Laatste nieuws

The Green Army is back!
SSS nieuws
Afgelopen zaterdag hebben we als SSS Leden onze mannen naar de overwinning mogen juichen en wat was het fijn dat de Green Army ook weer terug was in ...
Lees meer
Spaar SSSponsorpunten bij PLUS Barneveld
Sponsornieuws
Spek de clubkas van SSS samen met PLUS Barneveld. Deze supermarkt organiseert van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november een unieke ...
Lees meer
Start seizoen 2021/2022
Corona nieuws
We mogen weer volleyballen met elkaar! Vanaf vandaag (maandag 16 augustus) gaan enkele teams weer de zaal. Dat is de start van het seizoen 2021/2022. ...
Lees meer
Barrooster 1e helft 2021/2022 staat online
CheerSSS
Het barrooster voor de 1e helft van het seizoen staat online... Bekijk goed wanneer jouw team bardienst heeft en zorg dat er bezetting is!!! ...
Lees meer
Training indeling 2021 / 2022
Zaalplanning
In nauwe samenwerking met de TC's is er weer een training indeling tot stand gekomen. En staat op deze website. We begrijpen dat we het niet iedereen ...
Lees meer
Nieuwe teamindelingen dames 2021/2022
Dames TC
Beste Dames van SSS, In de afgelopen weken is er een aantal afmeldingen geweest bij de dames. Een aantal teams kwam hierdoor op een te klein aantal ...
Lees meer

Meisjes B1 sluit seizoen af

Ruim een maand had hij met een gammel busje door zuid-Amerika getoerd, maar nu was Vleer blij weer thuis te zijn. Oost West Thuis Best, staat er op het tegeltje boven de haard.

 

Net op tijd voor de wedstrijd schuift hij aan. Vanmiddag speelt meisjes B1 haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen het eerste meisjes-B team van Scylla uit Wageningen. Een team dat weliswaar 4 plaatsen hoger staat, maar met slechts 3 punten verschil. Er is dus vanmiddag nog van alles mogelijk.

 

Vleer kijkt verbaasd als hij vlak voor het eerste fluitsignaal ziet dat de regie wordt overgenomen door de voorzitter van het jeugdbestuur. Als snel begrijpt hij wat er aan de hand is; de coach van meisjes-B1 neemt afscheid en SSS wil hem niet stilletjes via de achterdeur laten vertrekken. Integendeel! Binnen enkele ogenblikken is de coach omringd door al “zijn” meiden van de B1 en de D1, die zojuist voor de tweede keer dit seizoen - en met grote overmacht - het kampioenschap in de topklasse hebben behaald.

 

Hoewel de coach niet bepaald bekend staat als “bescheiden”, staat hij nu toch echt even flink met zijn mond vol tanden. Hij krijgt verschillende cadeaus en een prachtige fotocollage van het afgelopen seizoen.

 

De wedstrijd gaat dan eindelijk beginnen en Vleer denkt terug aan het afgelopen seizoen met eigenlijk net iets teveel ups en downs. Fantastisch resultaten in de eerste helft, maar een teleurstellende tweede helft. Het wilde maar niet lukken en maar al te vaak had Vleer gekeken naar wedstrijden met twee tegenstanders. De eerste was nog wel te verslaan, maar de tweede tegenstander speelde als een ongrijpbaar volleybalspook een onsportieve en oneerlijke strijd.

 

Vleer ziet tot zijn genoegen dat het spel vanmiddag van opvallend hoog niveau is en dat beide teams knokken alsof het gaat om de landstitel. Helaas gaat het net op het einde van de eerste set fout door een paar ongelukkige missers en wordt het 23-25 voor Scylla.

 

De daarop volgende drie sets laten de meiden van SSS zien dat ze nou wel eens genoeg hebben van al die flauwe kul over spoken en houden het team uit Wageningen van begin tot eind goed onder druk. Na enige tijd is de spanning weg en Vleer weet dat het goed komt. Hij had gehoord dat vorige week in Schalkhaar tegen SVS was gewonnen met 3-1. Een sterk team, waarvan in de eerste helft van de competitie nog met 2-3 was verloren én dat toen kampioen is geworden. Vleer gaat gemakkelijk achterover leunen, iets waar zijn achterbuurvrouw niet blij mee is en hem vriendelijk verzoekt om op te hoepelen. De laatste drie sets worden achtereenvolgens allemaal gewonnen met 25-17, 25-18 en 25-20.

 

Door deze uitslag komen de meiden van SSS op een min of meer gedeelde 8e plek met 18 punten. Gelijk met Scylla MB1 en Dynamo MB1, maar wel met 1 set minder winst. Gelukkig een flink stuk weg van die vervelende 12e plek.

 

Na afloop sprak Vleer nog heel even met de coach. “Fijn dat we het seizoen op zo'n mooie en positieve manier hebben kunnen afsluiten.” “Vandaag heeft iedereen kunnen zien dat het niveau van deze meiden redelijk hoog is.”

“Als er volgend seizoen misschien nog een klein beetje meer aan de teamspirit en de mentale weerbaarheid wordt gewerkt, staat SSS ook met de meiden weer snel op het hoogste niveau van de regio te spelen.” Ik weet dat er achter de schermen hard wordt gewerkt aan de voorbereiding van het volgend seizoen en ben er zeker van dat veel van deze meiden een prachtige volleybalcarrière tegemoet gaan.” “Vandaag was mijn laatste dag bij SSS en neem ik met gemengde gevoelens afscheid van een prachtige club met fantastische mensen waar ik me altijd bij thuis heb gevoeld.” Vleer knikt begrijpend, geeft de coach een hand om hem te bedanken voor de prettige samenwerking en denkt aan het tegeltje boven de haard...

0
0
0
s2smodern

Meisjes B1 is strijdvaardig

Wat was het genieten. Vleer zat elke dag wel ergens op een tribune tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Fantastisch om te zien hoe er werd gestreden voor topprestaties. Hoe nét niet winnen tranen van verdriet en nét wel winnen tranen van geluk opleverde. Zo ziet hij dat graag, topsport in optima forma, emoties.

 

Niet alle sporten tijdens de spelen vond Vleer sportwaardig. Met een sleetje de berg af glijden deed hij in zijn kinderjaren ook. Hij had toen zelfs twee prikstokken, waardoor hij nog veel harder ging. Wat te denken van stenen schuiven over het ijs, waarbij ook nog eens twee onderdanen, gewapend met een bezem, de achtergebleven sneeuwresten proberen weg te vegen. Vier jaar hadden ze ervoor getraind! Vleer zijn opoe schuift nog dagelijks ongeveer 30 stenen door vier gaten die maar net iets groter zijn, zonder dat tussentijds wordt geveegd of gepoetst.

 

Vanmiddag speelt meisjes-B1- na twee weken rust - eindelijk weer een wedstrijd. Vleer had gehoord dat alle wedstrijden een uur waren vervroegd, dus was hij al extra vroeg naar de sporthal gekomen. Wat hij nog niet wist, was dat de tegenstander Devolco meisjes-B1 uit Deventer als enigste team vandaag niet zo vroeg (?) naar Barneveld kon komen. De wedstrijd wordt dus een uur later gespeeld, waardoor ook de zaalleiding moest passen en meten om alles in goede banen te lijden.

 

Vanmiddag spelen de meiden van SSS zonder Heleen. De midaanvalster en één van de topspeelsters van het team is tijdens het afgelopen feestweekend in gevecht geraakt met een fietspomp en heeft daaraan een lelijke enkelblessure overgehouden.

 

De wedstrijd begint en Vleer heeft het meteen goed naar zijn zin. Hij krijgt hetzelfde gevoel als enkele weken geleden langs de ijsbaan. Samen met het publiek ziet hij dat de vechtlust en de energie er vanaf spettert. Hij ziet ook het team van Devolco de eerste set met 25-17 verliezen door een goed spelend SSS. Hij ziet vervolgens tranen van verdriet bij de meiden uit Deventer als ook de tweede set door SSS met maar liefst 25-13 wordt gewonnen.

 

Helaas blijkt de energie er dan ook letterlijk en figuurlijk van te zijn afgespetterd. Of het kaarsje opgebrand is of de mentale druk te groot, dat weet Vleer niet, maar één ding is zeker; het plezier en de gretigheid om te winnen lijkt plaats te hebben gemaakt voor angst om te verliezen. Vleer denkt aan een citaat uit Emergo...

 

Als je denkt: "Ik kan ‘t niet halen",

is de tegenslag op til.

Want het overslaan der schalen,

hangt voornamelijk af van wil.

 

Moedelozen gaan ten onder,

door hun twijfel, door hun vrees.

Vechters winnen door een wonder,

telkens weer de zwaarste race.

 

De derde en de vierde set gaan verloren met 19-25 en 20-25. Hoe het publiek ook roept en aanmoedigt, het helpt niet. De meiden van SSS zien helaas ook in de vijfde set geen kans om in de buurt te komen van het niveau van het eerste deel van de wedstrijd. De laatste set gaat verloren met 8-15 en dus wordt de wedstrijd vanmiddag door Devolco gewonnen. Niet alleen omdat de Barneveldse meiden de handdoek misschien al vroegtijdig in de ring hadden gegooid, maar natuurlijk ook omdat de tegenstander op het juiste moment handig gebruik wist te maken van de terugval.

 

Ach, wat scheelde het... wat was de overwinning dichtbij... nét niet winnen doet pijn en geeft soms tranen van verdriet, met een iets groter verschil verliezen blijkt ook niet pijnloos, maar maakt de meiden van SSS wel strijdvaardiger.

 

Volgende week speelt meisjes-B1 haar wedstrijd tegen meisjes-B1 van VVH en één ding staat vast; dit keer gaat de winst echt mee terug naar Barneveld. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Sijpel te Harderwijk en begint om 11.30 uur.

0
0
0
s2smodern

Meisjes B1 is niet voorspelbaar

Hijgend en puffend komt hij bij de sporthal aan. Het was hard trappen tegen de wind in, terwijl het weerbericht gisteren nog een rustige dag voorspelde. Vleer kan er maar niet aan wennen; het weer is en blijft onvoorspelbaar. Gelukkig is dat bij volleybal meestal niet het geval.

 

Vanmiddag speelt het eerste meisje-B team van SSS haar wedstrijd tegen Favorita meisjes-B1 uit Dinxperlo. De Barneveldse meiden staan op de laatste plaats van de competitie, terwijl de meiden van Favorita hun naam eer aan doen en stevig op de eerste plaats staan met slechts 2 verloren sets. Vleer weet het precies; dit is zo'n wedstrijd die goed te voorspellen is. Toch is en blijft hij een echte supporter die zijn team nooit zal laten vallen. Nooit! Hij zit dan ook vandaag weer met ratel en kladblok op de beste plaats van de tribune en wacht op het eerste fluitsignaal.

 

Binnen enkele ogenblikken staat het team van SSS met 0-3 achter, maar toch ziet Vleer dat de meiden vol zelfvertrouwen aan het spelen zijn. Heel langzaam begint het spel, net als de beloofde rustige dag, te veranderen in een zuidwesterstorm. Het spel gaat gelijk op en Vleer is zo enthousiast dat hij zijn buurman een spontane klap op z'n rug geeft, met als gevolg dat het kunstgebit van de arme man over de grond klettert. Geschrokken raapt hij snel het vreemd uitziende object van de grond, veegt het even met zijn zakdoek af en geeft het terug met een oprecht excuus. Vleer gaat snel zitten en bedenkt zich dat hij zojuist zijn neus nog had gesnoten. Stoïcijns als een spelverdeelster die zojuist een aanvalsfout heeft gemaakt waarover de scheidsrechter nog aan het nadenken is, kijkt hij voor zich uit.

 

In deze eerste set ziet zowel vriend als vijand een wedstrijd die eigenlijk in de topklasse thuishoort. Volleybal op hoog niveau met als resultaat winst voor SSS. Het wordt 25-23. “Ongelooflijk, onvoorspelbaar...” mompelt Vleer en straalt van oor tot oor.

 

De tweede set lijken de meiden uit Dinxperlo volledig geknakt. Weggeblazen als door de storm. De meiden uit Barneveld staan steeds zo'n 10 punten voor en dan weet Vleer dat het nu alleen nog maar een kwestie van tijd is. De set wordt dan ook vol overmacht gewonnen door SSS. De teller schrijft maar liefst een score van 25-15 op het formulier.

 

De derde en vierde set zien de meiden van SSS geen kans meer om het niveau van de eerste twee sets te evenaren. In de derde set wordt het nog wel even 22-23, maar dan wint de spanning het toch van het gezonde verstand. De derde set gaat verloren met 22-25 en ook de vierde set gaat verloren met 19-25. Er komt dus een bonus set.

 

Helaas zien de Barneveldse meiden ook nu geen kans meer om grip te krijgen op het spel van Favorita. Er wordt gevochten voor elke bal, maar bij alle meiden is de energie helemaal op. De vijfde set eindigt in 5-15 en Vleer ziet dat alle meiden “total loss”, maar toch tevreden over de grond rollen. Zo hoort het ook, knokken tot je niet meer kan. Vleer heeft samen met het publiek genoten van het spel en de inzet van beide teams.

 

In de kantine trof Vleer een blije coach. “Fantastisch wat de meiden vandaag hebben laten zien.” “Niemand had verwacht dat we zoveel weerstand zouden bieden aan de nummer één.” “De coach van Favorita vertelde mij na afloop dat ze er na de tweede set vanuit ging dat wij met 4-0 zouden winnen, maar volleybal is en blijft nou eenmaal onvoorspelbaar.” “Misschien moeten we de komende tijd ook maar wat harder gaan werken aan de conditie...” zegt de coach met een knipoog naar Vleer.

 

Zaterdag 8 maart is de volgende thuiswedstrijd. Om 12.30 uur zal dan tegen het team van Devolco uit Deventer worden gespeeld.

0
0
0
s2smodern

Meisjes B1 speelt met kleur

Met een sierlijke haal trekt hij een fraaie krul over het doek. Vleer schildert figuratief abstract, in een persoonlijke en krachtige stijl. Hij gebruikt altijd veel kleuren, maar in zijn werk zijn het toch vooral de kleuren geel en oranje die prominent aanwezig zijn. Geel wordt samengesteld van de kleuren rood en groen, terwijl oranje wordt gemaakt van de kleuren geel en rood. Vleer heeft overigens helemaal niets met rood en geel als zelfstandige kleur.

 

Verschrikt kijkt hij op de klok. Over tien minuten begint de wedstrijd tegen Switch uit Millingen aan de Rijn. De meiden van SSS spelen eigenlijk een uitwedstrijd thuis in de B-hal van de Meerwaarde. Dat komt omdat Switch vanmiddag geen gebruik kan maken van hun eigen sporthal. Het is een drukke boel in de sporthal, want in de A-hal wordt vandaag ook de halve finale van de open club voor jongens-A gespeeld.

 

De wedstrijd begint, maar de start van de Barneveldse meiden is niet bepaald rooskleurig te noemen. De eerste drie services gaan achtereenvolgens in het net en verder lijkt het meer op recreanten volleybal (hoewel dat natuurlijk erg goed kan zijn) dan op een topper in de hoofdklasse. Dat moet de spanning zijn, want na ongeveer 10 minuten ziet Vleer dat de meiden van SSS dus echt nog wel serieus kunnen volleyballen.

 

De pass loopt prima, de set-ups zijn lekker en het is op een bepaald moment Heleen die de meiden uit Millingen aan de Rijn groen en geel laat zien. Met enkele snoeiharde echte (!) eerste tempo aanvallen weet ze niet alleen de tegenstander, maar ook het publiek en haar coach te verrassen. De eerste set wordt verdiend gewonnen met 25-19 en de coach denkt (hardop) hoe het zou zijn om weer heel even zo'n 15 jaar oud te zijn.

 

De tweede set wordt vervolgens vol enthousiasme begonnen. Helaas krijgen de meiden van SSS geen grip meer op de wedstrijd en lijkt het de groene handdoek in de ring te hebben gegooid. Een resultaat van 16-25 op het scorebord is dan een logisch gevolg.

 

De derde set vertoont een zeer wisselend beeld. Vleer ziet behoorlijk zenuwachtig spel, afgewisseld door fraaie hoogstandjes, maar ook soms moddervolleybal. De scheidsrechter (streng doch rechtvaardig) is genoodzaakt om een aanzienlijk aantal net- en opstellingsfouten te bestraffen, waardoor de meiden van SSS steeds weer achter de feiten aanlopen. Het spel lijkt een beetje door een verkeerslicht geregeld; rood - stilstaan, geel - rustig aan en groen - volle kracht. Deze set eindigt daarom weer in een verlies, maar nu met de eindstand 21-25.

 

Helaas ziet Vleer dat de meiden van SSS ook de vierde set niet uit de rode cijfers komen. De meiden van Switch weten goed gebruik te maken van de terugval en laten geen kans onbenut. Als dan ook nog eens de altijd rustige en vriendelijke Bertine zowel een rode als gele kaart van de scheidsrechter krijgt, blijkt de strijd gestreden en is de wedstrijd voorbij. De vierde set gaat verloren met 16-25.

 

Vleer kijkt teleurgesteld, net als de speelsters en de meeste aanhang. Ook de coach is niet helemaal tevreden. “Het spel vanmiddag vertoonde veel te veel ups- en downs, met als gevolg erg veel onnodige fouten en misverstanden.” “Het leek soms wel een knipperlicht met alleen maar alles of niets.” “Toch ben ik er vrij zeker van dat we de prestaties in laatste twee maanden van de competitie verder zullen verbeteren.” “Elke speelster van ons team beschikt over bijzondere kwaliteiten en nu moet het alleen nog wat beter worden samengevoegd.” “Eigenlijk net zoiets als een kunstschilder die verschillende kleuren mengt tot één geheel.” Vleer glimlacht, want hij weet als geen ander wat voor een prachtig resultaat dat kan opleveren.

 

Volgende week spelen de meiden van SSS weer een thuiswedstrijd. Om 14.45 uur is dan de wedstrijd tegen de koploper Favorita uit Dinxperlo. Ook dat wordt weer een zware pot, maar het is algemeen bekend dat de Barneveldse meiden met dit soort wedstrijden meestal goed weten te presteren.

0
0
0
s2smodern

Meisjes B1 is back

Vanmorgen was hij geland op Schiphol. Net terug van zijn reis naar de noordpool, waar hij de aurora borealis heeft meegemaakt. Vleer heeft genoten van het poollicht, dat veroorzaakt wordt door de zonnewind. Maar nu staat hij weer met beide benen op de grond en is er helemaal klaar voor.

 

Het is zaterdag 25 januari en de wedstrijd van SSS meisjes-B1 tegen Alterno meisjes-B1 uit Apeldoorn staat op het punt van beginnen. Vleer is gedwongen om in de kantine met een glas achter het glas plaats te nemen, want de wedstrijd wordt gespeeld op veld 1. Hij vraagt zich af hoe het toch mogelijk is dat een architect niet begrijpt dat een sporthal ook bedoeld is voor publiek.

 

Vleer ziet dat de meiden van SSS gespannen zijn. Het team zit sinds de winterstop in een behoorlijke winterdip, een beetje vergelijkbaar met de winterslaap van een ijsbeer, die hij gelukkig op zijn reis van de afgelopen week niet is tegengekomen. Kortom; het is winter!

 

De wedstrijd begint en tot zijn verrassing ziet Vleer dat het spelsysteem van SSS is gewijzigd van 2-4 naar 1-5, waardoor er nog behoorlijk wat misverstanden zijn. De eerste set gaat verloren met 9-25, maar toch ziet Vleer de meiden uit Barneveld met plezier en opgeheven hoofden van veld wisselen.

 

De tweede set gaat het al een stuk beter. Minder fouten en langzaam komt de motor op gang. De wedstrijd gaat lange tijd gelijk op, maar aan het eind van de set gaat het fout. Door een paar ongelukkige missers en veel te veel service fouten gaat de winst naar de meiden uit Apeldoorn. De stand is dan 19-25 en Vleer bedenkt zich dat, als de 5 getelde service fouten er niet waren geweest, deze set zeer waarschijnlijk in het voordeel van SSS was beslist.

 

Er zit een stijgende lijn in het spel van SSS. De derde set begint en al direct staan de meiden van Alterno onder druk. De strijdlust van de Barneveldse meiden is dit seizoen zelden zo groot geweest en zowel de pass, als de set-up gaat steeds beter. Een logisch gevolg is dat ook de aanvalskannonen in stelling kunnen worden gebracht. Het publiek geniet met volle teugen en is zelfs door het glas heen goed in de zaal te horen. De set wordt na een spannende eindfase verdiend gewonnen door SSS met 25-23 en zowel de meiden als de coach laten goed blijken erg blij te zijn met deze belangrijke ommekeer.

 

Vleer kijkt verbaasd op als hij ziet dat de coach van SSS het aan de stok krijgt met de assistent coach (?) van Alterno. De scheidsrechter moet zelfs tussenbeide komen om de partijen uit elkaar halen. Een vreemd voorval, want de meestal uiterst rustige coach van SSS gaat toch niet zomaar door het lint.

 

De meiden van SSS zijn nu niet meer te stopen en als een zonnewind van de noordpool spelen ze door. Het resultaat is dan ook de winst in de vierde set met een eindstand van 25-21. Helaas gaat de vijfde set verloren met 9-15, maar dat vindt Vleer niet echt erg. Hij zag vanmiddag weer het strijdende meisjes-B1 team van voor de winterstop.

 

Na afloop vraagt Vleer aan de coach wat hij er van vond. “Ik ben meer dan tevreden, we zijn weer helemaal terug op het strijdtoneel.” “Vanmiddag zag ik mijn oude team weer, meiden die niet bij de pakken gaan neerzitten als het even niet lukt.” “Het is best lastig om zonder te oefenen opeens van 2-4 naar 1-5 over te stappen, maar alle meiden hebben het enorm goed opgepakt.” “Vooral een compliment aan Maaike, die vanmiddag heeft laten zien langzamerhand een echte spelverdeelster te worden, want dat is natuurlijk veel meer dan alleen maar set-ups geven.” “Ook Marleen deed het in haar nieuwe rol als diagonaal aanvalster erg goed en hoewel ze nog onvoldoende aanvalskansen heeft gekregen, stond ze er wel op belangrijke momenten.”

 

Vleer knikt, maar wil nog wel van de coach weten wat er zich afspeelde na de derde set. “Dat wil ik snel vergeten, maar ik kan er nou eenmaal niet tegen als het spelplezier van de jeugd ten koste gaat van 'eigen winbelang' van een of andere coach of assistent, ook al is het bij de tegenstander.” “Gelukkig hadden we vanmiddag een uitstekende scheidsrechter die niet alleen een prima wedstrijd floot, maar mij ook op tijd voor het begin van de vierde set wist te kalmeren.” “Tja, ook coaches hebben soms emoties.”

 

Tevreden drinkt Vleer zijn glas leeg. Hij denkt aan het poollicht en ziet de overeenkomst met de meiden van SSS en het fantastische lichtverschijnsel waarbij grote hoeveelheden geladen deeltjes het heelal ingeslingerd worden. Energie en kracht samenbundelen, dat is natuurlijk waar het om gaat.

 

De meiden van SSS hebben nu een week rust en spelen hun volgende wedstrijd weer op 8 februari thuis tegen meisjes-B1 van Switch'87 uit Millingen aan de Rijn. De wedstrijd wordt gespeeld om 12.00 uur in de B-hal.

0
0
0
s2smodern

Meisjes B1 zucht

Vleer zit voor zich uit te staren, achter in een donker hoekje van de sportkantine. Hij heeft er zin in, maar zouden de meiden van SSS kans zien om de terugval van de afgelopen paar weken te doen stoppen? Helemaal gerust is hij nog niet.

 

Het is zaterdag 18 januari en vandaag zal de wedstrijd tegen Orion meisjes-B1 uit Doetinchem worden gespeeld. Een sterk team, waartegen de meiden uit Barneveld dit seizoen al twee maal eerder hebben gestreden (plaatsingstoernooi en open club), maar helaas nog niet van hebben kunnen winnen.

 

Het lijkt wel of SSS er vanaf het begin niet echt in gelooft. Vleer ziet een erg wisselend spel. Soms fantastische verdedigingsacties, goed samenspel en krachtige aanvallen, maar helaas veel vaker (!) een opeenhoping van onnodige fouten, misverstanden en sombere gezichten. Het lijkt wel of de meiden van SSS nog nooit van “Emergo” hebben gehoord. Geen opgeheven hoofden en geen “overslaan der schalen” als gevolg van wil.

 

Het moet eerlijk worden gezegd: het team van Orion speelt erg goed. Een sterke service, uitstekende veldverdeling en veel kansen. Ongetwijfeld een van de sterkste teams in deze competitie. De eerste set wordt het nog even spannend, maar gaat toch verloren met 25-20. De tweede set wordt het 25-12 en de derde set zelf 25-7. Zelfs de coach wisselt zuchtend en met gebogen hoofd van veld.

 

De vierde set lijkt het allemaal anders te gaan. De “swing” komt erin en Vleer krijgt weer een beetje hoop. Het is 7-14 voor SSS als de coach van Orion een time-out vraagt. Het plezier bij SSS is terug. Helaas voor korte duur, want de spanning blijkt ook vanmiddag weer een extra tegenstander. De vierde set gaat verloren met 25-21.

 

Vleer leest nog even zijn aantekeningen door en drukt zuchtend op de Verzend knop...

 

Helaas heeft SSS ook deze tweede competitiewedstrijd geen punten gewonnen en hoewel het natuurlijk geen schande is om van zo'n sterk team te verliezen, had Vleer toch zeker gehoopt op wat meer spektakel. De coach wilde na afloop alleen nog kwijt dat hij de komende week samen met het team gaat kijken wat er aan te doen is om het tij te doen keren.

 

Volgende week zaterdag 25 januari is de eerste thuiswedstrijd van deze competitiehelft tegen Alterno meisjes-B1. De wedstrijd begint om 14.45 uur en de steun van het thuispubliek is dit keer meer dan nodig.

0
0
0
s2smodern

Meisjes B1 en de dip

Het is een sub-syndromale winterdepressie had de huisarts gezegd. Vleer heeft gelukkig geen last van een echte winterdepressie, maar hij vertoont wel psychische en lichamelijke klachten die overeenkomen met SAD (Seasonal Affective Disorder).

 

Het begon al in de kerstvakantie. Hij had nergens zin in en kon zich niet eens concentreren tijdens het oliebollen bakken. Het gevolg was een grote schaal met mislukte zwarte bollen, die tot ver na het nieuwe jaar onaangeroerd bleven staan.

 

Zelfs op de dag van de open club kon hij zijn bed niet uitkomen. Eerst was het nog leuk, maar toen ook de vierde wedstrijd door SSS werd verloren is hij snel naar huis gegaan en depressief in bed gedoken. Vleer heeft nergens plezier meer in, hij heeft net als 500.000 andere mensen last van een winterdip.

 

Het is zaterdag 11 januari en Vleer komt aan bij de sporthal 't Jebbink in Vorden. Vanmiddag speelt meisjes-B1 haar eerste wedstrijd in de tweede competitiehelft tegen Dash. Het eerste meiden-B team van Dash is net als SSS gepromoveerd naar de hoofdklasse, dus beloofd het een leuke wedstrijd te worden. De gezellige kantine en het enthousiaste en uiterst sportieve publiek stemmen Vleer positief. Niets meer van een dip te merken, Vleer heeft er zin in en zoekt snel een plekje op de tribune.

 

De wedstrijd begint en tot zijn verrassing ziet Vleer dat de meiden van Dash bijzonder goed kunnen volleyballen. Alles wat de meiden uit Barneveld proberen mislukt en de meeste aanvallen worden in het net of flink voorbij de achterlijn geslagen. SSS is vrijwel kansloos en de eerste twee sets gaan dan ook ruimschoots naar de thuisclub. Het wordt zelfs 25-12 en 25-11, een stand die niet alleen van het scorebord, maar ook van de gezichten bij de Barneveldse meiden is af te lezen.

 

Tot genoegen van Vleer is de derde set van een geheel ander orde. Hij ziet zijn meiden zoals hij ze kent van voor de vakantie: knokken, samenwerken en vooral met plezier spelen. Tot aan het einde van de set... als SSS met 17-22 voor staat en vervolgens helemaal in paniek lijkt te geraken. Twee netfouten achter elkaar, een servicefout, een pass boven op de netrand en opeens is het 25-23.

 

In de vierde set zien de meiden uit Barneveld helaas geen kans om de eer te redden. De concentratie zakt weg, bij zowel spelers als coach (!) en ook Vleer heeft moeite om bij de les te blijven. De meiden uit Vorden kennen geen genade en spelen een goede en vrijwel foutloze pot, met als gevolg een eindstand van 25-10. Een 4-0 verlies hebben de meiden van SSS dit seizoen nog niet meegemaakt en dat doet zichtbaar pijn.

 

Na afloop vroeg Vleer de coach om zijn mening. “Het blijft erg lastig om teams van de voormalige regio Oost te verslaan, maar ik weet zeker dat het binnenkort een keer lukt.” “Vanmiddag hebben de meiden ook tegen zichzelf gespeeld.” “De tegenstander was daarnaast verrassend slim en speelde sterk, waardoor wij geen grip kregen op de pass.” “Een logische gevolg daarvan is dat beide spelverdeelsters enorm veel kilometers moesten maken, waardoor de set-ups uiteraard niet allemaal goed meer zijn.” “Ook is het team om één of andere reden niet helemaal in optima forma.”

 

Op de vraag van Vleer wat er dan aan de hand is met het team, antwoord de coach: “Ik heb geen idee; vakantie, vermoeidheid als gevolg van teveel training de afgelopen week of misschien gewoon een dipje...” Vleer kijkt verschrikt op, als het dan maar geen winterdip is, want de winter is eigenlijk nog maar net begonnen.

 

Volgende week om 15.30 uur spelen de meiden van SSS weer een uitwedstrijd en dit keer tegen het eerste meisjesteam van Orion uit Doetinchem. Een bekende tegenstander, want zowel tijdens het plaatsingstoernooi als tijdens de open club hebben beide teams al tegen elkaar gespeeld.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab (6 t/m 12 jaar)
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)