Laatste nieuws

SSS H1: gratis toegang + verplicht ...
Heren 1
Zaterdag 2 oktober start het nieuwe eredivisieseizoen voor Simplex/SSS Heren 1. Om 19.30 uur begint de thuiswedstrijd tegen Numidia Topvolleybal ...
Lees meer
Activiteitenagenda 2021
Activiteiten commissie
Een berichtje van de activiteitencommissie! Woehoee! Onze activiteiten kalender voor de eerste helft van het seizoen is gevuld. We willen ...
Lees meer
Week van de scheidsrechter: zet de scheids in het ...
Scheidsrechters coördinator
Zonder scheids geen wedstrijd! Vanaf zaterdag 25 september tot en met zondag 3 oktober 2021 is de jaarlijkse Week van de Scheidsrechter. Hierin geven ...
Lees meer
The Green Army is back!
SSS nieuws
Afgelopen zaterdag hebben we als SSS Leden onze mannen naar de overwinning mogen juichen en wat was het fijn dat de Green Army ook weer terug was in ...
Lees meer
Spaar SSSponsorpunten bij PLUS Barneveld
Sponsornieuws
Spek de clubkas van SSS samen met PLUS Barneveld. Deze supermarkt organiseert van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november een unieke ...
Lees meer
Start seizoen 2021/2022
Corona nieuws
We mogen weer volleyballen met elkaar! Vanaf vandaag (maandag 16 augustus) gaan enkele teams weer de zaal. Dat is de start van het seizoen 2021/2022. ...
Lees meer

De lange muur van Bedum

Bedum uit. Altijd lastig. Dat kunnen we immers weten van vorig seizoen. Dat was toen zo lastig, dat we direct maar besloten het seizoen te beëindigen. Gelukkig wisten we nu opnieuw als winnaars uit de strijd te komen door de lange muur van Bedum te verschalken. Tot tweemaal toe. Eerst in het veld en daarna aan tafel.

Met een uitgedunde selectie gingen we op pad naar Bedum. Arno ging niet mee vanwege een retourtje Parijs. Nick vanwege een enkeltje. Twee auto’s vol met lange mannen stonden om half twee klaar (oké, één van de lange mannen was uiteraard weer iets te laat… oké, het was de schrijver zelf) voor de rit naar het hoge noorden. Wist u dat Bedum ligt in de meest noordelijke gemeente van Nederland?

Naast twee auto’s met lange mannen ging er ook een auto met een iets minder lange man op pad. Dat had iets te maken met Thialf, Emmen, exen en schoonmoeders. Ik vind het zelf ook een raar verhaal. Ten slotte troffen we ook een coach, die met de trein de rit had afgelegd. Fun fact: wist u dat onze coach in Engeland heeft gewoond, net als Arjen Robben. En dat Arjen Robben uit Bedum komt en ook wel eens in Bristol heeft gevoetbald, waar onze coach dan weer heeft gevolleybald. Wat een toeval hè! Misschien moet u onze coach er eens naar vragen.

Eenmaal in de kleedkamer aangekomen - we besloten toch maar te gaan volleyballen in plaats van te karten - kon de echte voorbereiding beginnen. We hadden in de voorbespreking al besloten om het niet over de tegenstander te hebben. Het was ons nog steeds niet duidelijk of we nou tegen het eerste of tweede team speelden. En in de kleedkamer benoemden we het daarom nog maar eens extra vaak dat we het niet over de tegenstander gingen hebben. En toen een tegenstander in de kleedkamer kwam en zei dat we het beter niet over zijn teamgenoten konden hebben, besloten we dat nog maar eens te benoemen naar elkaar.

Eenmaal op het veld bleek dat we nog even rustig aan konden doen. Dat hadden de scheidsrechters ook bedacht. En de apparatuur ook. En de internetverbinding ook. Dus toen we begonnen met volleyballen hoopten wij stiekem in een tempo te gaan volleyballen die de oudere benen en armen van de tegenstanders niet bij zouden kunnen benen (en armen).

De start was weergaloos. Arjan confronteerde via zijn services de thuisploeg met het feit dat het dak niet zo hoog was. Er was geen vuiltje aan de lucht. Alleen een vuile bal van Bouw om het vuurtje op te stoken. Alsof we de tegenstander stiekem een loempia met sambal in plaats van zoetzure saus gaven. Maar we gingen ons verder niet met de tegenstander bemoeien. Oké, alleen Michiel mag dat…

Tot halverwege de eerste set stonden we op een comfortabele voorsprong. Maar opeens haperde de machine en was er bij ons juist een gebrek aan sambal. We lieten de bal vallen alsof we bang waren onze vingers te branden aan een hete pisang goreng en plots hadden we de eerste set verloren. Wist u trouwens dat bij Bedum ‘de beste vriend van onze Kees’ speelt en eigenlijk een hele aardige jongen is.

Wat bleek: we moesten ons best gaan doen om de lange muur van Bedum te verschalken. Dus schakelden we in de tweede set een tandje (sambal) bij. Inmiddels was Ewoud de (foe) Jong (hai) in het veld gezet en hij beschaamde het vertrouwen van de coach niet; zoals een jonge vent eveneens het vertrouwen van een potentiële schoonvader niet wil beschamen. Heren 2 had de juiste woksmaak te pakken en schrokte Bedum in de tweede set op alsof het lopend buffet bijna ten einde was. In de derde set bleven de Barnevelders de bovenliggende partij en zo stonden SSS opeens met 1-2 voor in Bedum.

Een vierpunter leek in de maak te zijn toen SSS ook in de vierde set direct op voorsprong kwam, maar opnieuw stokte de machine. De pannen bami en nasi moesten bijgevuld worden bij het lopend buffet en tot die tijd weigerde SSS het initiatief te namen. Bedum maakte hier gretig gebruik van en deed het welbekende trucje ‘erop en erover’. Net als eerder in de wedstrijd het welbekende trucje (behalve voor scheidsrechter) werd gedaan: even aan het net trekken als de tegenstander een slechte pass wil terugslaan… Leuk geintje, toch Roelofs?

Goed, dan maar een vijfde set. De schrijver dezes was even van plan om het verslag volledig hieraan te wijden:

Welkom bij deze NOS Studio Sport-samenvatting van DIO/Bedum H2 en Autoschade Van der Werf/SSS H2. We pakken de wedstrijd op bij een 2-2 stand in sets en een 2-3 voorsprong voor SSS in de vijfde set. Gepko Hahn is aan service…

De macht van de pen is groot. Maar het blijft een teamsport, dus het zou wel heel arrogant zijn om hier op te schrijven hoe onze geweldige aanvoerder c.q. voorzitter zijn team van 2-3 naar 2-12 serveerde in de vijfde set. Met groot genoegen nam hij plaats op de bank na zijn servicereeks om alvast te mijmeren over babi pangang en tjap tjoy. Maar even later had DIO/Bedum zich weer terug in de vijfde set gekuloyukt. We wisten dat bij Bedum de grote man - letterlijk en figuurlijk - Joris Marcelis (is); dus moesten we op zoek gaan naar een trucje om de lange muur te breken. Onze grote leider KJ had daar een wissel en een time-out op bedacht; en geheel in Chinese stijl werd daar uiterst gehoorzaam op gereageerd. Heel simpel: de winnende coach heeft altijd gelijk.

Het bier smaakte goed en wekte de nodige (eet)lust op. Daarom besloten we nog maar even een andere lange muur te gaan verschalken. Als een stel Mongolen - na een telefoontje van Gepko Khan - hadden we ons klaargemaakt om het lopende buffet te verschalken. Eenmaal alle borden volgeschept en plaatsgenomen aan de tienpersoonstafel - het is altijd goed een plekje vrij te houden voor onverwachte gasten - kon de grootspraak op tafel komen. Want het is heel simpel: de winnaar heeft altijd gelijk.

0
0
0
s2smodern

Heren 2 windt er geen doekjes om tegen Renswouw

Een volle tribune, een persfotograaf en een heuse derby op het programma. Dat beloofde een mooie zaterdag te worden in De Meerwaarde. Dat werd het ook uiteindelijk voor Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 met een schitterende 3-1 overwinning op Renswouw. De man met de pen (en het toetsenbord) zal hieronder uit de doeken doen hoe de zaterdag verliep.

Pure paniek voor aanvang van de de wedstrijd. Iedereen druppelde binnen op de tribune met het nodige enthousiasme. Even een koffie of een AA nuttigen, alvorens we naar de kleedkamer zouden gaan. Maar tussen alle lange mannen in was even een moment van pure paniek.

Christien had het al ontzettend lastig om te kiezen bij wie ze zou gaan zitten in de kantine. Om beide teams tevreden te houden, was er uiteraard cake voor beide teams. Een compromis werd gesloten: Renswouw regelde de thee (hier had ik het spreekwoord kunnen schrijven: waar broeken zijn, betalen geen doeken), maar die dronk ze bij SSS op. Maar de paniek sloeg pas echt toe toen Gepko opeens liet weten dat er een teamfoto gemaakt zou worden. Onze mamanager Christien had namelijk ‘s ochtends in haar enige SSS-shirt - waarin ze op de foto zou willen - gesport. Talloze opties werden aangedragen om haar op de foto te krijgen; zelfs in een Renswouw-shirt zouden we acceptabel vinden. Na lang wikken en wegen kregen we Christien toch op de foto, boven ons als mannen verheven (zoals het hoort).

De teamfoto was zo gekiekt. Dat kan je gerust aan onze teamfotograaf Zwets overlaten. We staan er weer schitterend op; en kunnen eindelijk aan iedereen laten zien wat voor mooie kleding onze sponsor Autoschade Van der Werf heeft geregeld. Op naar de hal voor een mooie strijd tegen Renswouw, waar de oude bekenden de zaal instromen. In de voorbereiding hadden we elkaar nog getroffen en strandde het duel bij 1-1. De laatste twee seizoenen speelden we telkens één keer tegen elkaar. Vorig jaar wonnen wij in De Hokhorst met 1-3. Op 7 december 2019 verloren wij met 1-3 van Renswouw; de laatste officiële nederlaag van Heren 2.

Zoals het SSS Heren 2 betaamt, kwamen langzaam uit de startblokken. Onze hovenier Berger stond nog te harken (kijktip: BinnensteBuiten van 30 september), Wilfred zou zijn toverkunsten bewaren voor later in de wedstrijd en ook de anderen konden het niet oplossen. Aan de andere kant kon Oosting weer zijn klasse laten zien (aangezien zijn vinger weer in de kom zat), toonde Bart nog over voldoende adem te beschikken om al z’n aanvallers te bedienen en anders was daar wel coach Timmerman om even wat extra tijd te kopen door een doekje in het veld te gooien.

We kwamen na een moeizame start nog terug in de eerste set, maar te veel fouten kostten ons de eerste set. We waren inmiddels warmgedraaid om in de tweede set te gaan schitteren. Het toegestroomde publiek zag hoe SSS de servicetactiek met succes uitvoerde; Beek en Gepko legden de druk erop en Heren 2 dicteerde het spel. Ieder doekje wilde in de was bij Heren 2. Michiel wilde dat graag als spelverdeler en aanvaller; met Frank binnen de lijnen konden drie aanvallers bediend blijven en daar maakte Michiel ook graag gebruik van met een kanonskogel rechtdoor door de benen van Julius.

Stand 1-1. In tegenstelling tot de voorbereiding ging de wedstrijd ditmaal wel door. Renswouw leek de handdoek al in de ring te werpen. Zoals een wijze man aan de blauwe zijde zei: wij zijn allang tevreden met één set. Heren 2 drukte door. Berger heeft dankzij zijn groene vingers zijn volleyballeritis steeds beter onder controle, de middenaanvallers hadden een prima afstemming met Michiel en met Arno binnen de lijnen kon Ties gaan dansen op de vulkaan. Net als de tweede set werd het 25-17 voor SSS.

Renswouw zou Renswouw niet zijn als het geen stel taaie mannen had. Met twee Van Roomens in het veld - en een toekomstige Barneveldse Van Roomen op de tribune (het contract ligt voor je klaar, Paul) - en een aantal wisselingen wist Renswouw in de vierde set de spanning weer op te voeren. Gelukkig had Ewoud een aantal goede services in huis (en bezorgde hij ons ook een kannetje na afloop) en wisten Rinaldo en Roelofs goede hoekjes te slaan. Maar de vierde set is vooral toe te schrijven aan onze Duitser. Niet onze Duitse aanvoerder, maar aan Wilfred. Onpasseerbaar met zijn blok en aanvallend draaide hij Renswouw volledig in de doeken.

Een verdiende overwinning voor SSS; daar hoeven we geen doekjes om te winden. Wij zijn niet arrogant; wij zijn gewoon goed! (Om maar eens uitspraak uit het verleden op te doeken). Na afloop konden we proosten op de overwinning en nagenieten van de derby met Renswouw samen. En… hadden we nog een doekje voor het bloeden voor Jarno.

Op naar Bedum voor de derde wedstrijd van het seizoen! (De reis is ook lang genoeg om dit verslag te schrijven...)

0
0
0
s2smodern

Supercompensatie en een piek van 105 minuten

Trainen is voor talentlozen. Daarom zegt het genoeg dat Autoschade Van der Werf/SSS H2 in de 160 dagen durende voorbereiding slechts 105 minuten compleet was. Met enkele trainingspieken en heel heel heel veel nauwkeurig geplaatste rustperiodes van supercompensaties was de voorbereiding geslaagd om Ten Brinke Set Up met 4-0 te verslaan.

De aanloop naar het nieuwe seizoen was - net als vorig jaar - een lange aanloop. En net als vorig seizoen zou Ten Brinke Set Up de tegenstander zijn tijdens de seizoensouverture. Daarom werd besloten om het concept van een jaar geleden zoveel mogelijk te kopiëren. 

De voorbereiding startte - net als vorig jaar - in de buitenlucht. Ditmaal met trainingen op het gras en in het zand bij ODIK. Uiteraard waren we geen enkele keer compleet. Het ene moment zat er iemand op een fiets, dan weer zat een ander in het huwelijksbootje. Het zou ons niet verbazen als KJ achter de schermen diverse spelers instructies gaf om afwezig te zijn. Op deze manier zou de hunkering naar elkaar groot blijven. We moesten immers nog 160 dagen wachten tot het seizoen zou beginnen.

Er gebeurde wel meer achter de schermen. Zo werd trainert Gert voorgedragen bij Heren 1; waar hij dit seizoen de spelletjes mag verzorgen en weer herenigd wordt met Bram en Thijs. Want Heren 2 levert wel degelijk spelers (en nu dus ook trainers) af aan de eredivisie. Wie had dat gedacht. Waar enkele jaren geleden nog hoofdschuddend door de groten binnen SSS werd gezegd dat ‘H2 talenten zou verpesten’ met ons (over)matig biergebruik, spelen dit seizoen maar liefst zeven spelers in de Eredivisie die in de afgelopen jaren nog bij Heren 2 mochten proeven aan het seniorenbestaan.

Hoofdcoach KJ kreeg al snel een nieuwe secondant. Freek ‘gogme’ Hebing werd vastgelegd om dit stel ‘volleybalgekke kloothommels’ trainen te gaan geven en soms bij wedstrijden te assisteren. We hebben al een plekje in de auto naar Bedum voor hem gereserveerd. 

Met Van Garderen & Hebing werd in augustus - na een korte zomerstop - de voorbereiding hervat met dezelfde selectie als afgelopen seizoen. De start: 80 procent inzet, 45 procent aanwezigheid. Dat is een mooie opbouw, die de spelers van Heren 2 aanspreekt. Sommigen werden eind augustus en begin september nog bewust op vakantie gestuurd. Tijdens oefenwedstrijden (twee keer winst en één keer gelijk) waren we met kleine aantallen aanwezig, om veel balcontacten te kunnen maken en niet onnodig langs de kant te hoeven staan. Alles om na een korte intensieve trainingspiek naar de topvorm toe te werken door middel van de supercompensatie. Al deze individueel afgestemde trainingsprogramma’s moesten tot een optimum leiden op 25 september.

Daarom besloten we de wedstrijd van 18 september te verplaatsen. Dat paste bijvoorbeeld niet in de trainingsprogramma’s van onze spelverdelers. Van Garderen en Hebing besloten zorgvuldig dat we pas op 23 september compleet moesten zijn, twee dagen voor de eerste wedstrijd. Helaas hebben de trainers niet over alles de controle; vlak voor tijd maakte één van de spelers een misstap (we vertellen niet wie, want Renswouw leest ongetwijfeld mee en die willen we niet wijzer maken in de voorbereiding). 

De 105 minuten dat we compleet waren in de voorbereiding moest op 25 september leiden tot de eerste prestatie. De supercompensatie zat in de eerste set nog echter nog bij te veel spelers in de benen, waardoor we het onszelf erg moeilijk maakten. Alsof het zo had moeten zijn, kwam de supercompensatiepiek bij Berger op het juiste moment. Bij een 22-24 achterstand leidde hij ons - met onder andere twee blokpunten - naar een 26-24 setwinst.

De ban was gebroken. Heren 2 denderde daarna in sneltreinvaart over Set Up: de blokkering stond goed, de servicedruk was hoog en Beek wist de aanvallers prima te vinden. Eigenlijk lijkt het wedstrijdbeeld verdacht veel op dat van een jaar geleden (lees hier). Na de 25-11 in de tweede set wilde Michiel meteen doordrukken in de derde set. Eerste rally: doortikbal Michiel; tweede rally: doordunkbal Michiel; derde rally: doortikbal Michiel… Het mocht dan wel de week van de scheidsrechters zijn; maar je weet ook dat Michiel een Beek is en die trekken altijd hun eigen plan.

Zonder problemen - en ondanks Bergers volleyballeritis - pakten we de derde set en was de overwinning een feit. We wilden het bonuspunt ook pakken. Daar hadden Van Garderen en Hebing ook rekening mee gehouden in de voorbereiding. De supercompensatiepiek van Roelofs kwam in de vierde set. Als stimulans werd vrouwlief geïnstrueerd op de tribune te gaan zitten en regelmatig naar haar horloge te kijken, zodat het gevoel gecreëerd werd dat Suzan & Freek nog bewonderd zouden kunnen worden op Gelderpop. Zo gezegd, zo gedaan produceerde Roelofs een reeks aan kanonskogels waar Set Up geen antwoord op had. 

De 4-0 overwinning was een korte intensieve piek, waarop het trainersduo besloot dat de ploeg dit zeker niet gezamenlijk moest vieren. De hunkering naar elkaar moet groot zijn en dus werden we naar diverse plekken over het hele land gestuurd om de vijf punten te vieren. Daarnaast waren we de afgelopen week uiteraard weer incompleet; vasthoudend aan het concept van de winnende coach die altijd gelijk heeft.

Vandaag moet er opnieuw gepiekt worden en komen we weer uit onze supercompensatie. Om 16.00 uur staat de derby tegen Renswouw op het programma. Komt dat zien (dat mag weer gezegd worden) in De Meerwaarde. 

0
0
0
s2smodern

Bielderman Koetsier/SSS haalt tweede Zweeds international

Johan Gruvaeus is de tweede Zweedse aanwinst voor Bielderman Koetsier/SSS komend seizoen. De 24-jarige diagonaal volgt zijn land- en ploeggenoot Edvin Svärd van Falkenberg VBK naar de Barneveldse eredivisionist.

Na het aantrekken van libero Svärd viel tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Zweden het oog op Gruvaeus. SSS-hoofdtrainer Hans Seubring: ,,We waren nog op zoek naar een diagonaal en hebben Johan uitgenodigd om met ons mee te trainen, om te kijken of er van beide kanten een klik was. We hebben allebei een goed gevoel aan over gehouden en zijn de samenwerking aangegaan.’’

Gruvaeus volgt zodoende net als Svärd de weg van Falkenberg naar Barneveld. De 1,98 meter lange diagonaal sloot zijn periode bij de lokale VBK af met een verloren finale om de landstitel, maar won eerder al drie keer de prestigieuze Grand Prix en de landstitel (in 2016). Als topscorer van het seizoen 2019/2020 maakte Gruvaeus de stap van Zweden naar Finland, maar financiële en corona-omstandigheden beëindigden dit avontuur al halverwege het seizoen.

,,Ik ben klaar voor een stap omhoog en ik denk dat de Eredivisie de perfecte volgende stap is’’, vertelt Gruvaeus over zijn keuze voor SSS. ,,De club is ambitieus en dat ben ik ook. Ik wil zien hoe ver we kunnen komen en mezelf ontwikkelen als speler.’’

Met Gruvaeus heeft SSS niet alleen een makkelijk scorende diagonaal binnengehaald, maar ook een teamspeler pur sang. ,,Je mag van mij veel punten en veel energie verwachten. Dat past goed bij deze groep, waar veel talent in zit en waar iedereen het goed met elkaar kan vinden.’’

(©Robert Boman)

0
0
0
s2smodern

Tom Koops keert terug bij Bielderman Koetsier/SSS

Na een uitstapje van één seizoen bij Sliedrecht Sport keert Tom Koops weer terug bij Bielderman Koetsier/SSS. De 21-jarige passer/loper is de eerste aanwinst bij de Barneveldse eredivisionist voor het nieuwe seizoen.

Koops speelde in het seizoen 2019/2020 bij SSS in de Eredivisie en dat leverde hem een transfer op naar Sliedrecht Sport. Daar was hij dit seizoen van grote waarde. Als meest scorende speler van Sliedrecht Sport - en nummer twee op de topscorerslijst van de Eredivisie - had Koops een groot aandeel in de vierde plaats en een plek in de halve finale.

Toch besluit Koops om komend seizoen weer het groene shirt van SSS aan te trekken. ,,De reden waarom ik terugkom, is dat ik mijn opleiding ga afmaken in Amersfoort en dat ik toch kon blijven volleyballen en me ontwikkelen bij SSS. Voornamelijk door alle faciliteiten die goed geregeld zijn in Barneveld. Daarnaast voelt het ook als thuis zoals je het zal noemen, ik ben twee seizoenen geleden hier aangekomen en met open armen ontvangen. Dat maakte de uiteindelijke beslissing voor SSS een stukje makkelijker.’’

Binnenkort volgt meer spelersnieuws - met de nodige contractverlengingen - over Bielderman Koetsiers/SSS. Het is inmiddels al wel bekend dat Robin Boekhoudt SSS gaat verlaten en na vier Barneveldse jaren de overstap maakt naar Draisma Dynamo.

0
0
0
s2smodern

Heren 1 speelt al om 16.00 uur tegen Lycurgus

In verband met de afgekondigde avondklok heeft Bielderman Koetsier/SSS de eerstkomende twee thuiswedstrijden in de Eredivisie vervroegd naar 16.00 uur. De Barnevelders spelen morgen (zaterdag 23 januari) tegen Amysoft Lycurgus. De wedstrijd wordt live uitgezonden via https://sss-barneveld.nl/sss-tv.

Normaal gesproken speelt Bielderman Koetsier/SSS om 19.30 uur de thuiswedstrijden in Sportcentrum De Meerwaarde. De wedstrijd had op dit tijdstip door kunnen gaan ondanks de avondklok, omdat het kabinet voor topsport een uitzondering heeft gemaakt. Toch wil SSS - wat de Nevobo ook aanmoedigt - de wedstrijden vervroegen, zodat alle spelers, staf en vrijwilligers op tijd voor de avondklok weer thuis kunnen zijn.

De avondklok is tot woensdag 10 februari (4.30 uur) van kracht en zal gelden tussen 21.00 en 04.30 uur. Daarom worden de thuiswedstrijden tegen Amysoft Lycurgus (23 januari) en VoCASA (6 februari) naar 16.00 uur vervroegd; evenals de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport (30 januari, 16.00 uur).

Bielderman Koetsier/SSS - Amysoft Lycurgus
SSS ontvangt in de tweede wedstrijd van het seizoen de nummer twee van de Eredivisie. Hoewel de gedachten nog steeds bij Olaf Ratterman zijn, zal de wedstrijd een andere lading hebben dan het treffen tegen Orion. 

SSS hoopt sportief gezien het niveau van vorige week op z'n minst te evenaren om ook Lycurgus de nodige tegenstand te bieden. De Barnevelders wonnen tegen Orion knap de eerste set en boden daarna goed partij tegen de Doetinchemmers. Ondanks twaalf punten van topscorer Alex Meijs en elf punten van Cas Abraham en Robin Boekhoudt verloor SSS met 1-3 van Orion.

Amysoft Lycurgus won vorige week met nette cijfers bij Taurus en revancheerde zich daarmee voor het verlies tegen Draisma Dynamo op nieuwjaarsdag. Bennie Tuinstra was de topscorer in dat treffen met een respectabele twintig punten.

SSS TV
De wedstrijd zal live te volgen zijn via SSS TV met commentaar van Mats Vroon en Zen Rozenberg. Vorige week viel helaas het geluid weg, maar we hebben hoop dat deze technische problemen opgelost zijn. Na afloop zijn er interviews te bekijken op de YouTube-pagina van SSS TV. 

0
0
0
s2smodern

Bielderman Koetsier/SSS herdenkt Olaf Ratterman zaterdag bij eerste competitieduel

Morgen (zaterdag) speelt Bielderman Koetsier/SSS zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020/2021. De wedstrijd tegen Active Living Orion zal in het teken staan van de overleden SSS-hoofdtrainer Olaf Ratterman. De wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld, maar is te bekijken via een live stream.

Na 315 dagen zonder eredivisiewedstrijd mag Bielderman Koetsier/SSS weer om de punten spelen. De winst is bijzaak in de wedstrijd tegen het bezoekende Active Living Orion. Het gaat morgen om de eer en het herdenken van Olaf Ratterman, die woensdag 6 januari op 45-jarige leeftijd onverwachts overleed.

Afgelopen week is er afscheid genomen van Olaf. Hij is woensdag in besloten kring gecremeerd. Dinsdagavond was er een condoleancegelegenheid in zijn geliefde sporthal De Meerwaarde. ,,Het was een waardig afscheid dat we voor de familie, het team en voor Olaf mogelijk konden maken. Iedereen kon op deze manier afscheid nemen van Olaf en hem bedanken’’, aldus voorzitter Gepko Hahn.

Het team en de familie hebben met elkaar gesproken over het spelen van de wedstrijd tegen Orion. Ralph Ratterman - broer van Olaf - vindt het mooi dat SSS weer in actie komt: ,,Het verdriet mag er zijn en zijn stoel zal vanavond leeg zijn. Maar de ploeg moet verder en zijn stoel zal ook weer een keer opgevuld worden. Ik weet zeker dat Olaf niks anders gewild zou hebben.’’

Bij Bielderman Koetsier/SSS zal Hans Seubring samen met Lourens van der Linden de ploeg aansturen. Aan de andere zijde staan oud-SSS'ers Joris Marcelis en Tom Buijs aan het roer. Laatstgenoemde was vorig jaar nog de assistent van Olaf Ratterman. Bij Orion spelen tevens de Barneveldse broers Markus en Stijn Held. 

Voorafgaand aan de wedstrijd zal één minuut stilte worden gehouden. Daarnaast zal om 19.15 uur een video als in memoriam getoond worden over de live stream. De wedstrijd start om 19.30 uur, zonder publiek, in Sportcentrum De Meerwaarde. De live stream is te bekijken op https://sss-barneveld.nl/sss-tv

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)