij-afzetten-van-der-Heijden kwam erachter dat de koffie nog gezet moest worden. “Ik kom hier aan en ben meteen helemaal niet blij.” Gelukkig was Peter de theezakjesheld daar om de belangrijke taak op zich te nemen voor het zwarte goud te zorgen. Iris werd ondertussen – terecht of onterecht – handhandig uit de tent gewerkt door haar nicht (huh?!). Wat ochtendgymnastiekjes aka kinderdiscotaferelen moesten ervoor zorgen dat we allemaal goed wakker werden, en de spiegels in het toiletgebouw werden geclaimd door allemaal meiden in groene shirtjes. Groeeeeen! Want ja, er moest een nieuwe teamfoto gemaakt worden. Plus een foto met Peter en de NewBees; dat wil zeggen met Lies, Heleen en Isabel. Oh, en Eva – ja Eva moest ook op de NewBees-foto. En vergeet Alberto en AlbertINa niet, die ook hun debuut maakten in de krant.

Tijd voor serieuzere shit: de eerste ronde van de nationale beker. Voorbespreking in ons vertrouwde hok, beats uit de box en de warming-up kon beginnen. Als eerste onderdeel van de bekerdriekamp stond onze wedstrijd tegen Trivos DS1 op het programma. Trivos? Dat team uit Wijchen bedoelen we? Juist, daar hadden we inderdaad nog iets tegen recht te zetten. Met Yanissa als versterking en Lies op de bank als fysio (wel lekker rustig als ze niet mag praten..) begonnen we aan de wedstrijd.

Met ietwat onwennig spel gingen we van start. Beetje bij beetje kwamen we echter meer in ons spel en werden we ook wat feller. De pass ging beter lopen, we hielden ons beter aan ons serviceplan, het blok werd gezet en enkels bleven gelukkig heel (HÉ JOH!). Met 25-20, 25-21 en 25-18 (inclusief nu al het punt van het jaar van Ro en Han die een onmogelijke bal verrassend genoeg nog – correct! – naar de overkant wisten te werken, waarna de dames uit Wijchen besloten de bal gewoon even af te vangen) deden we wat we moesten doen. Het appeltje was geschild. We herhalen: het appeltje was geschild.

Hup, snel nabespreken (ja dat kunnen we tegenwoordig snel; althans, dat proberen we), schoenen uit, eten, rekken, rollen, iemand een pastasalade zien eten, bij heren 2 kijken, zin hebben in pastasalade, bij onze tegenstanders kijken, zelf pastasalade halen, het woord ‘porum’ opgooien, het woord ‘porum’ googelen, weer voorbespreken in ons hok, Cynthia verwelkomen als tweede redden engel, warmlopen, opletten want voor je het weet heb je een bal op je porum, en uiteindelijk beginnen aan wedstrijd numero 2. De eerste set waren we hot, on fire, etc. Alles lukte en met 25-12 was de eerste set voor ons.

Nog één setje te gaan en de volgende bekerronde was een feit. Maar in die tweede set lukte er dan weer even heel veel minder. 18-25 voor de dames uit Raalte. Niets aan het handje. In set 3 en 4 wisten we het tij te keren en pakten we die bekerwinst alsnog. Jazeker, we gaan nog even door in de beker! Zaterdag 21 oktober, schrijf ‘m alvast in de agenda. Tijden volgend nog, maar wat we al wel weten is dat we in onze eigen Meerwaarde zullen aantreden tegen VoCASA DS1, Armixtos DS1 en Prima Donna Kaas Huizen DS1. Gaan we weer stunten?!

Maar eerst gaat de volle focus naar de Lion-taart van Iris en naar competitiewedstrijd nummer 1 van dit seizoen. Vandaag trappen we ‘m om 17:45 uur af in Meerkerk - mogelijk te volgen via livestream, hou onze socials in de gaten. Joe!

BK: Simplex/SSS D1 bekert overtuigend verder

Kersverse eerste divisionist Simplex/SSS Dames 1 is er relatief eenvoudig in geslaagd om verder te bekeren, zo meldt de Barneveldse Krant. In eigen huis klopte SSS zowel Trivos als Salvora, beiden tweede divisie, met respectievelijk 3-0 en 3-1 en gaat daarmee door naar de tweede bekerronde. Voor Peter Spoelstra en zijn team een mooie gelegenheid om te kijken in hoeverre het team klaar is voor het echte werk volgende week. Dan wacht het debuut in de eerste divisie in een uitwedstrijd tegen Volley Meerkerk.

Revanche
,,Ik denk dat we klaar zijn voor de competitie’’, zo keek de SSS-coach alvast vooruit naar komende week. ,,We hebben twee goeie wedstrijden met goed resultaat afgesloten en hebben met veel lef gespeeld en dat was precies de bedoeling.’’ Tegen de eerste tegenstandster, Trivos uit Wijchen, had SSS nog een appeltje te schillen. Uitgerekend Trivos wist SSS van het kampioenschap af te houden en alhoewel de promotie alsnog volgde was dat toch een behoorlijke domper in Wijchen. Ditmaal was alles anders. SSS overheerste met uitstekend volleybal. In eigen huis speelde SSS met veel servicedruk, terwijl ook de blokkering goed op orde was. Peter Spoelstra startte met Joke Hahn op de spelverdeelsterspositie. Nieuwkomer Heleen van der Heijden en Rachel Florijn startten op het midden, Romee van de Berg op diagonaal en Claude Davelaar en Julie ten Brink als passer/loper.

Een uitgebreide voorbereiding met veel oefenwedstrijden bleek haar uitwerking niet te missen, want SSS was scherp. ,,Onze voorbereiding was goed, maar het is toch altijd afwachten hoe het loopt wanneer het echt om de punten gaat. Wat dat betreft ben ik gerustgesteld. We deden het prima’’. Via 25-20, 25-21 en 25-18 nam SSS revanche op de verloren uitwedstrijd in Wijchen.

'Team staat er'
Vervolgens mocht SSS in de wachtkamer om te kijken hoe de andere tegenstandster, Salvora uit Raalte, het zou doen. Die ploeg verloor vervolgens van Trivos, waardoor SSS aan 2 sets genoeg had om door te bekeren. Dat lukte zonder al te veel problemen. Behoudens een zwakke tweede set was SSS wederom veel te sterk voor deze tweede divisionist en won met 3-1. Peter Spoelstra kon bovendien ook zijn andere speelsters, Isabel Kuipers, Eva Goud en Celine Lekatompessy aan het werk zien en constateerde dat het ook met andere speelsters prima lukte. ,,We hebben een team dat er staat. Volgende week reizen we af naar Meerkerk voor het eerste competitietreffen tegen Volley Meerkerk een ploeg die vorig jaar in de middenmoot eindigde. We gaan het zien’’, aldus een optimistische Peter Spoelstra.

Bron: barneveldsekrant.nl, zaterdag 16 september 2023. 

Simplex/SSS D1 speelt zaterdag eerste bekerronde (16 september)

Voor Simplex/SSS Dames 1 staat een bijzonder seizoen voor de deur. Het vlaggenschip van SSS maakt zaterdag 23 september zijn debuut in de eerste divisie. Aanstaande zaterdag komt SSS voor het eerst officieel in actie dit seizoen; Dames 1 speelt thuis in de eerste bekerronde tegen Trivos D1 en Salvora D1. Lees hier meer over het vernieuwde Dames 1.

De afgelopen weken hebben de speelsters van Simplex/SSS zich voorbereid op het debuutseizoen in de eerste divisie. Afgelopen seizoen promoveerde Dames 1 vanuit de tweede divisie onder leiding van Peter Spoelstra. Ook dit seizoen zal de in Ede woonachtige trainer voor de groep staan, met Cas Abraham als assistent.

Daarnaast is SSS ook dit seizoen te bewonderen met hoofdsponsor Simplex op de kleding. De trouwe Barneveldse sponsor heeft het contract met drie jaar verlengd en gaat dus mee naar de eerste divisie met Dames 1. 

Selectie
De selectie van Dames 1 is grotendeels intact gebleven. Van drie speelsters is afscheid genomen: Maartje Koudijs (dames 2), Marjolein Coers (gestopt) en Abia Veenvliet (gestopt). 
Dames 1 is versterkt met twee middenaanvalsters. Isabel Kuipers heeft de overstap gemaakt van VCV en Heleen van der Heijden is na vijf jaar bij SV Dynamo weer terug bij SSS. Dat geldt ook voor spelverdeelster Lisanne Samsom. Helaas is de spelverdeelster door een langdurige blessure komend seizoen niet inzetbaar, maar ze zal wel betrokken blijven bij het team.

De rest van de selectie is bij elkaar gebleven, waarbij aanvoerster Joke Hahn aan haar veertiende seizoen in Dames 1 gaat beginnen.

Spelverdeler: Joke Hahn, Lisanne Samsom (geblesseerd), vacant;
Diagonaal: Eva Goud, Romee van Setten-Van den Berg;
Passer/loper: Iris Boerman, Julie ten Brink, Claude Davelaar, Celine Lekatompessy;
Midden: Heleen van der Heijden, Isabel Kuipers, Rachel Stoffelsen-Florijn;
Libero: Hanna Tingen.

Hoofdtrainer/coach: Peter Spoelstra
Assistent-trainer: Cas Abraham

Seizoen 2023/2024
De afgelopen weken heeft SSS drie voorbereidingszaterdagen gehad met toernooien in De Meerwaarde (tweemaal) en in Geesteren. Aanstaande zaterdag staan de eerste officiële wedstrijden op het programma in de eerste ronde van de nationale beker tegen tweede divisionisten Trivos en Salvora. Vorig seizoen reikte SSS nog verrassend tot de derde bekerronde door meerdere topdivisionisten uit te schakelen.

13:00: Simplex/SSS D1 – Trivos D1
17:00: Salvora D1 – Simplex/SSS D1

Het avontuur in de eerste divisie begint op zaterdag 23 september in Meerkerk tegen Volley Meerkerk '95. De eerste thuiswedstrijd op het derde niveau van Nederland is op zaterdag 30 september (17.00 uur) tegen VV Utrecht D2.

BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)